Προβληματισμός στο Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων μετά τη συνάντηση με τον Σκρέκα – Ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί

Δέσμευση για “διόρθωση” στο ποσοστό των κονδυλίων για το “Πράσινο Ταμείο”

0
173

Με έκδηλο τον προβληματισμό στο πρόσωπό τους αποχώρησαν από τη συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, οι 5 ενεργειακοί Δήμαρχοι της χώρας, οι οποίοι διαπίστωσαν πως ουσιαστικά η νέα ηγεσία ζητά εκ νέου χρόνο να ενημερωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Σκρέκας σε μια σειρά ζητημάτων επανέλαβε πολλές φορές τη φράση “δώστε μου χρόνο να ενημερωθώ” γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στο Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.

Ο Κώστας Σκρέκας βρίσκεται στην ηγεσία του ΥΠΕΝ σχεδόν ένα μήνα, ενώ ήταν ο αρμόδιος τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια δεδομένα που προκάλεσαν απορία στους Δημάρχους, σχετικά με τις απαντήσεις που έλαβαν.

Το ραντεβού με τον Υπουργό ανανεώθηκε για επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του “Π” φαίνεται πως ο Κώστας Σκρέκας, δεσμεύτηκε πως το θέμα του ποσοστού απόδοσης κονδυλίων από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου “θα διορθωθεί”.

Ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η συγκεκριμένη δέσμευση του Υπουργού δεν αφορά το 2020, ενώ όλα συγκλίνουν πως η συγκεκριμένη “διόρθωση” σημαίνει πως το 1% θα επανέλθει στο αρχικό 6%.

Ζήσης Πιτσιάβας από το e-ptolemeos.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here