ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

0
167

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013.
β. Διακόσμηση προθηκών καταστημάτων με εθνικά χρώματα, φωτ/φίες Ηρώων κ.λ.π.
(Επί της περιπτώσεως αυτής εκφράζεται η παράκληση προς τους Συλλόγους Εμποροβιομηχανικό και Επαγγελματιών-Βιοτεχνών, όπως συστήσουν στα μέλη τους την διακόσμηση των προθηκών των καταστημάτων τους).

2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
α. Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στους Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π. με φροντίδα των Προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου και του οφειλόμενου φόρου τιμής προς τους Πρωτεργάτες της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.
β. Ώρα 12.00΄μ. θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών του 1821 και θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία, στέψη των Ηρώων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης, Τεχνικής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγείων.
γ. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2013 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, καθώς και των δρόμων, πλατειών και λοιπών χώρων.

3. ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
α. Ώρα 7.00΄π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως.
β. Ώρα 9.45΄π.μ. προσέλευση στο Δημαρχείο.
γ. Ώρα 10.00΄π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
δ. Ώρα 10.30΄π.μ. συγκέντρωση όλων στην Κεντρική Πλατεία, όπου προ του Ηρώου, θα ψαλεί τρισάγιο.
(Στην Εκκλησία και στη συγκέντρωση στην πλατεία θα παρίστανται διμοιρία μαθητών από κάθε σχολείο Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, η οποία θα συνοδεύει την σημαία. Οι υπόλοιπες διμοιρίες των μαθητών θα είναι παρατεταγμένες επί της οδού Παπαναστασίου στο ύψος της οδού Πολυβίου και πάνω, 15΄ενωρίτερα πριν ξεκινήσει η παρέλαση).

Μετά το τέλος του Τρισαγίου θα γίνει κατάθεση στεφάνων, κατά την εξής σειρά:
1. Δήμος Μεγαλόπολης, 2. Εθνική Αντίσταση, 3. Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, 4. Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, 5. Προϊστάμενος Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης, 6. Νομικό πρόσωπο «Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» Δήμου Μεγαλόπολης, 7. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης.

Οι Πρόεδροι όλων των Συλλόγων και Σωματείων της πόλης, αφού δηλώσουν συμμετοχή στον Δήμο Μεγαλόπολης μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 (τηλέφωνο 2791360311), ότι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δ΄ δημοτικού σχολείου Μεγαλόπολης κα. Νικολοπούλου Γεωργία.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθανάτων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

ε. Ώρα 11.15΄π.μ. Θα αρχίσει η παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Ενιαίου Λυκείου, ΕΠΑΛ, μπροστά από τις Αρχές της πόλης, που κάθονται στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας, απέναντι από την τράπεζα ALPHA BANK, κατά σειρά και θέση όπως αυτές καθορίζονται από τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών «Περί των επισήμων τελετών και εορτών και του προβαδίσματος των Αρχών».
στ. Ώρα 11.45΄π.μ. Χοροί από μαθητές και μαθήτριες στην Κεντρική Πλατεία.

Τελετάρχες ορίζουμε τον Αντιδήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Κλουκίνα Γεώργιο, τους Υπαλλήλους του Δήμου Θεοφανοπούλου Στυλιανή και Τζιούβελη Νικήτα.

Συντονιστής της παρέλασης ορίζεται ο γυμναστής του Δ΄ δημοτικού σχολείου Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος.

ζ. Ώρα 6.30΄μ.μ. Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Παρακαλείται η Αστυνομική Αρχή να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό και την τήρηση της τάξης σε όλους τους χρόνους και τόπους της τελετής.

Μεγαλόπολη 14-3-2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΣ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here