Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΠρογράμματα του ΟΑΕΔ δείχνουν την μετεγκατάσταση εργαζομένων από την Μεγαλόπολη προς...

Προγράμματα του ΟΑΕΔ δείχνουν την μετεγκατάσταση εργαζομένων από την Μεγαλόπολη προς τους όμορους δήμους , ακόμα και σε Σπάρτη-Καλαμάτα!

Μετεγκατάσταση εργαζομένων, επιχορηγήσεις επιχειρήσεων ακόμα και σε Σπάρτη-Καλαμάτα , με την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις από τον ΟΑΕΔ , η Κυβέρνηση και η επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, αποφάσισαν και έχουν εγκρίνει ένα πακέτο πάνω από 100 εκατ ευρώ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων και ανέργων που θα πληγούν από τις αποφάσεις της απολιγνιτοποίησης. Επίσης περιλαμβάνει δράσεις για της επιμόρφωση ανέργων, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και άλλα.

Αυτό όμως που πραγματικά είναι απίστευτο, είναι ότι υπάρχουν δράσεις που αντί να αφορούν μόνο την Μεγαλόπολη, περιλαμβάνουν τους γνωστούς όμορους δήμους αλλά και τους δήμους Σπάρτης και Καλαμάτας!

Πιο αναλυτικά έχει προβλεφθεί η μετεγκατάσταση εργαζομένων από τις περιοχές της απολιγνιτοποίησης. Συγκεκριμένα στην δράση αναφέρεται:

Πρόγραμμα εργασιακής μετεγκατάστασης ανέργων, 3 εκ. ευρώ, για 200 ανέργους, με μόνιμη κατοικία τουλάχιστον 100 χλμ. από τον Δήμο Μεγαλόπολης και τους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας, διάρκειας 12 μηνών, επιχορήγηση 100% και κίνητρο μετεγκατάστασης 1.000 ευρώ, καθώς και 200 ευρώ μηνιαίως, πλέον των προβλεπόμενων αμοιβών έως 12 μήνες.

Επίσης ακόμα μια δράση αναφέρει:

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 14 εκ. ευρώ, για 2.000 άνεργους νέους, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των Δήμων Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας, Σπάρτης και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ηλικίας 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με διάρκεια 7 μήνες, αποζημίωση ύψους κατώτατου μισθού και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές.

Σε σχετικό έντυπο του ο ΟΑΕΔ αναφέρει:

Η μετάβαση στην πράσινη οικονομία, ως ισχυρότατη πρόκληση για τη χώρα περιλαμβάνει “πράσινες” επαγγελματικές δραστηριότητες, ενέργεια, βιώσιμες επενδύσεις, καινοτομίες, προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, κυκλική οικονομία, πεδία που απαιτούν ευρύτατο φάσμα δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ως οδικού χάρτη αναδιάρθρωσης του παραγωγικού προτύπου των περιοχών μετάβασης, της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, με προτεραιότητα τη διατήρηση και την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και παράλληλη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ο ΟΑΕΔ συμμετέχει ενεργά, με ένα πακέτο σημαντικών δράσεων, που θα στηρίξουν αποτελεσματικά την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Οι υπηρεσίες αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας -Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών- και τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας, Σπάρτης και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτά αναφέρει ο ΟΑΕΔ και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι σχεδιάζεται. Ας δούμε όμως τι γίνεται εδώ στην περιοχή μας.

Η στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης

Οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν αποφασιστεί από τις αρχές του 2021 και οι σχετικές οδηγίες έχουν σταλεί από την Κυβέρνηση και τον κ. Μουσουρούλη στον ΟΑΕΔ για εφαρμογή. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΣΔΑΜ και έχει λάβει γνώση όλων των παραπάνω, μάλιστα έχει συμφωνήσει απόλυτα! Όλο το προηγούμενο διάστημα που ο κ. Νίκας έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις για την στήριξη της Μεγαλόπολης, είχε συμφωνήσει στις παραπάνω αποφάσεις ! Όπως έχει συμφωνήσει και στους όμορους δήμους. Τώρα βλέπουμε να απλώνουν οι χρηματοδοτήσεις μέχρι την Καλαμάτα, οπότε ο κ. Νίκας μάλλον φρόντισε και για τους συμπατριώτες του.

Η Δημοτική αρχή Μεγαλόπολης δεν γνωρίζουμε αν είναι ενήμερη για αυτές τις αποφάσεις. Αν είναι , τότε θα έχουμε ακόμα μια περίπτωση από θέματα σημαντικά που έχουν κρατηθεί κρυφά από τους πολίτες. Αν δεν είναι ενημερωμένη, τότε θα φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης χρησιμοποιείται και αντιμετωπίζεται σαν “φτωχός συγγενής”, τόσο από τον κ. Νίκα αλλά και από την Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση οι συνέπειες για την Μεγαλόπολη για ακόμη μια φορά είναι ολέθριες. Αρχίζει και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ποιο θα είναι το μέλλον. Όλα τα κίνητρα και τα χρήματα στους όμορους δήμους και οι Μεγαλοπολίτες θα αναγκαστούν να μεταγκατασταθούν και να εγκαταλείψουν την περιοχή.

δείτε το σχετικό έντυπο του ΟΑΕΔ:

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν θλίβομαι πλέον με αυτά που διαβάζω ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ.
    Ούτε θα σταθώ στο ποιος έχει ευθύνη και σε αυτό που φωνάζω χρόνια ότι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
    Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας είναι ότι ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ οι Μεγαλοπολίτες έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας και για μια φορά ας την χρησιμοποιήσουμε, έστω και τώρα..
    Κάθε πρόεδρος σε κάθε χωριό/ τοπική κοινότητα ας ενημερώσει τους συγχωριανούς του, κάθε σύλλογος ας ενημερώσει τα μέλη του και ν βγάλει απόφαση που να δηλώνει την άρνησή του και ας τη στείλει στο Δημαρχείο. Το Δημοτικό Συμβούλιο ας πάρει και αυτό μια απόφαση και ας δημοσιοποιήσουμε την αντίδραση μας προς κάθε κατεύθυνση και ας ζητήσουμε έγγραφες εξηγήσεις αλλά και τροποποίηση των αποφάσεων. Τελεσίδικο είναι μόνο αν δηλώσεις ότι το αποδέχεσαι ή αν αδιαφορήσεις.. σε κάθε άλλη περίπτωση τα πάντα έχουν πιθανότητα αλλαγής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,835ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,361ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια