ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Κατάληψη για τις ελλείψεις προσωπικού στον ΑΗΣ Β΄

ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Κατάληψη για τις ελλείψεις προσωπικού στον ΑΗΣ Β΄

Η μη κάλυψη σημαντικών θέσεων εργασίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα του Τομέα Λειτουργίας της 4ης  και της 5ης Μονάδας στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των Μονάδων με σημαντική καταπόνηση των εργαζομένων λόγω της συνεχόμενης υπερωριακής τους απασχόλησης. Ιδιαίτερα την περίοδο χορήγησης των κανονικών αδειών φτάνουν από δέκα έως και είκοσι 12ωρα το μήνα.

Πιο συγκεκριμένα:

Έντεκα (11) κενές θέσεις εργασίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε θέσεις εργασίας του Τομέα Λειτουργίας της 4ης  Μονάδας
Έντεκα (11) κενές θέσεις εργασίας του Τομέα Λειτουργίας της 5ης Μονάδας
Έξι (6) κενές θέσεις εργασίας στον Τομέα Χημικής κατεργασίας
Έλλειψη προσωπικού των Τομέων Μηχανολογικής και Ηλεκτρολογικής Συντήρησης λόγω μετακίνησης προσωπικού σε θέσεις του Τομέα Λειτουργίας και των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν λόγω παράδοσης εργασιών στην 5η Μονάδα.

Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, παραμένει ίδια τα τελευταία 2-3 χρόνια και από τύχη μόνο δε θρηνήσαμε μέχρι σήμερα θύματα.

sos1

Καταγγέλλουμε την παραπάνω κατάσταση και ζητάμε:

Την κάλυψη των κενών θέσεων του Τομέα Λειτουργίας της 4ης και 5ης Μονάδας καθώς και των κενών θέσεων των Τομέων Συντήρησης με πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού.
Την πλήρη εφαρμογή προγράμματος 5 φυλακών στις εναλλασσόμενες φυλακές (βάρδιες).
Την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία.

Διεκδικούμε αγωνιστικά η κάλυψη των κενών θέσεων να γίνει:

Με την άμεση ειδοποίηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των 4 ατόμων της προκήρυξης 1Κ/2015.
Την άμεση δρομολόγηση από τη Διοίκηση των διαδικαστικών ζητημάτων για επαναπροκήρυξη των 26 θέσεων που δεν καλύφτηκαν με την προκήρυξη 1Κ/2015 (12 από τις 26 κενές θέσεις αντιστοιχούν στην Γενική Δ/ση Παραγωγής).

Στην νέα προκήρυξη των παραπάνω θέσεων για τον ΑΗΣ Μ – Β  θα πρέπει να υπάρξουν τουλάχιστον 10 θέσεις νέου προσωπικού.

Με τη δρομολόγηση από τη Διοίκηση νέας προκήρυξης για πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού από τον αριθμό των θέσεων που έχουν προκύψει από την  συνταξιοδότηση εργαζομένων των ετών 2013-2014-2015.

Στην Γενική Δ/ση Παραγωγής αντιστοιχούν τουλάχιστον 48 άτομα. Στην προκήρυξη αυτή για τον ΑΗΣ Μ – Β θα πρέπει να υπάρξουν τουλάχιστον 20 θέσεις νέου προσωπικού.

Το συνδ. κίνημα έχει επισημάνει αρκετό καιρό τα παραπάνω προβλήματα και τις συνέπειες τους για την Επιχείρηση και τους εργαζόμενους, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει λύση.

Η σημερινή κατάληψη στον ΑΗΣ Μ – Β είναι το πρώτο βήμα

 

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. Δ.Ε.Η. ΜΕΓ/ΛΗΣ

dei-ahsb-3

dei-ahsb-2

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπορουν να μας πουν με τι προσοντα και ποσα χρηματα παιρνουν οι υπαλληλοι τησ δεη? Μπορουν να μας πουν τι παροχες εχουν? Μπορουν να μας πουν εαν οσα εγκρινονται στα γραφεια τησ δεη επιβεβαιωνονται ως παραλαβη? Μπορουν να μας πουν εαν τα παιδια τους εχουν προτεραιοτητα στα 8μηνα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ