Ραχήλ Μακρή: Με τις πολιτικές σας οδηγείτε τους Έλληνες στην αυτοκτονία!

0
140

Πριν από λίγο άκουσα Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι η διαγραφή του χρέους είναι νομοτελειακή και θέλω να σας πω ότι χαίρομαι πολύ που έρχεστε στις θέσεις μας και που μας παρακολουθείτε και μας μελετάτε.

Θέλω να σας πω, επίσης, ότι εμείς θα περιμένουμε τη Δευτέρα -η οποία είναι πάρα πολύ κοντά- τον κ. Σαμαρά να τον υποδεχτούμε στο αεροδρόμιο για να φέρει τα 31,5 δις με τα οποία θα σώσει τη χώρα μας από τη χρεοκοπία.

Μετά τις απαράδεκτες στιγμές για τη δημοκρατία που έζησε το ελληνικό Κοινοβούλιο κατά την προχθεσινή συνεδρίαση για τη ψήφιση των πιο σκληρών μέτρων της μεταπολίτευσης επανερχόμαστε για να επικυρώσουμε τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος αποτελεί την οικονομική αποτύπωση των επικυρωμένων μέτρων και ο οποίος εκ των προτέρων είναι φανερό ότι δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί και θα μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες. Διότι, πολύ απλά οι πολιτικές σας τακτικές είναι ελλιπείς, άδικες, καταχρηστικές και αναξιοκρατικές.

Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα οικονομικά τους επιτελεία απέτυχαν στο έργο τους. Εσείς, είστε καταδικασμένοι στην αποτυχία, γιατί πολύ απλά χρησιμοποιείτε την ίδια συνταγή. Και οι δέκα βασικοί δείκτες της οικονομίας είναι αρνητικοί, ενώ σε όλους τους δείκτες της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της κατανάλωσης, της απόδοσης των δημοσίων οργανισμών είστε εκ των προτέρων αποτυχημένοι, αφού προϋπολογίζετε ποσοστά τα οποία σε καμία περίπτωση με τη νοοτροπία που έχετε δεν πρόκειται να επιτύχετε, κοροϊδεύοντας τους πολίτες αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό.

Στις πρώτες σελίδες του προσχεδίου του Προϋπολογισμού ανοίγεται το κεφάλαιο, ένα σημείο κλειδί για την περαιτέρω διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και τις προοπτικές του τόπου. Δυστυχώς, σε κανένα σημείο δεν έχετε μια σαφή και ουσιαστική πρόταση για τη μείωση της ανεργίας. Και σας το επισημαίνω γιατί προέρχομαι από μία περιφέρεια που μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας. Μία περιφέρεια όπου η ανεργία καλπάζει κάθε μήνα ολοένα και σε μεγαλύτερα επίπεδα. Ανεργία, τα ποσοστά της οποίας ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας και φτάνουν σε ποσοστά ρεκόρ σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ένας στους τρείς ανθρώπους του ενεργού εργατικού δυναμικού της περιοχής δεν εργάζεται. Κι αν συμπεριλάβουμε τις περιπτώσεις ημιαπασχόλησης και περιστασιακής απασχόλησης και των λουκέτων στα οποία οδηγούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις και θα οδηγηθούν με τα μέτρα που μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα ψηφίσατε, τότε τα στοιχεία είναι δραματικά.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας είπε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Αναρωτιέμαι τελικά ποιόν κοροϊδεύετε, τον ελληνικό λαό ή τους εαυτούς σας; Γιατί, τόσους μήνες δεν ξεμπλοκάρατε τις επενδύσεις για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργήσουν αρμονικά οι τράπεζες, που αυτή τη στιγμή παίζουν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού; Γιατί βάζετε ταφόπλακα ακόμα και στους ελπιδοφόρους κλάδους της οικονομίας και επικαλείστε ως προϋπόθεση για την απελευθέρωση των επενδύσεων, την υπακοή στις επιταγές της τρόικας για περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις;

Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος και ξαφνικά θα έρθουν τα εμπόδια στη χώρα μας για τις χρηματοδοτήσεις επενδύσεων; Επιτέλους, από πού διαβάζετε αυτά τα οικονομικά, γιατί δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο οικονομικής θεωρίας;

Με την προχθεσινή ψήφιση των μέτρων βάλατε ταφόπλακα στις επενδύσεις των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η υψηλή φορολόγηση από 25% έως 35% σε συνδυασμό με το ήδη επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον και τα αυξημένα κόστη λόγω των συγκυριών καθιστούν τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας απαγορευτικές και τις ήδη υπάρχουσες μη βιώσιμες, ανοίγοντας το δρόμο σε εγχώρια και διεθνή συμφέροντα, έχοντας προνόμια και πλεονεκτήματα, να καρπωθούν τη δυναμική της χώρας και να επιβάλουν τα συμφέροντά τους.

Φυσικά έχουμε κι άλλα πολλά παραδείγματα για τις επενδύσεις που δεν τιμούν την Κυβέρνησή σας στη βραχύχρονη θητεία της, αποδεικνύοντας ότι λειτουργείτε τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά στο μεγάλο θέμα των επενδύσεων στην ενέργεια, εξυπηρετώντας όπως διαφαίνεται ιδιωτικά συμφέροντα.

Σας προειδοποιούμε να μην διαπλέκεστε και
να μην παίζετε με τα

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here