Πολύβιος: Διπλό για όσκαρ!

0
240

Τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη,κατάφερε ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ το περασμένο Σάββατο στην Καλαμάτα ενάντια στην ΑΠΣ Αναγέννηση.Το Σάββατο ήταν η μέρα του Ντίνου Σιαμπάνη,που ήταν ασταμάτητος και σε εξαιρετική φόρμα.
Μετά από αυτό το δύσκολο ντέρμπι ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ φιγουράρει μόνος πρώτος στην βαθμολογία και ακολουθεί ο ΔΙΩΝ Κυπαρρισίας με ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΧΩΡΑ να ισοβαθμούν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πάθος και απο τις δύο ομάδες.Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ γρήγορα βρήκε τον ρυθμό του και ισορρόπησε το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο.Να σημειώσουμε ότι η Αναγέννηση είχε την ατυχία στο πρώτο δεκάλεπτο,να «χάσει» έναν βασικό της σκόρερ (Παυλόπουλος) και έληξε το πρώτο μέρος 11-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο,η ίδια εικόνα.Η ομάδα λειτουργούσε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή,με ελάχιστα λάθη και άριστη απόδοση.Ο πολύ καλά διαβασμένος Δούμουρας με τις οδηγίες του,έστησε και οδήγησε την ομάδα έτσι ώστε να κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την περίοδο.
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το ταμπλό έγραφε 20-27.

Στο πρώτο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου,ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ έβγαζε άμυνες για σεμινάριο και με έναν Σιαμπάνη σε απίστευτη φόρμα,περιορίστικε κάθε αντίδραση της πολύ καλής Αναγέννησης και διατηρήθηκε το προβάδισμα με σκορ 29-38.

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος,τα παιδιά του ΠΟΛΥΒΙΟΥ με άμυνα μπετό και μεθοδικές επιθέσεις κράτησαν την πρωτοπορία στο σκορ και έχτιζαν την διαφενόμενη νίκη.Η σπουδαία άμυνα αφόπλισε τους παίχτες της Αναγέννησης,αυτό φαίνεται και απο το τελικό σκορ 40-50.

Συνήθως θεωρούμε μερικά σκορ ως «σκορ ασφαλείας» και στην τρίτη περίοδο υπάρχει χαλάρωση.Αυτό δεν συνέβει σε καμιά στιγμή του αγώνα.
Σε ένα τέτοιο ντέρμπι φωτιά,με έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο στην έδρα του δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.
Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ έδειξε χαρακτήρα,ωριμότητα και πάθος στο παιχνίδι του,που σημαίνει ότι όλοι οι παίχτες ήταν άριστα προετοιμασμένοι και ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες του Δούμουρα.

Όπως έχουμε τονίσει μπορεί να υπάρχουν MVP σε κάθε αγώνα αλλά οι ομάδες κερδίζουν.Όλα τα παιδιά και ο προπονητής αξίζουν συγχαρητηρίων για αυτή την εμφάνιση.Ο Μάκης Νικολόπουλος με πολύ καλά μαρκαρίσματα περιόρισε τον ψηλό της Αναγέννησης,ο Αργυρόπουλος έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα και σκόραρε και 7 πόντους.
Ο Σιαμπάνης όμως έκλεψε την παράσταση με το πάθος που τον χαρακτηρίζει,έβαλε 18 πόντους και 2 τρίποντα,έκλεψε μπάλες,έβγαλε άμυνες,μοίρασε παιχνίδι.Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δείχνει πλουραλισμό και βάθος στα παιχνίδια της.Έτσι όταν κάποιος παίχτης δεν είναι σε φόρμα,κάποιος άλλος καλύπτει αυτό το κενό.

Δεκάλεπτα : 11-14,20-27,29-38,40-50

ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ:(Κούτρης Α.) Αθανασόπουλος Ι,Πανταζής Ι,Κομπότης Π. 5(1),Μανιατάκος Π. 2,Πρήφτης Τ.,Κανάκης Β.,Σιδέρης Κ. 7,Μανώλης Δ. 20,Παυλόπουλος Κ. 4,Μανεζιώτης Γ.,Σαραντόπουλος Μ. 1,Ηλιόπουλος Γ. 1

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ:(Δούμουρας Γ.) Αργυρόπουλος Χ. 7,Ανδριόπουλος Η.,Μπελόκας Α. 4,Τρυφωνόπουλος Α. 9,Χριστογιαννόπουλος Α. 2,Δαλάτσης Π.,Γκιουμές Ν.,Χριστογιαννόπουλος Σ.,Σιαμπάνης Ν. 18(2),Μπελόκας Β.,Κελέρης Ι. 6

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here