ΣΕ ΚΟΜΒΟ ΜΕ ΦΑΝΑΡΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟΣ – ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ !!

0
403


Επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες που είχε το Καφενείο της Μεγαλόπολης και σας είχα γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση μου σχετικά με την πορεία της συνδετήριας οδού της Μεγαλόπολης με την νέα εθνική οδό. Βλ. σχετ. ανάρτηση…. http://kafeneio.megalopolis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2.html Συνεδρίασε η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Μεγαλόπολης και αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατασκευή κόμβου με την μορφή σταυροδρόμι και μάλιστα με φανάρια!!
Να θυμίσω ότι το Υπουργείο είχε ζητήσει από τον Δήμο να γίνει η κατασκευή με κυκλικό κόμβο ! Ο Δήμος Μεγαλόπολης όμως αποφάσισε να προχωρήσει σε λύση με φανάρια για να μειωθεί η όχληση 2-3 ιδιωτών και να μην υπάρχουν επιπλοκές και καθυστερήσεις, κάτι που δεν το κατάφερε τελικά αφού η υπόθεση έχει οδηγηθεί ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας!! Βλ. σχετ. ανάρτηση…. http://kafeneio.megalopolis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8893.html Επίσης παράδοξο είναι ότι η επιτροπή ποιότητας ζωής έχει συνεδριάσει 2 φορές για το ίδιο θέμα ( στις 5 Απριλίου 2012 όπου αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δ.Σ. την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου όπως ζήταγε το Υπουργείο και ενώ υπήρχε απόφαση, πριν λίγες μέρες στις 18 Σεπτεμβρίου αποφάσισε – ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ – την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου της πόλης με την διαφορά όμως ότι αυτή την φορά προτείνει να γίνει σταυροειδής κόμβος !!! Αναρωτιέμαι αν οι παραπάνω ενέργειες του Δήμου είναι νόμιμες και αν επιτρέπεται να παίρνονται 2 διαφορετικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα και να υπάρχουν 2 διαφορετικές προτάσεις για τον ίδιο σκοπό !!! Επίσης πολύ σημαντικό είναι να σας θυμίσω ότι η τροποποίηση της Μ.Π.Ε. μιλάει για κυκλικό κόμβο και για να γίνει πλέον σταυροδρόμι θα χρειαστούμε νέα τροποποίηση!! Άρα και εδώ υπάρχει επιβεβαίωση του Καφενείου ότι υπάρχει πρόβλημα με την Μελέτη Περιβαν. Επιπτώσεων!! Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες που δείχνουν τι ακριβώς περιγράφεται στην τροποποίηση της Μ.Π.Ε. , το υπουργείο σαφέστατα αναφέρει ότι η σύνδεση πρέπει να γίνει με κυκλικό κόμβο !!


Η ουσία είναι ότι όλα γίνονται στο παρασκήνιο και δυστυχώς οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής θα δημιουργήσουν ακόμα μια φορά μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του δρόμου. Να θυμίσω επίσης ότι πολλές φορές ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης έχει αναφερθεί στα δημοσιεύματα που έχουν βγεί για την συνδετήρια και τα έχει χαρακτηρίσει ασύστολα ψεύδη και αερολογίες.
Άραγε ποιά δημοσιεύματα εννοείται κύριε Δήμαρχε? Και ποιο είναι το σχόλιο σας τώρα που όλα όσα έχουν αναφερθεί εδώ στο Καφενείο βγαίνουν αληθινά?
Είναι γεγονός ότι έχει ενοχληθεί ο κύριος Δήμαρχος από την δημοσιότητα που έχουμε δώσει στο θέμα και από το γεγονός ότι έχουμε αποκαλύψει όλες τις παρασκηνιακές κινήσεις του. Όταν στο Καφενείο γράφεται κάτι , υπάρχουν στοιχεία , και πάντα αναφέρονται ονόματα. Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα μιλήσει για ψεύδη και συκοφαντίες ο κ. Δήμαρχος να έχει το θάρρος να πεί και αυτός ονόματα , αλλιώς τα ψέμματα και οι συκοφαντίες ανήκουν σε όσους μιλάνε με λόγια του αέρα χωρίς να κατονομάζουν!! Η απόφαση να γίνουν φανάρια μπορεί να εξυπηρετεί ορισμένους και να λύνει τα χέρια της Δημοτικής Αρχής αλλά είναι αντίθετη στην σύγχρονη τακτική που ακολουθούν όλοι πλέον και φτιάχνουν κόμβους κυκλικούς.
Και αυτό γιατί με τους κυκλικούς κόμβους υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ με τα φανάρια και τις κάθετες διασταυρώσεις υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.
Άλλωστε και στην κυκλοφοριακή μελέτη που τόσο πολύ υποστηρίζει η τωρινή Δημοτική Αρχής της Μεγαλόπολης , ο μελετητής παρουσίασε παντού κυκλικούς κόμβους και ο Δήμαρχος υποστήριζε ότι…είναι η πλέον σύγχρονη και ασφαλής λύση !!! Άλλα μέτρα και άλλα σταθμα δυστυχώς και όπως μας βολεύει !! Μην ξεχάσουμε και ] ]>

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Δέν θέλουμε να μας φτιάξει.
  ας πάει εκεί ο δρόμος που είναι απολωτριωμένος.
  Άλλους θέλει να φτιάξει ο δήμαρχος και η παρέα του.

 2. Δέν θέλουμε να μας φτιάξει.
  ας πάει εκεί ο δρόμος που είναι απολωτριωμένος.
  Άλλους θέλει να φτιάξει ο δήμαρχος και η παρέα του.

 3. Δέν θέλουμε να μας φτιάξει.
  ας πάει εκεί ο δρόμος που είναι απολωτριωμένος.
  Άλλους θέλει να φτιάξει ο δήμαρχος και η παρέα του.

 4. Δέν θέλουμε να μας φτιάξει.
  ας πάει εκεί ο δρόμος που είναι απολωτριωμένος.
  Άλλους θέλει να φτιάξει ο δήμαρχος και η παρέα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here