Π.Βαλασόπουλος «Στην κορυφή που ‘‘πρώτα ανατέλλει ο ήλιος στον κόσμο’’ ξανασυναντηθήκαμε …»

0
256

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας, Π. Βαλασόπουλος , μετά την λήξη της 11ης Αναβίωσης των ΛΥΚΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ δήλωσε…

«τον τέταρτο χρόνο από το 1973 και για 40 συνεχή χρόνια, αναβιώνουν στην κορυφή των Αρκάδων, οι σπουδαίες στιγμές που κληρονομήσαμε από το βάθος των αιώνων.

Οι Αρκάδες συναντιόντουσαν εδώ σ’ έναν τόπο πολιτισμού σταματώντας κάθε άλλη δραστηριότητα, ακόμα και αυτόν τον ίδιο τον πόλεμο για να προάγουν το πνεύμα και το Αρκαδικό Ιδεώδες, μέσα από την ευγενή άμυλα, συναγωνιζόμενοι για συμβολικά, αλλά άκρως τιμητικά έπαθλα.

Αυτοί, οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες, αναβίωσαν το 1973 χάρη στην προσπάθεια πολύ λίγων οραματιστών, που δε δέχτηκαν τη λήθη ως φυσικό επακόλουθο του περάσματος των χρόνων. Σ’ αυτούς χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ταυτόχρονα όμως, εμείς, οι νεοέλληνες, οφείλουμε να είμαστε πάντα εδώ, εθελοντές , προστάτες της ιστορίας μας και των ιδεωδών του τόπου μας. Να μεταλαμπαδεύσουμε στις γενιές που έρχονται, την ευγένεια του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι», τόσο στις παλαίστρες και στα κουλουάρ , όσο και στον στίβο της ζωής.

Ιδιαίτερα σήμερα, που το έθνος μας ποικιλοτρόπως δοκιμάζεται, είναι υποχρέωσή μας, να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε τους κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας που έχουμε δημιουργήσει. Οι κοινωνίες της ήσσονος προσπάθειας, είναι καταδικασμένες να εξαλειφθούν από τον χάρτη της ανθρωπότητας και μόνο τέτοιες δεν ήταν αυτές που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Πιστοί σε αυτό το ραντεβού, είμαστε εδώ, στην γενέθλεια γη, για άλλη μια φορά, ακολουθώντας τα μονοπάτια των Αρκάδων…»

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here