ΑρχικήΔΕΗΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΜΕΤΕΓΚΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΜΕΤΕΓΚΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Από τον Σύλλογο Τριποταμιτών ¨Ο Άγιος Δημήτριος¨, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή , που αναφέρεται στις κινητοποιήσεις που έγιναν από τους κατοίκους του χωριού αλλά και την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ της επιτροπής  Τριποταμιτών και του Γεν. Διευθυντή Ορυχείων της ΔΕΗ κ. Νικολακάκου , παρουσία του Δημάρχου Μεγαλόπολης.

Δείτε την σχετική ανάρτηση του Καφενείου της Μεγαλόπολης  εδώ

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα προβλήματα του χωριού και δόθηκαν οι πρώτες κατευθύνσεις προκειμένου να προχωρήσει η μετεγκατάσταση του χωριού.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΤΩΝ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

« Ο  ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ »

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΝΕΦΕΛΗΣ 8
ΤΗΛ./ FAX :210-5021625 , 210-5780937, κιν. 6978552783.
Αριθμ. Πρωτ. 234

                                                                    Αθήνα  4  Νοεμβρίου  2013 

Προς τους απανταχού Τριποταμίτες

Αγαπητοί μας,

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε στο χωριό μας τον Αι Δημήτρη  , με τη συμμετοχή πολλών συμπατριωτών μας και φίλων . Τελέστηκε  θεία Λειτουργία από τον   παπα-Βασίλη μας, ο οποίος τόνισε στο κήρυγμά του τη σημασία που έχει για τους χριστιανούς η μνήμη των Αγίων μας αλλά και το μνημόσυνο για όσους έφυγαν από αυτή τη ζωή. Τόνισε επίσης ότι στη δύσκολη περίοδο που διανύει τόσο η πατρίδα μας καθώς και όλοι μας μόνο με την αγάπη και την αλληλεγγύη μπορούμε να την ξεπεράσουμε.

Με την επιμέλεια και δαπάνη του συλλόγου μας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απανταχού της γης κεκειμημένων Τριποταμιτών όπως και αρτοκλασία υπέρ υγείας και προκοπής όλων μας.

Στη συνέχεια απηύθυνε πρόσκληση προς όλους να συμμετέχουμε σε συμβολική κατάληψη του πύργου λειτουργίας των ορυχείων της ΔΕΗ προκειμένου να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα να διασφαλιστούν οι κάτοικοι και οι περιουσίες μας μετά την τελευταία κατολίσθηση, της 14ης Σεπτεμβρίου, που όπως ήταν φυσικό τους ανησύχησε και τους ανησυχεί. Μετά από συνέλευση των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο του χωριού ,όπου συζητήθηκε το θέμα και διαμορφώθηκε το υπόμνημα με τα αιτήματά μας, ακολούθησε συμβολική κατάληψη του πύργου ελέγχου των ορυχείων από τις 12.00΄έως και τις 14.30΄με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, του Δημάρχου μας κ. Μπούρα και του δημοτικού συμβουλίου που έλαβε ομόφωνη σχετική απόφαση. Συμμετείχαν και οι συνδικαλιστές των σωματείων της ΔΕΗ και του Εργατικού Κέντρου Μεγαλόπολης διαμαρτυρόμενοι για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων. Στη συνέχεια επιδώσαμε υπόμνημα με τα αιτήματά μας στο Διευθυντή του εργοστασίου. Εδώ θα πρέπει τα στιγματίσουμε τη στάση της διοίκησης του εργοστασίου που αδιαφόρησε και δεν παρουσιάστηκε ούτε καν να παραλάβει το υπόμνημά μας. Χρειάστηκε παρέμβαση ανωτέρων προκειμένου να κατέβει ο Διευθυντής και να το παραλάβει. Το γεγονός αυτό γέμισε με θλίψη και απογοήτευση τους Τριποταμίτες.

Ακολούθησε συνεστίαση στο χώρο του σχολείου που ετοιμάστηκε από τον πάρεδρο του χωριού μας τον Γεώργιο Δημόπουλο, τον Αλέκο  Δάρρα και τον Κων. Χριστόπουλο. Προσέφεραν το κρέας ο κ. Αποστολόπουλος Σπύρος, η οικογένεια Π. Βουράνη και ο σύλλογός μας και το ψωμί η Μαρία Γκιουλαφέντη-Δούκουρη. Γλυκά προσέφεραν η Βάσω Δημ. Δημόπουλου, η Μαρία Κωνσταντοπούλου- Βουράνη και η Μιμίκα Πετροπούλου-Βελιζιώτη. Το δίσκο του μνημοσύνου ετοίμασε η Μαρία Κωσταντοπούλου-Βουράνη και τα αρτίδια ο Αλέκος και Αντωνία Δάρρα. Τους ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε ο Άγιος Δημήτριος να είναι πάντα κοντά τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον ιερέα κ. Αδάμ Αρβανίτη και τον ιεροψάλτη Γ. Βλαχονικολό .

 

*Έφυγαν από κοντά μας η Αικατερίνη σύζ. Κων. Παπαδόπουλου και ο Σπηλιόπουλος Ιωάννης σύζ. Χριστίνας Ανδριανού. Ευχόμαστε να είναι αναπαυμένοι και στους οικείους τους να ζήσουν να τους  θυμούνται.

……………………………………………………………………………….

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης συνάντηση της επιτροπής Τριποταμιτών με το Γενικό Διευθυντή Ορυχείων κ. Νικολακάκο και επιτελείου της ΔΕΗ παρουσία του Δημάρχου κ. Μπούρα μετά από πρόσκληση του κ. Νικολακάκου. Θέματα της συνάντησης ήταν η διαμορφωθείσα κατάσταση, μετά τις τελευταίες κατολισθήσεις, η ασφάλεια των κατοίκων και το μέλλον του χωριού μας.

Ο κ. Νικολακάκος αφού ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίσταται ο οικισμός μας και ιδιαίτερα οι κάτοικοι λόγω των εργασιών της ΔΕΗ και αφού άκουσε τα παράπονα και τις επικρίσεις των κατοίκων για διάφορες ατυχείς συμπεριφορές και ενέργειες κάποιων ιθυνόντων της ενημέρωσε την επιτροπή για τα εξής:

1. Να δοθούν άμεσα στους κατοίκους οι μελέτες που αναφέρονται στην ασφάλεια του οικισμού και του ορυχείου για να μειωθεί η ανασφάλειά τους

2. Να αποζημιωθούν οι σοδιές τους λόγω του φόβου να καλλιεργήσουν τα εναπομείναντα κτήματά τους που γειτνιάζουν με το  ορυχείο και διεκόπη η πρόσβαση από το Δήμο, για λόγους ασφαλείας, μετά την τελευταία κατολίσθηση

3. Να προταθεί χώρος 100 περίπου στρεμμάτων που θα αγοραστεί προκειμένου να γίνει η μετεγκατάσταση του οικισμού

4. Να  ανατεθεί εγγράφως η χρήση και η εκμετάλλευση των εκτάσεων  που έχουν απαλλοτριωθεί ή  είναι υπό απαλλοτρίωση στους κατοίκους προκειμένου να σταματήσει η παράνομη υλοτομία, νομή κ.λ.π από διαφόρους, και

5. Να διαβιβαστεί στο Δ.Σ της ΔΕΗ αίτημα –πρόταση των ιθυνόντων προκειμένου να συσταθεί κοινή επιτροπή ΔΕΗ, κατοίκων και του Δήμου Μεγ-λης που θα μελετήσει και θα καταρτίσει προσύμφωνο αγοράς ( με καθορισμό οριστικών τιμών αγοράς των υπό απαλλοτρίωση περιουσιών) για τη συντόμευση της απαλλοτρίωσης του Τριποτάμου.

Η Επιτροπή των κατοίκων συμφώνησε με τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ΔΕΗ θα τους αντιμετωπίσει στο εξής με τον πρέποντα σεβασμό και ειλικρίνεια

 

Το Δ.Σ του συλλόγου μας

 

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια