ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Πριν λίγες μέρες η Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης αποφάσισε να μετακινήσει ένα οδηγό ασθενοφόρου από κάθε Κέντρο Υγείας της Αρκαδίας στην Τρίπολη για να αντιμετωπιστούν ελλείψεις που υπήρχαν.

Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει…

¨Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ιδιαιτερότητες των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ευθύνης του Νοσοκομείου μας, απεφασίσθει να αποσπαστούν προσωρινά ένας (1) Οδηγός από κάθε Κέντρο Υγείας του Νομού Αρκαδίας.

 

Το πρόβλημα στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, θα πάψει να υφίσταται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των Οδηγών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, στην δύναμη του Ε.Κ.Α.Β. – Παράρτημα Τρίπολης, το οποίο θα είναι πλέον αρμόδιο για να καλύψει τις ανάγκες του Π.Γ.Ν. Τρίπολης, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και των δομών του και αυτομάτως οι ως άνω Οδηγοί θα επανέλθουν στις θέσεις τους στα Κέντρα Υγείας.

 

Η Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού Αρκαδίας και την Υγειονομική Περιφέρεια, προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με Οδηγούς, όπου αυτό είναι αναγκαίο.¨

Ο Διοικητής
του Π.Γ.Ν. Τρίπολης
«Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΧΡΟΝΗΣ

Με την απόφαση αυτή όμως δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σε όλα τα Κέντρα Υγείας και ειδικότερα στην Μεγαλόπολη που μένει πλέον με 2 μόνο οδηγούς!

Συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης, είχε 4 οδηγούς. Ο ένας ήταν με απόσπαση από το Νοσοκομείο και μεταφέρθηκε εκεί. Στην συνέχεια με την παραπάνω απόφαση στην Τρίπολη πηγαίνει ακόμα ένας οδηγός.

Οπότε ολόκληρη η περιοχή Μεγαλόπολης μένει με 2 μόνο οδηγούς.

Οι συνέπειες βέβαια είναι πολύ σοβαρές αφού πλέον θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει σωστή και γρήγορη αντιμετώπιση σε όποια περιστατικά τύχουν.

Αν κάποιος συμπολίτης μας χρειαστεί άμεση μεταφορά με ασθενοφόρο , αν είναι τυχερός θα υπάρχει βάρδια με οδηγό. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένει να βρεθεί οδηγός από ρεπό ο οποίος μπορεί να είναι οπουδήποτε η να καλεστεί ασθενοφόρο από την ΔΕΗ , να πάει το ασθενοφόρο πρώτα στο Κέντρο Υγείας να πάρει γιατρό και μετά να πάει στο περιστατικό.

Όπως και να έχει προκύπτει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Στην ανακοίνωση του κ Διοικητής του Νοσοκομείου κάνει λόγο ότι σε συνεργασία με τους Δήμους γίνεται ενίσχυση των κέντρων υγείας με οδηγούς. Στην Μεγαλόπολη – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης –  ο Δήμαρχος κ. Μπούρας έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει θέσει ένα οδηγό του Δήμου στην διάθεση του Κέντρου Υγείας.

Σίγουρα όμως πρέπει άμεσα να δοθεί μια πιο καλύτερη και οριστική λύση.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερα.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καπως ετσι ειναι τα πραγματα φίλε Παναγιωτη.Το θέμα ειναι ποιές ειναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων για ενα τόσο λεπτό και άκρως επείγον θέμα.Αν ρίξουμε μια ματιά στο γειτονικό Αστρος θα δούμε οτι με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων ,των πολιτιστικών συλλόγων και του δήμου ,γίνεται μιά συλλογική και αποφασιστική διαμαρτυρία! Εμείς εδω δεν διαθέτουμε πολιτιστικό σύλλογο ,οι σύλλογοι γονέων ασχολούνται με αλλα ??θέματα, οι εργαζομενοι του Κ.Υ.Μ. ειναι σε χειμερία νάρκη (πιστέυοντας οτι ο καθένας τακτοποιεί τα προβλήματα του ανάλογα με το μέσον που διαθέτει ) ,ο σύλλογος εμπόρων ετοιμάζεται για την γιορτή του και γενικώς υπάρχει μια ακατανόητη αδιαφορία.Ολοι πιστέυουμε οτι δεν μας αφορά το θέμα,οτι θα μεριμνήση το αόρατο κράτος , για τυχόν δική μας μεταφορά ,οτι ίσως φταίνε οι οδηγοί που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα η μετακινούνται και γενικώς δεν αφήνουμε με τίποτα την απολαυστική γουλιά του φραπέ η την αγωνιώδη προσπάθεια συλλογής ψήφων ,για να ασχοληθούμε με ενα θέμα που αφορά πολάκις την ίδια μας την ζωή .Η συνεισφορά του Δήμου μπορεί εν μέρει να καλύψει ενα κομμάτι του πρόβληματος , αλλα ΔΕΝ αποτελεί την λύση του προβλήματος. Απο τους πέντε (5) οδηγούς που χρειάζονται για να βγει κανονικά το πρόγραμμα ,εχουν μείνει μόνο δύο (και ο ενας μάλιστα ειναι άλλης ειδικότητας ).Την ίδια στιγμή που ο προσφάτως αποσπασθείς στην Τρίπολη οδηγός , αντί να μεταφέρει τους εχοντες ανάγκη διακομιδής Μεγαλοπολίτες, μεταφέρει μαρουλάκια.Αν ου μη γένητω ,εχουμε ενα τροχαίο στην απογευματινή βάρδυα ,στην περιοχή π.χ της Καρυταινας, τότε πρέπει να έρθει το Ε.Κ.Α.Β από την Τρίπολη γιά να παραλάβει το περιστατικό .Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΝΟΕΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Τότε ισως ξυπνήσει!!!!!!!!!!!! ΓεώργιοςΤσατσουλής.

  • Γιώργο αυτό είναι θέμα όλων μας και πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρεθεί τρόπος οριστικής επίλυσης.
   Έχουμε δυστυχώς πολλά παραδείγματα πόσο κρίσιμο είναι το κάθε λεπτό σε θέματα υγείας.
   Και εδώ θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι!!
   Εδώ είμαστε και δεν το αφήνουμε το θέμα. Θα επανερχόμαστε συνέχεια!

 2. Καπως ετσι ειναι τα πραγματα φίλε Παναγιωτη.Το θέμα ειναι ποιές ειναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων για ενα τόσο λεπτό και άκρως επείγον θέμα.Αν ρίξουμε μια ματιά στο γειτονικό Αστρος θα δούμε οτι με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων ,των πολιτιστικών συλλόγων και του δήμου ,γίνεται μιά συλλογική και αποφασιστική διαμαρτυρία! Εμείς εδω δεν διαθέτουμε πολιτιστικό σύλλογο ,οι σύλλογοι γονέων ασχολούνται με αλλα ??θέματα, οι εργαζομενοι του Κ.Υ.Μ. ειναι σε χειμερία νάρκη (πιστέυοντας οτι ο καθένας τακτοποιεί τα προβλήματα του ανάλογα με το μέσον που διαθέτει ) ,ο σύλλογος εμπόρων ετοιμάζεται για την γιορτή του και γενικώς υπάρχει μια ακατανόητη αδιαφορία.Ολοι πιστέυουμε οτι δεν μας αφορά το θέμα,οτι θα μεριμνήση το αόρατο κράτος , για τυχόν δική μας μεταφορά ,οτι ίσως φταίνε οι οδηγοί που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα η μετακινούνται και γενικώς δεν αφήνουμε με τίποτα την απολαυστική γουλιά του φραπέ η την αγωνιώδη προσπάθεια συλλογής ψήφων ,για να ασχοληθούμε με ενα θέμα που αφορά πολάκις την ίδια μας την ζωή .Η συνεισφορά του Δήμου μπορεί εν μέρει να καλύψει ενα κομμάτι του πρόβληματος , αλλα ΔΕΝ αποτελεί την λύση του προβλήματος. Απο τους πέντε (5) οδηγούς που χρειάζονται για να βγει κανονικά το πρόγραμμα ,εχουν μείνει μόνο δύο (και ο ενας μάλιστα ειναι άλλης ειδικότητας ).Την ίδια στιγμή που ο προσφάτως αποσπασθείς στην Τρίπολη οδηγός , αντί να μεταφέρει τους εχοντες ανάγκη διακομιδής Μεγαλοπολίτες, μεταφέρει μαρουλάκια.Αν ου μη γένητω ,εχουμε ενα τροχαίο στην απογευματινή βάρδυα ,στην περιοχή π.χ της Καρυταινας, τότε πρέπει να έρθει το Ε.Κ.Α.Β από την Τρίπολη γιά να παραλάβει το περιστατικό .Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΝΟΕΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Τότε ισως ξυπνήσει!!!!!!!!!!!! ΓεώργιοςΤσατσουλής.

  • Γιώργο αυτό είναι θέμα όλων μας και πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρεθεί τρόπος οριστικής επίλυσης.
   Έχουμε δυστυχώς πολλά παραδείγματα πόσο κρίσιμο είναι το κάθε λεπτό σε θέματα υγείας.
   Και εδώ θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι!!
   Εδώ είμαστε και δεν το αφήνουμε το θέμα. Θα επανερχόμαστε συνέχεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,686ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,317ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ