ΑρχικήΑΡΘΡΑΠ.Νίκας: Η περιφέρεια θα αναλάβει εργασίες αναστήλωσης του κάστρου της Καρύταινας

Π.Νίκας: Η περιφέρεια θα αναλάβει εργασίες αναστήλωσης του κάστρου της Καρύταινας

Στην εκδήλωση που έγινε στην Καρύταινα για τον Νικόλαο Δημητρακόπουλο, παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας. Σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κ. Αδαμόπουλο, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει εργασίες αναστήλωσης του κάστρου της Καρύταινας.

Ο κ. Νίκας άκουσε με μεγάλη προσοχή την έκκληση για να διασωθεί το κάστρο που έκανε στην έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Αδαμόπουλος , ο οποίος μίλησε στην προσφώνηση του για την άμεση ανάγκη να γίνουν εργασίες στο κάστρο. Μάλιστα σήμερα είχε μαι σχετική συνάντηση για το θέμα , όπως βλέπετε και στην ανάρτηση του :

Δείτε το βίντεο και διαβάστε στην συνέχεια την σχετική αναφορά του κ. Αδαμόπουλου:

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ «Ο Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»  ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ Ν. Π. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Καρύταινα σας καλωσορίζει και σας ευχαριστεί για την παρουσία σας στο χωριό μας.

Η παρουσία σας αποτελεί υψίστη τιμή για την ιστορική Καρύταινα και λαμπρύνει διπλά τις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στον δικό μας μεγάλο Πολιτικό, Σοφό Νομοθέτη και Ανορθωτή της Ελληνικής Δικαιοσύνης Νικόλαο Π. Δημητρακόπουλο.  Λέγω διπλά, γιατί η μνήμη του τιμάται σήμερα δια του υψηλού Προσώπου σας, από το ύψιστο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτό του Προέδρου της και ταυτόχρονα από τον διακεκριμένο Νομομαθή, τον καθηγητή πανεπιστημίου και βαθύ γνώστη του τεράστιου νομικού και νομοθετικού έργου του σοφού Καρυτινού συμπατριώτη μας.

Το βιβλίο το οποίο παρουσιάζουμε απόψε, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο για μια ιδιαίτερα δύσκολη και όχι ευρύτερα γνωστή περίοδο του ελληνισμού και αναδεικνύει τις μεγάλες και δυστυχώς επαναλαμβανόμενες παθογένειες του έθνους μας. Το ήθος του, η σωφροσύνη του, το θάρρος του, η υπευθυνότητά του, η αγάπη του προς την πατρίδα, ο σεβασμός του προς τις θρησκευτικές παραδόσεις του έθνους και τα χαρίσματά του που αναδεικνύονται στις σελίδες του βιβλίου, ας γίνουν διδάγματα και παραδείγματα για όλους μας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Νομοθέτη συμπίπτουν ακριβώς με τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας, στην οποία η Καρύταινα με το Κάστρο της έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.  Αυτό το Κάστρο που μας στεφανώνει δεν είναι ένα από τα πολλά κάστρα της Ελλάδος. Είναι το Κάστρο Θρύλος, το Κάστρο του Κολοκοτρώνη, το Κάστρο ανάχωμα στον εξισλαμισμό και στα προσκυνοχάρτια του Ιμπραήμ, το Κάστρο της Ελευθερίας του Έθνους, το Κάστρο της Ελλάδος.

Αυτό λοιπόν το Κάστρο, στα 198 χρόνια του ελεύθερου βίου του έθνους μας, είναι τελείως εγκαταλελειμμένο και παραμελημένο, ένας απέραντος ερειπιώνας, με πάρα πολλά σημεία του περιφερειακού τείχους του υπό κατάρρευση, με κυριότερο την μεγαλοπρεπή πύλη του που σήμερα είναι υποστυλωμένη με σαπιόξυλα.  Παρακαλώ σημειώστε ότι στα συρτάρια των υπηρεσιών, υπάρχουν από το 2014, τρείς εγκεκριμένες από το Κ.Α.Σ. μελέτες που είχαν τότε χρηματοδοτηθεί από την Εθνική Τράπεζα.

Ίσως υπερβαίνοντας το πρωτόκολλο υποδοχής του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας, και γιαυτό ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, κάνω έκκληση στην Ελληνική Πολιτεία, που σήμερα εκπροσωπείται εδώ σε όλες της τις βαθμίδες, να αντιμετωπίσει ως εξαιρετικά επείγον, και εν όψει του 2021, το θέμα των επειγουσών αναστηλώσεων του Κάστρου.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Την αποψινή μας εκδήλωση τιμούν επίσης με την παρουσία τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Κ.Κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντινόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Αλεξανδρής, ο Διοικητής της Μεραρχίας Τρίπολης Στρατηγός Λάλος, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος , ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης και πολλοί άλλοι.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας η Καρύταινα σας ευχαριστεί θερμά και σας καλωσορίζει.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια