Πώληση μονάδων ΔΕΗ: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των πολιτικών

0
917

Αυτή την εβδομάδα πηγαίνει στην Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, στην ουσία με την ψήφιση του η ΔΕΗ χάνει την μονάδα της Μελίτης στην Φλώρινα και  εν μια νυκτί η Κυβέρνηση ξεπουλάει ολόκληρη την Μεγαλόπολη και βάζει σε μεγάλες περιπέτειες εργαζόμενους και τοπική κοινωνία.

Με το σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των πολιτικών μας , όλα όσα έλεγαν και υποσχέθηκαν για να πάρουν την ψήφο των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν κάθετος απέναντι σε οποιοδήποτε σενάριο πώλησης , το ίδιο και ο εταίρος του στην Κυβέρνηση Πάνος Καμμένος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εγκαλούν την Κυβέρνηση γιατί πουλάει τις μονάδες και δεν εφαρμόζει το σχέδιο ξεπουλήματος της Μικρής ΔΕΗ που η συγκυβέρνηση ΔΝ – ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει. Το σχέδιο που όπως θυμάστε έδινε στους ιδιώτες λιγνιτικές μονάδες και νερά.Πριν από ένα χρόνο έλεγε σε συνέντευξη του που θα δείτε παρακάτω: “Η επιχείριση θα καταρεύσει εντός των επόμενων μηνών αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα,μιλήσαμε ανοιχτά για την ανάγκη να πουληθούν μονάδες και περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ και την ανάγκη να μπεί στρατηγικός επενδυτής στην ΔΕΗ.” 

Η Φώφη Γεννηματά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζει σε ομιλία της: ” Η Ελλάδα χρειάζεται ένα “αναπτυξιακό σοκ”, με αναστροφή του παραγωγικού μοντέλου, από το κράτος – επιχειρηματία στον πολίτη παραγωγό – δημιουργό.”

Αυτή την στιγμή το μόνο κόμμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που είναι σταθερά εναντίον της πώλησης μονάδων η παλιότερα της Μικρής ΔΕΗ, είναι το ΚΚΕ.

Ο πολλά βαρύς Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος ομολόγησε πριν μερικές μέρες στην Βουλή ότι με δικές της ενέργειες η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να ξεπουλήσει την Μεγαλόπολη και όχι κάποια άλλη μονάδα, την ίδια στιγμή που από τον Ιούλιο του 2017 μας λέει ψέμματα κανονικά προσπαθώντας μας πείσει ότι η επιλογή των μονάδων έγινε αναγκαστικά επειδή έτισ ήθελε η Ευρωπαική Επιτροπή. Το ίδο ακριβώς δούλεμα βέβαια ρίχνει ο κ. Σταθάκης και στους κατοίκους του Τριποτάμου που μήνες τώρα τους εμπαίζει με το θέμα της μετεγκατάστασης.

Καταλαβαίνει λοιπόν ο κάθε ένας εργαζόμενος αλλά και ειδικότερα οι πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Μεγαλόπολης τι παιχνίδια παίζονται σε βάρος μας. Καταλαβαίνουμε επίσης όλοι μας πόσο χοντρό δούλεμα μας ρίχνουν το 90% των πολιτικών.  Μην έχει κανένας σας απορία γιατί το κάνουν τόσο φανερά και απροκάλυπτα, ξέρουν πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς πολύ σύντομα θα τρέχουμε πάλι στις συγκεντρώσεις τους να τους βαρέσουμε παλαμάκια και φυσικά στις εκλογές πάλι θα τους ψηφίσουμε. Μας έχουν σίγουρους, τόσο πολύ που δεν διστάζουν να μας κοροιδεύουν τόσο πολύ.

δείτε μερικά βίντεο γιατί οι δηλώσεις μένουν…

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here