Ποινική δίωξη κατά του Βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

0
213

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που πάγωσε το πανελλήνιο. Ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος τριών προσώπων για τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Εισαγγελία Ιωαννίνων άσκησε δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατά του πρώτου στην λίστα Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται ότι είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία οι Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δικογραφία ολοκληρώθηκε και έχει διαβιβαστεί το υλικό στον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος αφού αξιολογήσει το υλικό θα αποφανθεί για το κατηγορητήριο και κατά πόσο θα παραπέμψει σε δίκη κάποιον ή όλους όσους εμπλέκονται στη δικογραφία αυτή.

Για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε ο πρώην Βουλευτής δήλωσε:

«Η ασκηθείσα σε βάρος μου ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν είναι μια αθώα υπερβολή ή έστω προπετής και επιπόλαια ενέργεια.

Δυστυχώς πρόκειται για μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως «κατάχρησης εξουσίας» είναι επιεικής.

Μια συνήθης και επιβεβλημένη, ανθρώπινη ενέργεια, σε ανύποπτο χρόνο, περίπου ένα χρόνο προ του θανάτου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που δεν είχε καμία σχέση με bulling, βασανισμούς κλπ., την οποία από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται κακόβουλη εκμετάλλευση της, δημόσια επιβεβαίωσα, διαστρεβλώθηκε σκόπιμα και «βαπτίστηκε» ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και μάλιστα σε σχέση με πραγματικά περιστατικά που ούτε ο πλέον νοσηρός νους θα μπορούσε εύκολα να συνθέσει. Σέβομαι τους θεσμούς τους οποίους όμως θα πρέπει, πρώτοι απ’ όλους, να σέβονται εκείνοι που τους υπηρετούν.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι υψίστη τιμή για μένα το ότι επί μια σχεδόν δεκαετία υπηρέτησα με απόλυτο σεβασμό, ήθος και αντικειμενικότητα τον θεσμό του Εισαγγελικού Λειτουργού και μάλιστα από καίριες θέσεις, χωρίς να δώσω το δικαίωμα της ελάχιστης υπόνοιας παράβασης του υπηρεσιακού μου καθήκοντος. Τότε, σε πολύ νεαρά ηλικία, εμπέδωσα και την αρχή ότι και οι κρίνοντες δεν μένουν στο απυρόβλητο. Και αυτοί θα πρέπει να κρίνονται και μάλιστα αυστηρά.

Δυστυχώς εν προκειμένω η μεθόδευση είναι πλέον ή εμφανής, λαμβανομένης υπ’ όψη, προ πάντων, της χρονικής συγκυρίας δημοσιοποίησης της άθλιας σε βάρος μου ποινικής δίωξης. Η στόχευση είναι να πληγεί η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών εκλογών.

Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να πω ότι πρόκειται για μια χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη, που πιστεύω ότι δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητη την κ. Εισαγγελέα του Α.Π., που κατά την γνώμη μου πρέπει να παρέμβει ταχέως και αυτεπαγγέλτως. Σε κάθε περίπτωση και παραφράζοντας την φράση που απηύθυνε ο Γερμανός μυλωνάς προς τον αυτοκράτορα που θέλησε να του πάρει το ωραίο κτήμα του, λέω προς τους, κατά παράβαση καθήκοντος, διώκτες μου. «Υπάρχουν Δικαστές στα Ιωάννινα».

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here