ΑρχικήΑΡΘΡΑΠροκήρυξη υποτροφιών για μαθητές και φοιτητές στην Μεγαλόπολη

Προκήρυξη υποτροφιών για μαθητές και φοιτητές στην Μεγαλόπολη

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του κληροδοτήματος Γ. Δ. Πετρόπουλου τοπικής κοινότητας Παραδεισίων του Δήμου Μεγαλόπολης που αφορά τη χορήγηση υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 για τις δύο κατηγορίες δικαιούχων :

α) μαθητές γυμνασίου, λυκείου, κατωτέρων μέσων τεχνικών σπουδών και β) φοιτητές ανωτέρων και ανωτάτων σχολών, όπως αυτοί αναφέρονται και όπως οι όροι χορήγησης ορίζονται από τα ανωτέρω, όπως παρακάτω:

ΜΑΘΗΤΕΣ
• Έως οχτώ (8) υποτροφίες με επιλογή, σε μαθητές γυμνασίου, λυκείου, κατωτέρων και μέσων τεχνικών σπουδών, που αποφοίτησαν από το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγαλόπολης (με το οποίο συγχωνεύθηκε το δημοτικό σχολείο Παραδεισίων), προάγονται κατ’ έτος, έχουν διαγωγή κοσμιοτάτη και ο ένας τουλάχιστον γονέας κατοικεί στην τοπική κοινότητα Παραδεισίων
Για κάθε δικαιούχο υπότροφο της α ́ κατηγορίας το ποσό της κάθε υποτροφίας θα ανέρχεται στο ποσό των 564,30 € ετησίως προσαυξανόμενο κατά 30%, ήτοι 733,59 € για όσους προάγονται με βαθμό «λίαν καλώς» ή «άριστα», (το μισό του ποσού που ορίζει ο κανονισμός υποτροφιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του ΙΚΥ)

ΦΟΙΤΗΤΕΣ
• Έως τέσσερις (4) υποτροφίες με επιλογή , σε φοιτητές ανωτέρων και ανωτάτων σχολών που έχουν αποφοιτήσει από το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγαλόπολης (με το οποίο συγχωνεύθηκε το δημοτικό σχολείο Παραδεισίων), ο ένας τουλάχιστον γονέας κατοικεί στην τοπική κοινότητα Παραδεισίων,έχει αποφοιτήσει του Λυκείου με διαγωγή κοσμιοτάτη και εισήχθηκε σε ανωτάτη ή ανώτερη σχολή το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 μέσω του συστήματος Πανελληνίων Εξετάσεων

Για κάθε δικαιούχο υπότροφο της Β ́ κατηγορίας το ποσό της κάθε υποτροφίας θα ανέρχεται στο ποσό των 1.467,35 € ετησίως, (ποσό που ορίζει ο κανονισμός υποτροφιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του ΙΚΥ) έως το τέλος των κανονικών σπουδών του υποτρόφου για όσα χρόνια ορίζεται η φοίτηση στις σχολές αυτές, εφόσον θα έχουν καλή επίδοση στις σπουδές τους, δηλαδή θα περνούν ικανοποιητικό αριθμό μαθημάτων τους, σε κάθε εξεταστική περίοδο κάθε έτους, διαφορετικά ή υποτροφία θα διακόπτεται.
Εάν ο αριθμός των αιτούντων που πληρούν τους ορούς χορήγησης της υποτροφίας για την Α ́ και την Β ́ κατηγορία, είναι μεγαλύτερος του αριθμού των υποτροφιών που έχουν προβλεφθεί τότε οι υπότροφοι θα επιλεχθούν βάσει του χαμηλότερου εισοδήματος.
Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, στα Γραφείο κληροδοτημάτων του Δήμου Μεγαλόπολης, μέχρι και 45 μέρες από την δημοσίευση της προκήρυξης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Α ́ κατηγορίας ( μαθητές)
1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας των γονέων
3. Βεβαίωση αποφοίτησης από το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγαλόπολης
4. Πιστοποιητικό εγγραφής στο Γυμνάσιο ή Λύκειο ή σε κατώτερη και μέση Τεχνική Σχολή.
5. Αποδεικτικό παρακολούθησης (έλεγχος προόδου,) τάξης Γυμνασίου ή Λυκείου στο όποιο να φαίνεται η βαθμολόγια αποφοίτησης και η διαγωγή ή βεβαίωση φοίτησης σε κατώτερη & μέση Τεχνική Σχολή για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
6. Βεβαίωση φοίτησης μαθητών για όλα τα έτη Γυμνασίου ή Λυκείου
7. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/86 του υποψηφίου , ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητας του από υποτροφία η οποία του έχει απονεμηθεί προηγουμένως.
8. Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους, καθώς και αντίγραφο του εντύπου Ε9 που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Β ́ κατηγορίας (φοιτητές)

1.Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας των γονέων
2.Βεβαίωση αποφοίτησης από το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγαλόπολης
3.Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου
4.Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου
5.Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ότι φοίτησαν σε Τμήμα Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής, το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014
6.Βεβαίωση εγγραφής στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος
7.Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας μαθημάτων από το οποίο προκύπτει η ευδόκιμος φοίτηση του/της υποτρόφου
8.Απόσπασμα ποινικού μητρώου (για το οποίο θα γίνει αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την αρμόδια Υπηρεσία).
9.Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/86 του υποψηφίου , ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητας του από υποτροφία η οποία του έχει απονεμηθεί προηγουμένως.
10.Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους, καθώς και αντίγραφο του εντύπου Ε9 που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη

 

Προκήρυξη Του Κληροδοτήματος Γ. Δ. Πετρόπουλου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ