ΑρχικήΑΡΘΡΑΠροχωρά δυναμικά ο λειτουργικός ανασχεδιασμός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Προχωρά δυναμικά ο λειτουργικός ανασχεδιασμός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 1/9/2015 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, -ομαλά και συντονισμένα- το πρώτο βήμα του νέου λειτουργικού ανασχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από την Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κατόπιν διαβούλευσης με όλα τα θεσμικά όργανα.
Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που λύνει προβλήματα και αδυναμίες 15ετίας και ταυτόχρονα δίνει νέες προοπτικές και δυνατότητες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

[blockquote style=”1″]Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας : «Βασικός στρατηγικός μας στόχος είναι να καταστεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας το Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Νότιας Πελοποννήσου»[/blockquote]

Μεταφέρθηκε η Ουρολογική Κλινική – Αποφορτίστηκε οριστικά η Β’ Παθολογική από τους 5κλινους θαλάμους

Ειδικότερα ολοκληρώθηκε η μεταφορά της Ουρολογικής Κλινικής σε χώρο του Χειρουργικού Τομέα, αποφορτίζοντας οριστικά την Β´ Παθολογική Κλινική από το βάρος και τη δυσλειτουργία που προκαλούσαν χρόνια τώρα οι 5άκλινοι θάλαμοι.

Μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες το ΕΚΑΒ και γίνεται πιο λειτουργικός και φιλόξενος ο χώρος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Το δεύτερο στάδιο αλλαγών και παρεμβάσεων θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες και αφορά τον ανασχεδιασμό της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με δεδομένο την μετεστέγαση του ΕΚΑΒ στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι από το 2000 –έτος λειτουργίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο νυν κτίριο- το ΕΚΑΒ στεγαζόταν σε χώρο του ΤΕΠ, γεγονός που διατάραζε και αλλοίωνε το μελετητικό και λειτουργικό σχεδιασμό του εν λόγω Τμήματος.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν, μεταφέρεται ο χώρος υποδοχής των ασθενών-συνοδών πλησίον της εξόδου, ο χώρος γίνεται πιο φιλόξενος και σταματά το φαινόμενο του συνωστισμού έξω ακριβώς από την πόρτα των ιατρείων που έκανε δύσκολο το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος και με την ολοκλήρωση των ανωτέρω παρεμβάσεων στόχος της Διοίκησης είναι να ξεκινήσει την Τρίτη ενότητα των αλλαγών που περιλαμβάνει τη συζήτηση και την έναρξη των διαδικασιών για την δημιουργία και λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής.

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημιουργία Πνευμονολογικής Κλινικής

Μια Πνευμονολογική Κλινική που είναι κοινά αποδεκτό ότι λείπει όχι μόνο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά και από όλα τα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει ήδη διερευνήσει την εφικτότητα της ανωτέρω παρέμβασης και στόχος της είναι μέσα στο 2016 να ξεκινήσει η λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ