Προειδοποιεί ο Τατούλης για τα απορρίμματα: Θα γίνουμε χωματερή (vidεο)

0
178

Το δικό του μήνυμα προς κάθε υπεύθυνο θέλησε να στείλει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για το θέμα των απορριμμάτων την Παρασκευή 27 Μαΐου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Επεσήμανε για ακόμα μία φορά τον κίνδυνο να γεμίσουν οι πόλεις τις Περιφέρειας Πελοποννήσου με απορρίμματα στο άμεσο μέλλον, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση και στους Δήμους για αυτή την κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει έτοιμο το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και υπολείπεται μόνο η υπογραφή για να ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο. Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης η οποία δεν αποφασίζει αν θέλει τη ΣΔΙΤ θα φέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα με τόνους απορριμμάτων στους δρόμους των πόλεων αλλά και σε παράνομους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ.

[blockquote style=”1″]Οι δήμαρχοι ζούσαν στον δικό τους, παραμυθένιο κόσμο[/blockquote]

Ο κ. Τατούλης μεταξύ άλλων τόνισε ότι ενώ η περιφερική αρχή εκτελεί το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, δήμαρχοι μη έχοντας πού να εναποθέσουν τα στερεά απόβλητα, δημιουργούν νέους ΧΑΔΑ.

[blockquote style=”1″]Η Πελοπόννησος κινδυνεύει να γίνει μία απέραντη χωματερή[/blockquote]

Ευθεία ήταν η επίθεση προς το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη ο οποίος, όπως είπε, από τη ματαιοδοξία του και την άγνοιά του επί του θέματος δημιουργεί προβλήματα με κίνδυνο να γεμίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απορρίμματα.

Σε λίγο καιρό όλες οι πόλης της Περιφέρειας θα αιτούνται να χαρακτηριστούν σε έκτακτη ανάγκη, τόνισε ο περιφερειάρχης, προειδοποιώντας για ακόμα μία φορά για τα δεινά που πρόκειται να ενσκήψουν όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

[blockquote style=”1″]Δεν θα αφήσουμε να επαναληφθούν φαινόμενα με τόνους απορριμμάτων στους δρόμους των πόλεων[/blockquote]

Τέλος, ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον ΦΟΔΣΑ προκειμένου να δοθεί μία λύση και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Κλείνοντας, άφησε να εννοηθεί ότι ενώ η κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης συμφώνησε με τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου πριν από 20 μέρες, αλλά από τότε δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και οι όποιες διαδικασίες είναι ξανά στον αέρα.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις παράνομες χωματερές στον Δήμο Τρίπολης απάντησε ότι υπάρχουν και εισαγγελικές αρχές που είναι ενήμερες για το θέμα και δεν κάνουν τίποτα.

Όσο για την αποκατάσταση του Πλατώματος, ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει και σε αυτή την αποκατάσταση.

Επίσης φάνηκε αρκετά ενοχλημένος με τη στάση των δημάρχων οι οποίοι «πληγώνουν» το κύρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη στάση τους και με την κωλυσιεργία τους μπροστά στους υπουργούς για το τόσο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Έφη Καστραντά από το ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here