ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΠρογραμματική Συμφωνία Συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το Δήμο Μεγαλόπολης

Προγραμματική Συμφωνία Συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το Δήμο Μεγαλόπολης

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε τη σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας με τον Δήμο Μεγαλόπολης με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας.

Το πλήρες κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας το οποίο υπογράφει ο αντικαταστάτης Πρύτανη, Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Προσωπικού και Ηλεκτρονικής Διοίκησης, έχει ως εξής:

«Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, νομίμως εκπροσωπούμενο από τον Αντικαταστάτη Πρύτανη, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Προσωπικού και Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Αν. Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γ. Μασσέλο και ο Δήμος Μεγαλόπολης, νομίμως εκπροσωπούμενος από το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μπούρα,

λαμβάνοντας υπόψη:

α) την εκπεφρασμένη βούληση των δύο φορέων για την ανάδειξη του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πανεπιστημίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας,

β) την συναντίληψη των δύο φορέων για την ανάγκη σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο,

γ)τη συμβολή των δύο φορέων στην προαγωγή δημόσιων αγαθών του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας αποφασίζουν τη σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας με τους παρακάτω όρους:

Άρθρο 1: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναλαμβάνει την υποχρέωση να παράσχει στο Δήμο Μεγαλόπολης συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα δημόσιας διοίκησης, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τεχνολογίας, εκπαίδευσης, δια βίου μάθησης και πολιτισμού. Οι εξειδικευμένες δράσεις θα καθορίζονται με επιμέρους Συμβάσεις μεταξύ των δύο φορέων.

Άρθρο 2: Ο Δήμος Μεγαλόπολης μπορεί να αναθέτει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση επιστημονικών ερευνών, προγραμμάτων και υπηρεσιών εκπαίδευσης/ κατάρτισης σε στελέχη του Δήμου Μεγαλόπολης σε αντικείμενα που θεραπεύονται στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Δήμου.

Άρθρο 3: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεγαλόπολης συμφωνούν την από κοινού διερεύνηση και σύσταση/υποστήριξη λειτουργίας εξειδικευμένων Δικτύων Συνεργασίας με φορείς, Οργανισμούς, συλλογικές οργανώσεις, επιμελητήρια με στόχο την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου.

Άρθρο 4: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεγαλόπολης συμφωνούν να μπορεί να διεξάγεται η πρακτική άσκηση φοιτητών σε υπηρεσίες του Δήμου και να εκπονούνται διπλωματικές εργασίες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Άρθρο 5: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεγαλόπολης συμφωνούν για τη
διεύρυνση της συνεργασίας τους, ώστε η διάχυση της επιστημονικής γνώσης να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία και οικονομία.»

Από το Καλημέρα Αρκαδία

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ