ΑρχικήΔΕΗΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΑ 3 ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ!

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΑ 3 ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ!

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου είχα γράψει εδώ ότι η μονάδα 3 της ΔΕΗ δεν πρόκειται να λειτουργήσει στο τέλος του χρόνου, όπως αρχικά είχε σχεδιασθεί αλλά πολύ αργότερα.
Σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου τα νέα είναι τα εξής:
H κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο της Αποθείωσης της Μονάδας 3 έχει ζητήσει και έχει πάρει 1 μήνα παρατάση και σύμφωνα με αυτό η Μονάδα θα λειτουργήσει στα τέλη του Ιανουαρίου του 2009. Δυστυχώς όμως όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές η κοινοπραξία αδυνατεί να τελειώσει τις εργασίες στον χρόνο αυτό και έχει ζητήσει ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ τουλάχιστον 1 μήνα ακόμα! Δηλαδή μιλάμε για τέλη φεβρουαρίου 2009 και βλέπουμε!!
Άν ανατρέξετε στο τότε άρθρο μου θα δείτε καθαρά ότι από τότε ήταν γνωστό σε αρκετούς , ότι θα χρειαστεί και άλλη παράταση για να τελειώσουν οι εργασίες και ακόμα και σήμερα κανείς δεν είναι σε θέση να πεί επίσημα πότε θα τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα 3!
Να συμπληρώσω εδώ ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να βγεί εκτός λειτουργίας η 3 μονάδα τον Μάρτιο του 2007 αλλά τελικά βγήκε στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2007 για να μην υπάρχει έλλειψη φορτίων το καλοκαίρι.Επίσης σημαντικό είναι ότι ο προγραμματισμός προέβλεπε χρόμο εκτέλεσης εργασιών τις 90 μέρες! Αυτό αναφέρεται σαφώς και στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ στα τέλη Σεπτεμβρίου…..

H ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, με βάση τον προγραμματισμό συντηρήσεων των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα, στις 12.09.08 τέθηκε εκτός λειτουργίας για ενενήντα ημέρες η Μονάδα Νο ΙΙΙ (300 MW) του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) στη Μεγαλόπολη.

Για τον λόγο αυτό η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της Αποθείωσης ζήτησε από την ΔΕΗ ρήτρα ύψους 7.000.000 ευρώ και μετά από συμφωνία κατάφερε και πήρε από την ΔΕΗ 3.500.000 ευρώ!!! Και τώρα αδυνατεί να τελειώσει τις εργασίες που έχει αναλάβει μέσα σε 90 μέρες που είχε αρχικά προγραμματιστεί!!! Η ΔΕΗ δηλαδή με απλά λόγια με απόφαση του Δ.Σ. πλήρωσε το ποσό αυτό την στιγμή που ήξερε ότι η εταιρία ζητάει και άλλη παράταση!!! Η ζημιά της ΔΕΗ από την καταβολή της ρήτρας , από τα MW που χάνονται από την μονάδα 3, αλλά και από την εισαγωγή ρεύματος που θα αναγκαστεί να κάνει είναι ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!!
Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι τεράστια… για παράδειγμα θα αναφέρω την μή λειτουργεία για ολόκληρο τον χειμώνα πλέον της Τηλεθέρμανσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Μεγαλόπολη και τους κατοίκους της , αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα…
Είναι πολύ πιθανό μέσα στις μέρες των γιορτών να έχουμε μεγάλη έλλειψη φορτίων και να πάμε σε διακοπές ρεύματος!!
Και αυτό γιατί έχει προκύψει σοβαρή βλάβη στη μονάδα του εργοστασίου της αλουμίνας και έχει βγεί τελείως εκτός ο προγραμματισμός που είχε γίνει!
Στην καλύτερη περίπτωση θα υποχρεωθεί η ΔΕΗ να κάνει πανάκριβες εισαγωγές ρεύματος και φυσικά όλα αυτά θα επιβαρύνουν και άλλο το τίμημα που πληρώνει ο έλληνας καταναλωτής!
Την Παρασκευή 5-12-2008 θα είναι στην Μεγαλόπολη ο Διευθ. Σύμβουλος της ΔΕΗ ο Κος Αθανασόπουλος και σίγουρα η επίσκεψη του αυτή έχει άμεση σχέση με τα παραπάνω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι για ακόμα μια φορά δεν πρόκειται να δοθούν πειστικές απαντήσεις για όλα αυτά τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας και για ακόμα μια φορά όπως είχα γράψει και στο πρώτο άρθρο….το μάρμαρο θα το πληρώσει ο Μεγαλοπολίτης και ο Έλληνας καταναλωτής!!

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ