ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΣενάρια για προσωρινή ταφή απορριμμάτων στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Σενάρια για προσωρινή ταφή απορριμμάτων στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα με την ταφή απορριμμάτων στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα  με τις πληροφορίες που έχουμε, πριν λίγες ημέρες έγινε μια σύσκεψη κάποιας επιτροπής και μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ακύρωση του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ και να προχωρήσει το Υπουργείο στον δικό του σχεδιασμό. Εκεί φαίνεται ότι ο κ. Τσιρώνης ανέφερε κάποια στιγμή ότι μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο σύστημα , σαν προσωρινή λύση μπορεί να γίνει ταφή απορριμμάτων στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Όμως όλα αυτά είναι ακόμα πληροφορίες. Βέβαια όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Διαβάζουμε επίσης στο ρεπορτάζ από το ArcadiaPortal.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο υπουργός ΥΠΕΚΑ πρόκρινε πριν από δύο μέρες στο πλαίσιο διυπουργικής επιτροπής τη λύση των εγκαταλειμμένων ορυχείων της Μεγαλόπολης ως χώρου αποθήκευσης των απορριμμάτων ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει λεπτομέρειες και, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να προσανατολίζεται στη λύση των παλαιών ορυχείων της Μεγαλόπολης. Ωστόσο, το υπουργείο σύντομα θα πρέπει να λάβει αποφάσεις, μετά και την απόρριψη της ΣΔΙΤ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ.

Θυμίζουμε ότι με την Πράξη 49 της 15−12−2015 Τροποποίηση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.) και του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων που κυρώθηκαν με την 51373/4684/25−11−2015 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 4342/2015, ο νέος ΕΣΔΑ είναι πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη διαχείριση των απορριμμάτων από μικρές μονάδες στους Δήμους, με στόχο τη συνεχή μείωση του όγκου των απορριμμάτων με τη διαλογή στην πηγή, ενώ στόχο έχει οι τοπικές κοινωνίες να κερδίζουν από τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια