ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Η ΔΕΗ διαλύεται και εκχωρείται

0
219

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε και προχωρά σε πώληση  λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών Μονάδων της ΔΕΗ. Στην περιβόητη «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς έσπασε κάθε «κόκκινη γραμμή» και τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα» επισπεύδοντας τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης Επιχείρησης της χώρα μας.

Από κοντά σιγοντάρισε και η Ν.Δ. με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την ώρα που ο Υπουργός Π.ΕΝ. στις Βρυξέλες συμφωνούσε το ξεπούλημα των Μονάδων καθώς και με δήλωση του την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Όλοι μαζί οι μνημονιακοί εκφραστές του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας και της χώρας στους δανειστές σε απόλυτη ταύτιση !!

 

Το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ είναι καταστροφική επιλογή που οδηγεί στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας σε περίοδο οικονομικής κρίσης εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα σε βάρος του Ελληνικού λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.  

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών της Μονάδων.  

Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.

 

Το συνδ. κίνημα στη ΔΕΗ υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας μας.

Θα αντισταθεί υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους.

Αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, Ενιαία, Δημόσια, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

 

Να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας

 

Κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους εργαζόμενους και την κοινωνία που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα της ΔΕΗ και του Ελληνικού λαού.

Κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι Βουλευτές της Αρκαδίας και λοιποί εντολοδόχοι των τροικανών και των ιδιωτικών συμφερόντων να έχετε υπ’ όψη σας:  Η Μεγαλόπολη μια γροθιά θα απαντήσει όπως και παλαιότερα, τις καλές εκείνες αγωνιστικές στιγμές.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ, των Μονάδων της και την προοπτική του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης.

 

Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Κοινωνικοί Φορείς – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Αγώνα

 

Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here