ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑ"Πρασινο" φως για να προχωρήσει η κατασκευή Αγωγού Φυσικού Αερίου στην Αρκαδία!

"Πρασινο" φως για να προχωρήσει η κατασκευή Αγωγού Φυσικού Αερίου στην Αρκαδία!

Με τη σύμφωνη γνώμη της Δ/νσεως Δασών Αρκαδίας, ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτική Ελλάδος και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος ενέκρινε την επέμβαση από την εταιρεία ΔΕΣΦΑ Α.Ε. επί δασικού χαρακτήρα εκτάσεις και άνευ ανταλλάγματος, για την κατασκευή και εγκατάσταση του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης μεταξύ των θέσεων ¨Όρια Ν. Αρκαδίας – Ν. Αργολίδας έως ΔΕΗ Μεγαλόπολης¨, η οποία αποτελεί τμήμα του υπό κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου υψηλής πίεσης από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας έως τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, σε συνολικό εμβαδό δασικής επιφανείας 103.310,36 τ.μ. των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης ανήκουσες στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση αναγκών κατασκευής του έργου: «Αγωγός Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης Άγιοι Θεόδωροι – ΔΕΗ Μεγαλόπολης».Σύμφωνα με την απόφαση, η περιοχή επεμβάσεως και οι θέσεις ανάπτυξης και υλοποίησης του εν θέματι έργου εντοπίζονται και περιγράφονται στα τοπογραφικά διαγράμματα.Η έγκριση επεμβάσεως δίδεται υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις:1. Οι εργασίες επέμβασης θα αρχίσουν με την ενημέρωση του Δασαρχείου Τρίπολης και κατά την εξέλιξή τους θα μεταβαίνει στην περιοχή Δασικός Υπάλληλος προς έλεγχο και αποτροπή περιττών επεμβάσεων.
2. Θα τηρηθούν αυστηρά οι περιβαλλοντικοί όροι.
3. Δεν θα γίνει κανενός είδους μπάζωμα χειμάρρου ή ρέματος καθώς και άσκοπες αποθέσεις άχρηστων υλικών σε παρακείμενες θέσεις οι οποίες φέρουν δασική βλάστηση.
4. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας για την αποτροπή ενδεχόμενου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
5. Απαγορεύεται η μεταβολή χρήσης της έκτασης, πέραν του εγκεκριμένου σκοπού.
6. Θα γίνει πρόβλεψη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εργαζομένων ή τυχόν επισκεπτών του δασικού χώρου.
7. Θα ληφθεί μέριμνα για τη μικρότερη δυνατή διατάραξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του έργου, ώστε τα δυσμενή αποτελέσματα της όποιας οπτικής ρύπανσης να είναι τα μικρότερα δυνατά.
8. Θα ληφθεί μέριμνα για την πλήρη απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής, καθώς και η υποχρέωση λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων αντιπυρικής προστασίας της περιβάλλουσας δασικής βλάστησης. Τα τυχόν ακατάλληλα προϊόντα εκσκαφής θα αποτεθούν σε θέσεις που θα υποδειχθούν από τη Δασική Υπηρεσία.
9. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αποφυγή ισχυρών διαταράξεων, η δημιουργία πρανών θα διαμορφωθεί και επιτευχθεί κατάλληλα αφενός προς αποτροπή και αποφυγή κατολισθήσεων και εμφάνισης διαβρωτικών φαινομένων, αφετέρου προς διευκόλυνση αποκατάστασης της βλαστήσεως.
10. Η φθορά της δασικής βλαστήσεως θα περιορισθεί στην ελάχιστη δυνατή. Η ανάγκη απομάκρυνσης της υπάρχουσας φυτικής ύλης στην περιοχή ανάπτυξης του έργου θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση και τις υποδείξεις της τοπικής Δασικής Αρχής. Τα δασικά προϊόντα που θα παραχθούν θα διακινηθούν και διατεθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
11. Θα γίνει πρόβλεψη αποκατάστασης της βλάστησης των διαταραχθέντων χώρων, με φύτευση ή με σπορά των κατάλληλων προσηκόντων στη χλωρίδα της περιοχής ειδών, συμφώνως της ειδικής δασοτεχνικής μελέτης που θα συνταχθεί. Η φροντίδα των φυτών θα συνεχιστεί για τουλάχιστον τρία έτη από τη φύτευση τους, με ευθύνη της εταιρείας. Η αφαίρεση του επιφανειακού εδαφικού ορίζοντα θα υλοποιηθεί με προσοχή και θα διαφυλαχθεί κατάλληλα για μελλοντική χρήση αποκατάστασης του χώρου.
12. Η παρούσα έγκριση χορηγείται για όσο διάστημα λειτουργήσει το έργο. Σε περίπτωση που δεν εκπληρωθεί ή εκλείψει ή οποτεδήποτε ήθελε μεταβληθεί ο σκοπός για τον οποίο δίδεται η έγκριση αυτή και δεν τηρηθούν οι προαναφερόμενοι όροι, η έκταση θα επανέλθει χωρίς άλλες διατυπώσεις στη διαχείριση τη Δασικής Αρχής και η παρούσα Απόφαση παύει να ισχύει.
13. Το Δημόσιο δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν εκνίκηση της έκτασης ή μέρος αυτής από οιονδήποτε.
14. Η εγκατάσταση στην περιοχή επέμβασης θα γίνει με πρωτόκολλο εγκαταστάσεως, το οποίο θα συντάξει το Δασαρχείο Τρίπολης και αντίγραφό του θα μας αποστείλει. Η εταιρεία με την εγκατάστασή της στην έκταση, αποδέχεται πλήρως τους σχετικούς όρους της πράξης έγκρισης επέμβασης, η μη συμμόρφωσή της στους τεθέντες όρο] ]>

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ