ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΠρόταση: Να γίνουν στην Μεγαλόπολη μονάδες παραγωγής εξαρτημάτων για την ηλεκτροκίνηση

Πρόταση: Να γίνουν στην Μεγαλόπολη μονάδες παραγωγής εξαρτημάτων για την ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης , ένας τομέας που αναμένεται να δοθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές χρηματοδοτήσεις, είναι η ηλεκτροκίνηση.

Πέρα από τα κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων, οι μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις θα δοθούν για την κατασκευή φορτιστών, μπαταριών και άλλων εξαρτημάτων που έχουν σχέση κυρίως με την υποστήριξη της κίνησης των οχημάτων. Είναι δεδομένο ότι ανοίγεται μια νέα αγορά η οποία θα δώσει μεγάλες επενδύσεις και πολλές θέσεις εργασίας.

Ήδη η ΔΕΗ αλλά και άλλες εταιρίες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κάνουν αυτά τα έργα και να φτιάξουν πολύ μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής. Μάλιστα όπως σας είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, το σχετικό νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση αναμένεται να έχει μέσα και κίνητρα φορολογικά, εφόσον αυτές οι μονάδες παραγωγής γίνουν στην Μεγαλόπολη και την Δυτική Μακεδονία.

Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις στην Μεγαλόπολη με την δημοτική αρχή και τους φορείς και να παρθεί η σχετική απόφαση να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση και την ΔΕΗ συγκεκριμένη δέσμευση ότι στην Μεγαλόπολη θα γίνουν μονάδες παραγωγής εξαρτημάτων που αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Ειδικά η ΔΕΗ έχει έτοιμους χώρους για να στεγάσει τέτοιες μονάδες, οι υπόλοιπες εταιρίες θα πρέπει να βρουν άμεσα έτοιμη μια βιομηχανική περιοχή, η οποία πρέπει να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Όλα αυτά βέβαια δεν φτάνουν, γιατί μπορεί σαν Μεγαλόπολη να πάρουμε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτές θα επιλέξουν πάλι την Τρίπολη και την Καλαμάτα για να μένουν και τα οφέλη για την Μεγαλόπολη θα είναι ελάχιστα. Χρειάζονται ταυτόχρονα και ισχυρά κίνητρα για να επιλέξει κάποιος να μένει στην Μεγαλόπολη. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνονται πράγματα εδώ αλλά να επωφελούνται άλλες περιοχές και όχι η Μεγαλόπολη.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ