ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Αρκετές  πόλεις σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν στους πολίτες τους δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο . Άλλες πάλι έχουν κάνει συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρίες και με ένα μικρό κόστος παρέχουν ασύρματο ίντερνετ. Η τεχνολογία προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και κάθε περιοχή θα πρέπει να την ακολουθεί.

Στην Μεγαλόπολη εδώ και πολλά χρόνια ένας ιδιώτης από χόμπυ στην αρχή παρέα με μερικούς φίλους του ( ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ ) , έχει ασχοληθεί με την ασύρματη δικτύωση και την δυνατότητα να παρέχεται σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Μετά από πολλά χρόνια δοκιμών , πλέον στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης – αλλά και σε πιο μακρινά σημεία – δεκάδες άτομα έχουν συνδεθεί με το Ασύρματο Δίκτυο Μεγαλόπολης  και μπορούν να έχουν ικανοποιητική πρόσβαση στο διαδίκτυο σε σημεία που δεν υπάρχει η δυνατότητα με συμβατικές λύσεις.

Το Ασύρματο Δίκτυο Μεγαλόπολης  ξεκίνησε πειραματικά από το 2000 και από το 2006 βρίσκεται σε κανονική , αδιάλειπτη λειτουργία !! Το χρησιμοποιούν αρκετοί σε πολλά χωριά της Φαλαισίας, της Καρύταινας , στο Χωρέμη υπάρχει ελεύθερο δίκτυο σε όλο το χωριό , υπάρχουν συνδέσεις στους Χράνους, στα Λυκόχια και σε πολλές άλλες περιοχές.

Οι κεραίες και τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται καλύπτουν πλήρως τα όσα προβλέπονται από την στοιχειώδη νομοθεσία που υπάρχει και γενικότερα ο τρόπος που έχει στηθεί το δίκτυο δεν δημιουργεί παρεμβολές , δεν έχει ακτινοβολία , δεν ενοχλεί το περιβάλλον .

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το Ασύρματο Δίκτυο Μεγαλόπολης έχει χρησιμοποιηθεί και για κοινωφελείς σκοπούς, π.χ. τους αγώνες Μοτοκρός και άλλες εκδηλώσεις.

Με αφορμή την προσπάθεια αυτή και τα αποτελέσματα που έχει μέχρι τώρα αλλά και την επίσης σημαντική προσπάθεια που κάνουν κάποιοι άλλοι κάτοικοι της περιοχής να συνδέσουν τα χωριά της δυτικής Μεγαλόπολης  , θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να υπάρξει μια συνεννόηση και μια προσπάθεια συνεργασίας , έτσι ώστε να γίνει δυνατόν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορεί όποιος θέλει να συνδέεται στο διαδίκτυο από όποιο σημείο και αν βρίσκεται.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό , είναι να αγκαλιάσει το όλο εγχείρημα ο Δήμος Μεγαλόπολης . Μάλιστα ο Δήμος έχει ήδη βοηθήσει το Ασύρματο Δίκτυο Μεγαλόπολης σε κάποιες περιπτώσεις παρέχοντας χώρο και κάποιες άλλες ευκολίες . Όπως έχει βοηθήσει και την άλλη προσπάθεια που γίνεται με το άλλο δίκτυο.  Είναι πολύ σημαντικό να ασχοληθεί πιο ζεστά και πιο σοβαρά με το θέμα και να εξετάσει με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει ώστε να μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να είναι πιο επίσημο αυτό που ήδη λειτουργεί. Το κυριότερο να είναι πιο σύντομη η ανάπτυξη του δικτύου και να βρεθούν οι τρόποι που όλο αυτό το εγχείρημα να ωφελήσει όσο το δυνατόν πιο πολλούς. Ο Δήμαρχος κ. Μπούρας έχει ενημερωθεί από το 2008 αρχικά αλλά και πρόσφατα και έχει δείξει ενδιαφέρον και διάθεση να στηρίξει την ολοκλήρωση του Ασύρματου Δικτύου Μεγαλόπολης.

Γράφω αυτή την ανάρτηση και στην ουσία δημοσιεύω την πρόταση μου αυτή ,  γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να γίνουν πιο σοβαρά βήματα και πιο αποφασιστικά.

Κύριε Δήμαρχε , γνωρίζω ότι έχετε ένα δύσκολο και φορτωμένο πρόγραμμα, μπορείτε όμως να κανονίσετε σύντομα μια συνάντηση με όλους όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα προκειμένου να συζητηθούν και να βρεθούν αυτές οι λύσεις που κάνουν αυτό το έργο πραγματικότητα και θα μπορέσετε να βοηθήσετε και εσείς  ώστε να δοθεί σε όλους η  δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπέρα με ποιόν να επικοινωνήσω για να μάθω περισσότερα για το Ασύρματο Δίκτυο Μεγαλόπολης, ενδιαφέρομαι για την δυνατότητα παροχής δικτύου σε όλο το χωριό του Ακόβου (Φαλαισίας).

  2. Καλησπέρα με ποιόν να επικοινωνήσω για να μάθω περισσότερα για το Ασύρματο Δίκτυο Μεγαλόπολης, ενδιαφέρομαι για την δυνατότητα παροχής δικτύου σε όλο το χωριό του Ακόβου (Φαλαισίας).

  3. Καλησπέρα με ποιόν να επικοινωνήσω για να μάθω περισσότερα για το Ασύρματο Δίκτυο Μεγαλόπολης, ενδιαφέρομαι για την δυνατότητα παροχής δικτύου σε όλο το χωριό του Ακόβου (Φαλαισίας).

  4. Καλησπέρα με ποιόν να επικοινωνήσω για να μάθω περισσότερα για το Ασύρματο Δίκτυο Μεγαλόπολης, ενδιαφέρομαι για την δυνατότητα παροχής δικτύου σε όλο το χωριό του Ακόβου (Φαλαισίας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια