ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΠρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που εξαρτώνται από τη λιγνιτική δραστηριότητα ανακοίνωσε ο...

Πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που εξαρτώνται από τη λιγνιτική δραστηριότητα ανακοίνωσε ο Κώστας Μουσουρούλης

Aνακοινώνοντας το πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που έχουν άμεση εξάρτηση από τη λιγνιτική δραστηριότητα, ο Κώστας Μουσουρούλης, απευθύνθηκε στους εργολάβους της περιοχής που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της ΔΕΗ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως ανέφερε είναι στα σκαριά για τους όρους και τις προϋποθέσεις, με τη χρηματοδότηση όπως φαίνεται να φτάσει στα 14εκ. Ευρώ από το “Πράσινο Ταμείο”.

Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων θα κινείται από 25-50% ανάλογα με την εξάρτηση των επιχειρήσεων με τη λιγνιτική δραστηριότητα, ενώ από ότι όλα δείχνουν για τη Δυτική Μακεδονία θα δοθούν τα 11 από τα 14εκ., με τα 7,5 να οδηγούνται στους εργολάβους και τα 3,5 στους υπεργολάβους.

 Όλα τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις πάντως ελέγχονται από μια ομάδα εργασίας που έχει συστήσει ο Κώστας Μουσουρούλης, ενώ ήδη δέχτηκε τις πρώτες παρατηρήσεις σε πτυχές του προγράμματος οι οποίες φαίνεται να προβληματίζουν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο Συντονιστής για τη Δίκαιη Μετάβαση, σημείωσε πως ο σχεδιασμός είναι “να υπάρξει 100αρι στις αποκαταστάσεις και βάδην στις συνήθεις δραστηριότητες της ΔΕΗ” μέχρι να πάρει μπροστά όλα το υπόλοιπο πρόγραμμα για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. Οι εργολάβοι της ΔΕΗ επεσήμαναν τον έντονο προβληματισμό τους για την απότομη πτώση των δραστηριοτήτων τους τα τελευταία 2 χρόνια, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα για το πως θα μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις τους.

“Χρειαζόμαστε αντικείμενο”, τόνισε επιχειρηματίας της περιοχής, με τον Κώστα Μουσουρούλη να απαντά πως οι αποκαταστάσεις θα προσφέρουν δουλειά για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ζήσης Πιτσιάβας από το e-ptolemeos.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παλι θα φάνε οι εργολαβοι. Εμεις ανεργοι θα παρακαλαμε ρους πολιτικους για ενα μεροκαματο και μετα θα μας ζητανε ψηφο…
    Πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια