ΑρχικήΑΡΘΡΑΠρόταση δημιουργίας περιπατητικών μονοπατιών σε Άκοβο - Αρφαρά

Πρόταση δημιουργίας περιπατητικών μονοπατιών σε Άκοβο – Αρφαρά

ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα
ΚΟΙΝ: 1.ΑντιπεριφερειάρχηΑρκαδίας,κ.ΜανώληΣκαντζό
2.Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ.ΒασίληΚαπέλιο
3.ΑντιπεριφερειάρχηΔιοίκησης,Οικονομίας,Δίκαιης Μετάβασης, κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο
4.Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Θανάση Βασιλόπουλο
5.ΔήμαρχοΜεγαλόπολης,κ.ΑθανάσιοΧριστογιαννόπουλο
6.Εκκλησιστικά Συμβούλια Αρφαρών – Ακόβου.
7.Προέδρους Τ.Κ. Αρφαρών – Ακόβου
8.ΣυλλόγουςΑρφαρών -Ακόβου

ΘΕΜΑ: « Δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών»

Αξιότιμοι κύριοι, ες
Με το παρόν θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την αδελφοποίηση των Συλλόγων μας και την ανάδειξη μέσω αυτής των βασικών αξιών που εκπροσωπεί μια τέτοια ενέργεια. Δηλαδή την φιλία, τον πολιτισμό την συνεργασία την αλληλεγγύη, την ευελιξία, την ανησυχία, την αμοιβαία ευαισθητοποίηση που αφορά οποιοδήποτε
θέμα, για το οποίο υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον.
Τα όμορα χωριά μας ανέκαθεν είχαν συγγενικούς, εμπορικούς και φιλικούς δεσμούς που θα ενισχυθούν περαιτέρω με την απόφασή μας αυτή.

Με βάση την πρόσφατη πρόσκληση προς τους Δήμους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει να συμπεριλάβει την δημιουργία νέων μονοπατιών με σχετική μελέτη του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε”.
Με βάση τα παραπάνω και πέρα από την ήδη υποβληθείσα σε εσάς αίτηση για δημιουργία μονοπατιών στην Φαλαισία (https://youtu.be/ASUdoEeXXq8) , προτείνουμε την ένταξη – επέκταση μονοπατιών από Άκοβο – Άνω Αρφαρά – Πελεκητό έως Αρφαρά και Άνω Βρωμόβρυση – Συρακέϊκα – Πελεκητό, όπως φαίνεται στον συνημμένο χάρτη. Τα μονοπάτια αυτά είναι από τα πλέον ιστορικά της περιοχής.

Σε αυτά περπάτησαν και έδρασαν ο Θ. Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Παπαφλέσσας ο Ακοβίτης Καπετάν Γιώργαρος και μέσω των μονοπατιών αυτών οι παλαιότεροι μετέφεραν με ζώα, εκατέρωθεν την πραμάτεια τους.
Τα μονοπάτια που προτείνουμε διέρχονται από πολλά σημεία ενδιαφέροντος είναι από τα μοναδικά μνημεία της φύσης, όπως η ιστορική τοποθεσία Γκλόκοβα, το σπήλαιο του Αγιαντριά, η κορυφή του Αρφαραίικου Αγιολιά, με υψόμετρο 1270 μέτρων και ενώνουν τα δύο ιστορικά χωριά, τρείς οικισμούς και δύο Νομούς.

Πρόθεσή μας είναι και η επίσκεψή μας στην Περιφέρεια και Δήμους για να τεθούν υπόψη σας και άλλα θέματα αρμοδιότητάς σας, που απασχολούν τις ιδιαίτερες Πατρίδες μας και επιζητούν λύση.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα μεριμνήσετε ώστε να ενταχθούν για υλοποίηση στο σχετικό πρόγραμμα τα υπόψη με την παρούσα περιπατητικά μονοπάτια και για τούτο σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Ακοβιτών Δημήτρης Χριστόπουλος
Η Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Αρφαραίων Κυριακή Μουτεβελή

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια