ΑρχικήΑΡΘΡΑΠολλές οι παρατυπίες και τα ερωτήματα - Πλήρης δικαίωση για την μη...

Πολλές οι παρατυπίες και τα ερωτήματα – Πλήρης δικαίωση για την μη νομιμότητα στη συμμετοχή των Τσιριγώτη-Φουσέκη στο ΕΑΠ

Μετά το ερώτημα του Βασίλη Κουρουνιώτη και τις δημοσιεύσεις του Καφενείου της Μεγαλόπολης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου ανακάλυψε ότι υπάρχει όντως πρόβλημα με τον ορισμό των κ.κ. Τσιριγώτη και Φουσέκη στην επιτροπή του Λιγνιτόσημου. Μάλιστα με απόφαση που έλαβε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου επικύρωσε μετά από 1μιση χρόνο τον διορισμό των κ.κ. Τσιριγώτη και Φουσέκη και έτσι πλέον υπάρχει νομιμοποίηση.

Όμως από αυτά που διαβάζω στα επίσημα πρακτικά, θέλω να επισημάνω τα εξής:

Αναφέρει η εισήγηση: “Σημειωτέον ότι η ΠΕΔ Πελοποννήσου δεν είχε αποστείλει απόφαση ούτε στους εκπροσώπους ούτε στον υπεύθυνο του Προγράμματος.” Άρα οι κ.κ. Τσιριγώτης και Φουσέκης γνώριζαν ότι δεν υπάρχει η επικύρωση τους από την Π.Ε.Δ. αφού δεν είχαν λάβει την σχετική απόφαση, γνώριζαν λοιπόν αλλά λειτουργούσαν χωρίς την επικύρωση.

Επίσης διαβάζω στην εισήγηση: “Προκειμένου να λυθεί το θέμα που προέκυψε από δική μας ευθύνη, προτείνω να επικυρώσει η ΠΕΔ στο σημερινό συμβούλιο τον ορισμό αντικατάστασης των μελών της παραπάνω επιτροπής και η απόφασή της αυτή να έχει αναδρομική ισχύ.” Δηλαδή προτείνεται η απόφαση να έχει ισχύ από τον Ιούνιο του 2017 προκειμένου να μην βγουν άκυρες όλες οι συνεδριάσεις που συμμετείχαν οι Τσιριγώτης και Φουσέκης, όμως στο αποφασιστικό δεν έχει περάσει η πρόταση για αναδρομική ισχύ. Άρα εδώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο θέμα.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μάθουμε όλοι μας τι ακριβώς αναφέρει το αριθ. 9035/30-06-2017 έγγραφο του Δήμου Μεγαλόπολης , με το οποίο ζητήθηκε η αντικατάσταση των παλιών μελών. Πρέπει να δούμε αυτό το έγγραφο ποιος το υπογράφει και ποιανού απόφαση είναι. Για να είναι όλα νόμιμα θα πρέπει σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα να υπάρχει ορισμός με απόφαση του φορέα, του Δ.Σ. του Δήμου Μεγαλόπολης με την οποία πηγαίνει στην Π.Ε.Δ. η πρόταση. Οτιδήποτε άλλο δεν θα είναι νόμιμο και θα αποτελεί ακόμα μια σοβαρή παρατυπία της Δημοτικής Αρχής.

Επειδή όλες αυτές τις ημέρες και με όλα τα δημοσιεύματα ζητείται το χαρτί αυτό αλλά δεν μας δίνει απαντήσεις κανένας από την Δημοτική Αρχή και προσπαθούν συνέχεια να μας βγάζουν όλους αναξιόπιστους, σας δημοσιεύω αυτό το έγγραφο και όπως μπορείτε να δείτε , το υπογράφει ο Διονύσης Παπαδόπουλος. Δεν είναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου , δεν είναι καν απόφαση δημάρχου, είναι ένα απλό έγγραφο. Θα γίνω κουραστικός αλλά θα σας ξαναγράψω τι λέει το ΦΕΚ Β 1154-6/5/2014, χρειάζεται απόφαση του οικείου φορέα. Και αυτό το έγγραφο δεν είναι απόφαση !!

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι οι πολίτες τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί μας τόσο σοβαρά θέματα. Λαμβάνουν αποφάσεις που δεν είναι νόμιμες, συμμετέχουν σε πολύ σοβαρές διαδικασίες σαν να πηγαίνουν για καφέ ή φαγητό , γνωρίζουν ότι είναι λάθος αλλά λοιδορούν και κάνουν επιθέσεις σε όσους τους κάνουν δύσκολες ερωτήσεις , είναι λαλίστατοι και βροντόφονοι όταν κάνουν τις δουλειές τους και όταν “τους πιάσουν με την γίδα στην πλάτη”, κρύβονται και δεν δεν βγάζουν μιλιά.

Όλο αυτό το διάστημα που έχει τεθεί το θέμα δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση. Κύριε Δήμαρχε Μεγαλόπολης και κ.κ. Τσιριγώτη και Φουσέκη γιατί κρύβεστε; Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε στους πολίτες γιατί ενεργείτε με αυτούς τους τρόπους;

Εγώ δεν είμαι νομικός , πείτε στους πολίτες εσείς που έχετε δίπλα σας όλους τους καλούς νομικούς, τι ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία; Οι ορισμοί εκπροσώπων γίνονται στο πόδι με απλά έγγραφα ή με αποφάσεις από δημοτικά συμβούλια;Οι προτάσεις έργων γίνονται με τηλέφωνα και sms ή επίσης πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις συμβουλίων; Μπορεί εγώ και κάποιοι ακόμα πολίτες να σας φαινόμαστε γραφικοί αλλά θα σας ενοχλούμε μέχρι να βρείτε την δύναμη και το κουράγιο να απαντήσετε, δεν μπορείτε να κρύβεστε , ούτε να μεταφέρετε τις ευθύνες σας αλλού!

Αλεβίζος Παναγιώτης

Και επειδή ότι γράφω βασίζεται μόνο σε επίσημα στοιχεία, δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Δείτε την πρόσφατη απόφαση της Π.Ε.Δ. ΕΔΩ

Δείτε τι αναφέρει το ΦΕΚ Β 1154-6/5/2014


Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι 2 παλιοσειρές είναι κατακριτέος και δείχνει το επίπεδο αλαζονείας τους. όποιος τολμήσει να τα έχει αντίθετη άποψη η να τους πει κάτι που τους ενοχλεί, αμέσως μπαίνει στο στόχαστρο. Ο πόλεμος που του γίνεται μετά είναι απίστευτος , σκοπός τους να ξέρουν όλοι ότι μαζί τους δεν πρέπει να τα βάλει κανένας.
    Ευτυχώς από ότι βλέπω υπάρχουν ακόμα κάποιοι στην Μεγαλόπολη , που βρίσκουν το θάρρος να τους βγάλουν τα άπλυτα στην φόρα. Αργήσατε όμως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
793ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ