ΑρχικήΑΡΘΡΑΠροσφυγές στο ΣτΕ για τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας της μονάδας της...

Προσφυγές στο ΣτΕ για τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η WWF, η Greenpeace HELLAS και το κοινωφελές ίδρυμα Client Earth. Ποιο είναι το παρασκήνιο;

Διαβάζουμε σε όλα τα ΜΜΕ την είδηση που ακολουθεί…..

“Την ακύρωση της απόφασης της γενικής διευθύντριας Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία ανανεώνεται και τροποποιείται παλαιότερη απόφαση του έτους 2006, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη , ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), το Σωματείο προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος Greenpeace Hellas και το κοινωφελές ίδρυμα, με έδρα την Αγγλία και την Ουαλία, CLIENT EARTH.
Στην αίτησή τους υποστηρίζουν, ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε χωρίς να συνταχθεί νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προσαρμοσμένη στα επίκαιρα πραγματικά και νομοθετικά δεδομένα και μάλιστα επτά χρόνια μετά την λήξη ισχύος της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του 2006.
Οι οργανώσεις υπογραμμίζουν, ότι η συνέχιση λειτουργίας του επίμαχου σταθμού της ΔΕΗ παραβιάζει σειρά διατάξεων του Συντάγματος, όπως είναι των άρθρων 24, 79 και 106.”

Αυτό είναι το ρεπορτάζ από όλα τα ΜΜΕ και όπως μπορείτε να καταλάβετε τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Έχουμε και λέμε λοιπόν… Από την ανάγνωση της είδησης δεν προκύπτει ποια μονάδα της ΔΕΗ είναι, η 3 η μήπως η 4; μήπως η προσφυγή αφορά όλες τις τις μονάδες;

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 υπογράφονται 2 αποφάσεις οι οποίες αφορούν όλες τις μονάδες στην Μεγαλόπολη.Συγκεκριμένα:

1.Ανανέωση – τροποποίηση της υπ’ αρ. 161692/06 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων λειτουργίας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β της ΔΕΗ Α.Ε. στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, καθώς και αναδιατύπωση αυτής – Αφορά τον ΑΗΣ Β΄, Μονάδα 4.

2.Ανανέωση – τροποποίηση της υπ’ αρ. 158734/06 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων λειτουργίας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης της ΔΕΗ Α.Ε. στηΜεγαλόπολη Αρκαδίας, καθώς και αναδιατύπωση αυτής- Αφορά τον ΑΗΣ Α΄, Μονάδες 1-2-3.

Γιατί γίνεται τώρα ξαφνικά προσφυγή από τις μεγαλύτερες οικολογικές οργανώσεις και δεν είχε γίνει καμία κίνηση για τα θέματα των απορριμμάτων, των επικίνδυνων αποβλήτων και του αμίαντου;Γιατί δεν υπάρχει καμία αντίδραση για την Μ.Π.Ε. του Ορυχείου;

Οι ΑΕΠΟ των μονάδων 3 – 4 Μεγαλόπολης έχουν λήξει από το 2010. Τόσα χρόνια γιατί κανείς δεν φρόντισε να τις ανανεώσει;

δείτε τις 2 αποφάσεις:

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ