ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ;

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης συζήτησε εκτός ημερησίας διάταξης και αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση των εργασιών Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης.

Η αρχική σύμβαση είχε υπογραφεί το 2010 και μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία εργασία.

Το θέμα είναι γνωστό σε όλους και έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και αντιπαραθέσεων. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας έχει δεχθεί σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση αλλά και από πολλούς φορείς αλλά και από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τι μεγάλες καθυστερήσεις και την απαξίωση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.

Ο κ. Μπούρας απαντούσε συνέχεια ότι και αυτός είναι πολύ δυσαρεστημένος από τις διαδικασίες που ακολουθούνται και εξέφραζε την απορία του και τον προβληματισμό του για τις κινήσεις των αρμόδιων φορέων της πολιτείας.

Κατά την συζήτηση του θέματος όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο , διαβάστηκε μια επιστολή που έχει στείλει η Προϊσταμένη της ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Πρόεδρος της Ε.Ε. του ΄Εργου κα Καραπαναγιώτου, Δρ Αρχαιολόγος, με την οποία ζητάει να γίνει άμεσα η τροποποίηση της σύμβασης.

Ανάμεσα σε άλλα , η κ. Καραπαναγιώτου αναφέρει ότι από το 2010 που υπογράφηκε η σύμβαση , μέχρι το 2012 η ευθύνη για την καθυστέρηση ανήκει στον Δήμο Μεγαλόπολης λέγοντας χαρακτηριστικά…

¨Αξιότιμε κε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή σας αποστέλλω συνημμένα σχέδιο 2ης Τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης ΄Εργου «Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης» για την υλοποίηση εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης» και σας ενημερώνω τα εξής:
Το έτος 2012 και λίγο αργότερα από την τοποθέτησή μου ως Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής Μεγαλόπολης, με φορέα το ΤΔΠΕΑΕ του ΥΠ.ΠΟ.Α., κατέστη δυνατόν να ενεργοποιηθεί η Προγραμματική Σύμβαση που είχα αρχικά υπογραφεί το 2010 και μετά από ουσιαστική αναστολή των εργασιών στο μνημείο για τέσσερα (4) χρόνια.
Οι εργασίες κατέστη δυνατόν να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2012 καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα του έτους ο Δήμος σας προσπαθούσε να εξεύρει λύσεις για τα διαχειριστικά ζητήματα της εκταμίευσης των χρημάτων.¨

Προσέξτε ιδιαίτερα την αναφορά της σε 4ετη αναστολή εργασιών – Και συνεχίζει η κ. Καραπαναγιώτου….

¨Κατά το τετράμηνο Σεπτεμβρίου 2012 – Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν αναλυτικά τα εξής:
1. Οργάνωση εργοταξίου του έργου και αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού (εργαλεία, υλικά συντήρησης, γραφική ύλη, πινακίδες κ.λ.π.).
2. Ορισμός τεχνικού ασφαλείας και σύνταξη ΣΑΥ ΦΑΥ του έργου.
3. Συστηματική αποψίλωση και απομάκρυνση ποώδους βλάστησης από το μνημείο.
4. Συντήρηση – μηχανικός και χημικός καθαρισμός τριών κερκίδων.
5. Εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση και ποιοτική αναβάθμιση της υπάρχουσας
γερανογέφυρας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πιο ευέλικτα στις ανάγκες του έργου.
6. Σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την ανάθεση εκπόνησης συμπληρωματικής γεωτεχνικής μελέτης για αναλήμματα.
7. Εκπόνηση μελέτης εφαρμογής αποκατάστασης τριών κερκίδων του κοίλου βάσει των εγκεκριμένων μελετών και σύνταξη χρονοδιαγράμματος για την υλοποίησή της.
8. Ολοκλήρωση διαδικασιών για την υλοτόμηση πεύκων που επιβαρύνουν το μνημείο και τη απομάκρυνση πεσμένων κορμών στο κοίλο.
9. Αποκάλυψη εκτεταμένης λουτρικής εγκατάστασης ρωμαϊκών χρόνων σε άριστη κατάσταση διατήρησης, βόρεια – βορειοανατολικά του μνημείου, στο πλαίσιο της
οργάνωσης του εργοταξίου.¨

Στην συνέχεια η κ. Καραπαναγιώτου κάνει αναφορά στους λόγους που υπήρχε καθυστέρηση με αλλαγές νόμων που υπήρχαν και κάποια άλλα εμπόδια.

Από τα λεγόμενα της – και αν φυσικά ισχύουν όσα λέει – καταλαβαίνουμε όλοι ότι τελικά οι μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στις εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο δεν οφείλονται μόνο στην πολιτεία αλλά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι Δημοτικές Αρχές της Μεγαλόπολης.

Μου προκαλεί μάλιστα μεγάλη εντύπωση που στα πρακτικά της συζήτησης όπως αναρτήθηκαν στην Διαύγεια δεν υπάρχει κανένα σχόλιο η καμία αντίδραση από τις αντιπολιτεύσεις η κάποιον άλλον σύμβουλο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης θα παρακολουθεί το θέμα και θα αναζητήσει την γνώμη και την αντίδραση των αιρετών μας. Το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης δυστυχώς είναι εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια και πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ποιοι ευθύνονται γι αυτό.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ by Πάνος Αλεβίζος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ειχε αναθεσεις για τους κολλητους για αυτο δεν το προχωρησε ο δημος.
    Αν ηταν καμια μαντρουλα να δεις πως θα γινοταν η δουλεια…

    Δυσρυχως τα παλια μυαλα δεν βλεπουν μακροπροθεσμα και την εποχη της μεταλιγνιτικης Μεγαλοπολης..

  2. Δεν ειχε αναθεσεις για τους κολλητους για αυτο δεν το προχωρησε ο δημος.
    Αν ηταν καμια μαντρουλα να δεις πως θα γινοταν η δουλεια…

    Δυσρυχως τα παλια μυαλα δεν βλεπουν μακροπροθεσμα και την εποχη της μεταλιγνιτικης Μεγαλοπολης..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,687ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,317ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ