ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑ"Πρόταση να εξετασθεί το πόθεν έσχες όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία...

"Πρόταση να εξετασθεί το πόθεν έσχες όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια"

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, μαζί με 47 ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πρότειναν να εξετασθεί το πόθεν έσχες και κυρίως το πόθεν, όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια:

Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου
Τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστο Παπουτσή

Είμαστε όλοι γνώστες της πολιτικής πραγματικότητας. Διανύουμε μια εποχή οικονομικής κρίσης αλλά και κοινωνικής υποβάθμισης.
Η πολιτική μας ηθική αμφισβητείται και ο ρόλος μας ως εκπροσώπων του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας κλονίζεται. Καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία αλλά και τα ΜΜΕ τη χλεύη και την πλήρη απαξίωση.
Είναι κοινωνική απαίτηση αλλά και απαίτηση σύσσωμης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και να αποκαταστήσουμε τη βουλευτική μας υπόσταση.
Εμείς μπορούμε και επιβάλλεται να προχωρήσουμε στη διαδικασία αυστηρού ελέγχου του πόθεν έσχες και κυρίως του πόθεν, για όλους όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια, τουλάχιστον. Ξεκινώντας πρώτα από την ίδια τη Βουλή και για όλους εκείνους που διατέλεσαν πρώην και νυν: Υπουργοί – Βουλευτές – Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων – Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών – Διοικητές, Πρόεδροι, Διευθυντές Οργανισμών και λοιπών φορέων του Δημοσίου και όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες.
Ώστε, όπου και για όποιους διαπιστωθεί απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεσή τους και να αποδίδονται στο κράτος.
Διαφορετικά όσο αφήνουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν αντιδράσουμε με συγκεκριμένα μέτρα, το αρνητικό κλίμα θα συνεχίζεται και θα αποβαίνει εις βάρος όλου του πολιτικού κόσμου, επί δίκαιων και αδίκων.
Οι προσδοκίες του λαού πρέπει να εκληφθούν ως υποχρέωσή μας, καθιστώντας μας υπεύθυνους για την εφαρμογή των νόμων, την πάταξη της διαφθοράς και την κάθαρση του πολιτικού συστήματος.
Το επιβάλλει η δημοκρατική μας υπόσταση, το απαιτεί ο έλληνας πολίτης.
Έτσι μόνο θα πειστεί η κοινωνία ότι πράγματι οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου είναι αποφασισμένοι να εγγυηθούν την αλήθεια και τη διαφάνεια, μέσα από την κάθαρση του πολιτικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.”

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να διερευνηθεί και το “εσχες” για τους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές (και στους α΄βαθμού συγγενείς) για την χλιδάτη εκλογική καμπάνια και τους χορηγούς της…Όταν έχουν τη μέγιστη προβολή εκτός από τα τοπικά μέσα και από ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας…κάνουν εκλογική ομιλία στην Αίγλη του Ζαππείου…και είναι ειδικευόμενοι ιατροί με…οικογένεια!

  2. να διερευνηθεί και το “εσχες” για τους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές (και στους α΄βαθμού συγγενείς) για την χλιδάτη εκλογική καμπάνια και τους χορηγούς της…Όταν έχουν τη μέγιστη προβολή εκτός από τα τοπικά μέσα και από ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας…κάνουν εκλογική ομιλία στην Αίγλη του Ζαππείου…και είναι ειδικευόμενοι ιατροί με…οικογένεια!

  3. να διερευνηθεί και το “εσχες” για τους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές (και στους α΄βαθμού συγγενείς) για την χλιδάτη εκλογική καμπάνια και τους χορηγούς της…Όταν έχουν τη μέγιστη προβολή εκτός από τα τοπικά μέσα και από ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας…κάνουν εκλογική ομιλία στην Αίγλη του Ζαππείου…και είναι ειδικευόμενοι ιατροί με…οικογένεια!

  4. να διερευνηθεί και το “εσχες” για τους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές (και στους α΄βαθμού συγγενείς) για την χλιδάτη εκλογική καμπάνια και τους χορηγούς της…Όταν έχουν τη μέγιστη προβολή εκτός από τα τοπικά μέσα και από ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας…κάνουν εκλογική ομιλία στην Αίγλη του Ζαππείου…και είναι ειδικευόμενοι ιατροί με…οικογένεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ