Πρόταση συνεργασίας (με αιχμές) από 8 μηχανικούς της Μεγαλόπολης για τις απαλλοτριώσεις Τριποτάμου

0
782

6 πολιτικοί και 2 τοπογράφοι μηχανικοί της Μεγαλόπολης , έστειλαν στον Δήμο Μεγαλόπολης μια πρόσκληση συνεργασίας με την οποία προτείνουν την από κοινού συνεργασία τους για τις εργασίες που θα απαιτηθούν σε δημοτικά ακίνητα στις επικείμενες απαλλοτριώσεις στον Τριπόταμο. Επίσης προτείνουν στους κατοίκους του χωριού να επιλέξουν να συνεργαστούν για τα δικά τους έργα με Μηχανικούς της πόλης μας.

Εντύπωση προκαλεί όμως μια αποστροφή του κειμένου που υπάρχει κάποια αιχμή για το αν οι κάτοικοι του Τριποτάμου έχουν επιλέξει με αυτόνομη η κατευθυνόμενη βούληση με ποιον μηχανικό θα συνεργαστούν.

διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο , όπως στάλθηκε στον Δήμο Μεγαλόπολης και στον Σύλλογο Τριποταμιτών.

tripotamos

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Κοιν.: Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης
Σύλλογος Τριποτάμου «Άγ. Δημήτριος»

Με αφορμή την προφορική ανακοίνωση του Δημάρχου Μεγαλόπολης που αφορά στις εργασίες αντικειμένου Μηχανικού (αποτυπώσεις, πραγματογνωμοσύνες, κ.λ.π.) σχετικά με τα Δημοτικά Ακίνητα που πρόκειται να απαλλοτριωθούν στην Τοπική Κοινότητα Τριποτάμου από τη ΔΕΗ ΑΕ, οι υπογράφοντες Μηχανικοί που δραστηριοποιούμαστε στη Μεγαλόπολη, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:

Προτείνουμε στον Δήμο Μεγαλόπολης με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου, την ανάληψη των εργασιών αυτών από εμάς ως ομάδα.
Σας γνωρίζουμε ότι εφόσον πρόκειται για εκτιμήσεις αξιών (γης & ακινήτων) όσο περισσότεροι είναι οι εκτιμητές, τόσο πιο ακλόνητη είναι η προσδιορισθείσα τιμή από τα Δικαστήρια, ανεξάρτητα από τους παρισταμένους εκπροσώπους.
Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε κοινοποιήστε μας τα πλήρη στοιχεία των δημοτικών ακινήτων που πρόκειται να απαλλοτριωθούν, ώστε να συντάξουμε μία συμφέρουσα προσφορά για τον Δήμο.

Επίσης, μέσω του Συλλόγου, θα θέλαμε να απευθυνθούμε και στους κατοίκους του Τριποτάμου, ενημερώνοντάς τους ότι είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε ό,τι πιο αξιόπιστο, όσον αφορά τις εργασίες Μηχανικού ώστε να μην κινδυνεύει να υποτιμηθεί το ιδιοκτησιακό τους συμφέρον. Έχοντας κατανόηση της παρούσας οικονομικής κατάστασης, κατά περίπτωση, θα συζητηθούν εκπτώσεις επί της νόμιμης αμοιβής.

Η πράξη απαλλοτρίωσης μιας περιοχής δεν είναι κάτι νέο για τον Δήμο μας . Σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου εργάστηκαν πολλοί μηχανικοί η συνισταμένη εκτιμηθείσα τιμή δεν υποτιμήθηκε από το δικαστήριο και όλη η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και με διαφάνεια. Όλοι οι κάτοικοι δε, ήξεραν ξεκάθαρα τι ακριβώς πληρώνεται από τις αποζημιώσεις τους και σε ποιόν.

Το επίπεδο των Τεχνικών μας Γραφείων είναι αποδεδειγμένα –και μέσω της ΥΔΟΜ Μεγαλόπολης αλλά και των έργων που εκτελούνται ευρύτερα στην περιοχή (ιδιωτικά και δημόσια) – πολύ υψηλό και θα έπρεπε αυτονόητα οι συμπατριώτες μας να αφεθούν ανεπηρέαστοι και με ελεύθερη και όχι κατευθυνόμενη βούληση να επιλέξουν τον επιστήμονα – μηχανικό με τον οποίον θέλουν να συνεργαστούν, αναθέτοντας το δικό τους ιδιωτικό έργο, το οποίο αυτοί οι ίδιοι (καθώς και ο Δήμος και ο Σύλλογος) θα χρηματοδοτήσουν μέσω των πόρων της απαλλοτρίωσης.

Παρακαλούμε για την γνωστοποίηση – ανάγνωση της παρούσας επιστολής στο Δημοτικό Συμβούλιο,
και αναμένουμε σύντομα την ανταπόκρισή σας στην παρούσα επιστολή – πρόσκληση.

Μεγαλόπολη, 20/10/2015

Μετά τιμής
Οι Μηχανικοί

Δαφνιά Ειρήνη – Πολιτικός Μηχανικός
Δράκος Δημήτριος – Τοπογράφος Μηχανικός
Κακκαβάς Θεόδωρος – Πολιτικός Μηχανικός
Κουρμπέτη Ειρήνη – Πολιτικός Μηχανικός
Μανιάτη Φωτεινή – Πολιτικός Μηχανικός
Μάρκου Μαριάννα – Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.
Μήτσιου Σταυρούλα – Πολιτικός Μηχανικός
Σβώλος Ανδρέας – Πολιτικός Μηχανικός

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here