ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

0
144

Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Μεγαλόπολης φαίνεται ότι βρήκε το δρόμο του. Σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολης, υπογράφτηκε η προγραμματική συμφωνία, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο που έχει άμεση σχέση με τη ύδρευση οικισμών του Δήμου και της πόλης της Μεγαλόπολης.

Με το έργο αυτό ρυθμίζονται θέματα δημόσιας υγείας, πρόκειται να αντικατασταθεί ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης που ήταν από αμιαντοσωλήνες και οι οικισμοί του Μακρυσίου, των Χράνων, του Ραψομάτη, της Εκκλησούλας, της Λυκόσουρας και της Μεγαλόπολης, θα απαλλαγούν από το πρόβλημα αυτό.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.000.000 και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Μαζί με το άλλο σημαντικότατο έργο που ετοιμάζει ο Δήμος και αφορά τη μελέτη αξιοποίησης των πηγών τους Σαβαλά, θα καλυφθεί κατά πολύ μεγάλες ανάγκες ολοκλήρου του Δήμου, είπε, σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας είπε ότι δόθηκε η ευκαιρία από την Περιφέρεια να ενταχθεί το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ. Τόνισε ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση νερού, «που τόσο έχουμε ανάγκη στη σημερινή εποχή.

Παράλληλα, για το δίκτυο Σαβαλά, ολοκληρώνεται η μελέτη και είναι ένα έργο 4.000.000 € και η Περιφέρεια θα το εντάξει κι αυτό. Το δίκτυο που υδρεύει 26 χωριά των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, θα αντικατασταθεί πλήρως και θα υπάρχει επάρκεια νερού σε χωριά που υπήρχε πρόβλημα» είπε.

Από το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here