ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΣΕ ΜΠΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΣΕ ΜΠΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σκληρή ανακοίνωση κυκλοφόρησε ο Σπύρος Τσιριγώτης και απευθύνει πολλά και σημαντικά ερωτήματα στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα.
Αφορμή η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίτησης – Εξώδικου της μεγαλοπολίτισσας Μαρία Καντέλη η οποία αναφέρεται στην διασύνδεση της νέας εθνικής οδού με την πόλη της Μεγαλόπολης.
Βέβαια η κ Καντέλη έχει κάνει 2 έγγραφα πρός το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά μόνο το ένα ήρθε πρός συζήτηση. Σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος κ Κάβουρας απάντησε ότι επιλέγονται ποιά έγγραφα πολιτών έρχονται δτο Δημοτικό Συμβούλιο! Απίστευτα πράγματα!

Είναι πράγματι λυπηρό το γεγονός ότι για ένα τόσο θέμα ,στο Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται κουβένταμόνο και μόνο επειδή το έφερε ένας πολίτης !
Οι καταγγελίες που έγιναν είναι πολύ σοβαρές και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Δήμαρχο, καθώς οι περισσότερες αφορούν προσωπικά τον ίδιο.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης φέρεται να έχει μεσολαβήσει για να μην γίνει μήνυση σε υπάλληλους του Μωρέα, επίσης φέρεται να έχει αθετήσει υπόσχεση του πρός την  πολίτη για ενημέρωση και τέλος φέρεται σύμφωνα με έγγραφο – απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ να ακολουθεί άλλες λύσεις αντιθετες με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Μάλιστα ο δήμαρχος βγάζει ψεύτες τους ανθρώπους του ΥΠΕΧΩΔΕ σε ότι έχουν αναφέρει στην απάντηση τπυς στην κυρία Μαρία Καντέλη!
Η ουσία είναι ότι γίνεται φανερό ότι παίζονται ύποπτα παιχνίδια στο θέμα του δρόμου και με τις πράξεις τους οι αιρετοί μας καταδικάζουν την Μεγαλόπολη σε πλήρη απομόνωση για πολλά χρόνια ακόμα.
Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα φανερό , είναι ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν και σε αυτό καταλήγει και η ανακοίνωση του κ. Τσιριγώτη !

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση…

Στις 13/2/2012, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την εξώδικη ενημέρωση – διαμαρτυρία δημοτών κατά του Δήμου, που βλάπτονται με την νέα χάραξη και κατασκευή της Συνδετήριας οδού Μεγαλόπολης, με τη Νέα Εθνική Οδό Τρίπολης- Καλαμάτας, επειδή θα ελαχιστοποιηθεί η ιδιοκτησία τους και θα καταστεί μη άρτια και οικοδομήσιμη, αποκαλύφτηκε ο απροκάλυπτος εμπαιγμός και η κοροϊδία του κ. Δήμαρχου, τόσο προς το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και προς τους Δημότες, ενώ ταυτόχρονα πρόεκυψαν τεράστια ερωτήματα που χρειάζονται άμεσα απαντήσεις.

Γιατί κ. Δήμαρχε, ενώ γνωρίζατε ότι είχε  δημοσιευτεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση στο ΦΕΚ της 29-1-2007 και είχε γίνει η μεταγραφή των ακίνητων στο υποθηκοφυλακείο Μεγαλόπολης στις 9-2-2007, δεν ενημερώσατε το Δ.Σ.;

Γιατί κ. Δήμαρχε, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ σας είχε ενημερώσει από τις 12-6-2007 ότι η χάραξη της συνδετήριας οδού της Ν.Ε.Ο. με την Μεγαλόπολη δεν θίγει καμία ιδιοκτησία, μετά από διόρθωση που έγινε στο κτηματολόγιο και στη Μ.Π.Ε. το 2005, εσείς σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 16-9-2009 διαβεβαιώνατε  το σώμα ότι τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι ψέματα ενώ όπως αποδεικνύετε ήταν αληθινά;

Γιατί κ. Δήμαρχε, στις 18-2-2011 στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, εσείς αυτοπροσώπως απαιτήσατε να μην κατατεθεί μήνυση και να αφεθούν ελεύθεροι οι  τοπογράφοι του “ΜΩΡΕΑ” που είχαν συλληφθεί να εκτελούν παράνομα εργασίες χάραξης της συνδετήριας οδού σε ξένες ιδιοκτησίες;

Γιατί κ. Δήμαρχε, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 15-6-2011, ενώ διαβεβαιώνατε  το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο χαρακτηρισμός δευτερεύουσα επαρχιακή οδός αφορά την υπάρχουσα παρακαμπτήρια οδό και όχι νέα, εσείς σε μυστικές επαφές με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προωθούσατε τη νέα χάραξη;

Γιατί κ. Δήμαρχε, ενώ γνωρίζατε ότι, οι ένδικες διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και θα μπορούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είχε κατασκευαστεί και παραδοθεί στη κυκλοφορία η παράκαμψη, εσείς με αίτημα σας ζητήσατε την τροποποίηση της σύνδεσης της νέας αρτηρίας στο σημείο επαφής με την Περιμετρική Οδό της πόλης, όπως αναφέρει έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ με ημερομηνία  30-11-2011;

Γιατί κ. Δήμαρχε, επιμένετε στη νέα χάραξη με τροποποίηση του σχεδίου πόλης,  αφού είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθούν νέες απαλλοτριώσεις, θα γίνουν ενστάσεις ,προσφυγές στο Σ.τ.Ε., όπως σας έχουν ενημερώσει οι ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της σύνδεσης της Μεγαλόπολης με την Νέα Εθνική Οδό τουλάχιστον για αλλά  5 χρόνια;

Γιατί κ. Δήμαρχε,  με την πολιτική σας συνειδητά έχετε απομονώσει την πόλη τη

ς Μεγαλόπολης και υποχρεώνετε
τους Δημότες να διανύσουν επιπλέον απόσταση 15 χιλιομέτρων για να μπουν στην Ε.Ο. και να πληρώνουν παράνομα διόδια;

Τελικά  ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε;

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ