ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

4
321

Το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης άνοιξε πριν λίγο καιρό. Στο Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης έγινε η παρουσίαση της μελέτης.  Μόνο στο δικό μας Αρχαίο Θέατρο δεν συμβαίνει τίποτα. Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα ! Λεφτά υπάρχουν , θέληση από την περιοχή της Μεγαλόπολης υπάρχει , όμως κάποιες υπηρεσίες η είναι ανίκανες να χειριστούν την αναστήλωση του   Η   είναι επικίνδυνες και επίτηδες δεν κάνουν τίποτα για να το απαξιώσουν!

Διαβάζουμε το σχετικό ρεπορτάζ για το Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης στο fimotro

Το σωματείο «Διάζωμα» πραγματοποίησε σήμερα παρουσίαση της μελέτης που εκπόνησε για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, η οποία ολοκληρώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και ύστερα από έναν χρόνο εντατικών ερευνών και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το «Διάζωμα» ολοκλήρωσε τη σχετική μελέτη και τη διαβίβασε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο την ενέκρινε μετ’ επαίνων, στις 15 Οκτωβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης και την αναβίωση του αρχέγονου ρόλου του ως τόπου συνάντησης και φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Διαβάστε την συνέχεια  εδώ

Facebook Comments

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ, ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ, ΑΠΛΗ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΥΓΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΙΑΣ ΠΗΓΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, Η ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ.

  2. ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ, ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ, ΑΠΛΗ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΥΓΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΙΑΣ ΠΗΓΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, Η ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ.

  3. ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΚΑΠΟΙΟΥ …. ΓΡΑΦΕΙΟΥ.
    ΕΧΩ ΙΔΙΑΝ ΠΕΙΡΑΝ. ΒΛΕΠΕ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Β ΨΑΘΙΟΥ.. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ ΑΛΛΑ Η ΣΙΩΠΗ. ΣΙΩΠΗ ΙΧΘΥΟΣ.

  4. ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΚΑΠΟΙΟΥ …. ΓΡΑΦΕΙΟΥ.
    ΕΧΩ ΙΔΙΑΝ ΠΕΙΡΑΝ. ΒΛΕΠΕ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Β ΨΑΘΙΟΥ.. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ ΑΛΛΑ Η ΣΙΩΠΗ. ΣΙΩΠΗ ΙΧΘΥΟΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here