ΑρχικήΔΕΗΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 5ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 5ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.


Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. πήρε σήμερα μια πολύ σημαντική απόφαση και προχώρησε στην ανάθεση της κατασκευής της 5ης μονάδας με καύσιμο φυσικό αέριο στην Μεγαλόπολη.
Έτσι παίρνει τέλος το σήριαλ που παιζόταν όλο το καλοκαίρι και για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι, οι δημοτικοί άρχοντες , οι φορείς και οι κάτοικοι το λεκανοπεδίου πετυχαίνουν μια σημαντική νίκη ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα που είχαν βάλει σαν στόχο τον μαρασμό της περιοχής!

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΕΗ

Ανάθεση της κατασκευής της Μονάδας συνδυασμένου κύκλου Νο. 5 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β’ στην Κ/Ξ ΜΕΤΚΑ Α.Ε.-ΕΤΑΔΕ Α.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, Τρίτη 25 Αυγούστου 2009, αποφάσισε την ανάθεση της κατασκευής της Μονάδας συνδυασμένου κύκλου Νο. 5 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β’ στη μειοδότρια κοινοπραξία των εταιρειών ΜΕΤΚΑ Α.Ε. και ΕΤΑΔΕ Α.Ε.

Η καθαρή αποδιδόμενη ισχύς της Μονάδας ανέρχεται σε 811 MW και ο καθαρός βαθμός απόδοσης σε 56,9%.

Το τίμημα για την κατασκευή της Μονάδας θα ανέλθει σε € 500.000.000, έναντι της αρχικά υποβληθείσας προσφοράς της μειοδότριας κοινοπραξίας ύψους € 543.000.000. Περαιτέρω, η ανάδοχος κοινοπραξία δεν θα εγείρει καμμία απαίτηση σχετικά με ενδεχόμενη καθυστέρηση έως 13 μήνες στην έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της Μονάδας, λόγω μη διαθεσιμότητας των Δικτύων Μεταφοράς 400kV ή/και Φυσικού Αερίου.

Προϋπόθεση για την ως άνω ανάθεση είναι η αποδοχή από τον ανάδοχο του σχετικού με τα παραπάνω Ειδικού Όρου, που περιλαμβάνεται στη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα περιληφθεί στη σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών εντός του επομένου διμήνου, μετά τις αναγκαίες προς τούτο συζητήσεις.

Αθήνα, 25.8.2009 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ