ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Σάββατο 26 Απριλίου , είμαστε 3 εβδομάδες περίπου πριν τον πρώτο γύρο των Δημοτικών εκλογών. Επίσης είμαστε λίγες μόνο ημέρες από την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο.

Στην Μεγαλόπολη το προεκλογικό σκηνικό είναι το πιο παράξενο από κάθε άλλη φορά. Μόλις 3 εβδομάδες μας χωρίζουν από τις κάλπες και είναι απόλυτα φανερό ότι απουσιάζει η δημόσιος διάλογος, η κατάθεση απόψεων , η αντιπαράθεση προγραμμάτων και το σημαντικότερο η ενημέρωση των πολιτών .

Πραγματικά παρακολουθώ τις κινήσεις των συνδυασμών και προσπαθώ να καταλάβω πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα.

Είναι δεδομένο πλέον ότι σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες οδηγούνται στις κάλπες χωρίς να έχει γίνει καμία ενημέρωση και συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής και πως ο καθένας προτείνει να τα λύσει η γιατί όσοι είχαν την ευθύνη να τα λύσουν , δεν το έκαναν μέχρι τώρα.

Οι περισσότεροι αναλώνουν τον χρόνο τους στο να εξασφαλίσουν υποψήφιους για τα ψηφοδέλτια και πως θα καταφέρουν να κάνουν συνεργασίες .

Ένα ακόμα πολύ αρνητικό φαινόμενο είναι ότι δημιουργούνται συνέχεια μεγάλες κόντρες και έχθρες μεταξύ ανθρώπων που μέχρι χθες ήταν φίλοι, ακόμα και συγγενείς.

Δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ακόμα και ισχυρών παρεμβάσεων και πιέσεων προκειμένου κάποιος να πάρει μαζί του κάποιον η και να αποτρέψει την υποψηφιότητα με κάποιον αντίπαλο. Είναι λυπηρό να υπάρχουν στην κοινωνία μας τέτοια φαινόμενα και δεν μας ταιριάζουν. Από τους θεμελιώδες κανόνες της Δημοκρατίας είναι ότι όλοι έχουν το δικαίωμα του ΕΚΛΕΓΕΙΝ και του ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ. Kαι οτι ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέγει αυτό που του αρέσει. Αυτό κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Φαίνεται λοιπόν ότι σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ( που ελπίζω να αποτελούν μειοψηφίες) που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οι εκλογές πρέπει να έχουν άλλο νόημα και χρώμα. Ότι οι εκλογές είναι μια διαδικασία που κρατάει ελάχιστο χρόνο και μετά απομένουν 5 χρόνια που όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της περιοχής. Είναι δυστυχώς ορισμένοι που δεν διστάζουν ακόμα και σήμερα να ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και να ενεργούν με διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λένε ότι πιστεύουν.

Μπορώ να  σας πω ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν στελέχη συνδυασμών που όπου σταθούν και όπου βρεθούν εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον άλλων επειδή υποστηρίζουν διαφορετικό υποψήφιο. Υπάρχουν στελέχη που αντί να προσελκύουν τους ψηφοφόρους αναλύοντας τα προγράμματα και το πως θα λύσουν προβλήματα , αναλώνονται σε ρουσφετάκια, σε παλαιοκομματικές τακτικές και συμπεριφέρονται στους πολίτες σαν να είναι κατώτερης ποιότητας άνθρωποι.

Μπορεί όλα αυτά να σας φαίνονται υπερβολικά αλλά πιστέψτε με ισχύουν και ίσως σας γράφω και λίγα.

Μοναδική φωτεινή εξαίρεση δείχνει  να αποτελεί ο συνδυασμός του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου, ο οποίος ακολουθεί ένα τελείως διαφορετικό δρόμο και είναι προς τιμήν του. Στους υπόλοιπους 3 συνδυασμούς παρατηρούνται τα φαινόμενα που σας περιέγραψα , φυσικά με διαφορετική ένταση στον καθένα.
Όσο υπάρχει ακόμα καιρός θα πρέπει ειδικά οι επικεφαλής αλλά και τα κορυφαία στελέχη των συνδυασμών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διαμορφώσουν ένα καλύτερο προεκλογικό κλίμα.
Όσο υπάρχει ακόμα καιρός πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους ένας δημόσιος διάλογος για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Είναι επιτακτική ανάγκη να συζητηθούν όλα όσα συμβαίνουν, από το πιο μεγαλύτερο θέμα ώς το πιο μικρότερο.

Πιστεύω να πρυτανεύσει η λογική και επιτέλους να ξεκινήσει η διαδικασία με την παρουσία όλων των υποψηφίων , οι οποίοι θα βρούν τον τρόπο να συζητήσουν για όλα.
Το Καφενείο της Μεγαλόπολης όπως πάντα  είναι στην διάθεση όλων.Ήδη έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στην σελίδα μας που θα μπαίνει οτιδήποτε υλικό υπάρχει από τους συνδυασμούς, προγράμματα, ψηφοδέλτια, κάρτες υποψηφίων για να τους γνωρίζουν οι πολίτες, και συνδέσεις με τις ιστοσελίδες τους. Και εκεί θα ανεβαίνει   αμέσως ότι μας στέλνουν οι συνδυασμοί αλλά και οι υποψήφιοι.

linkτο μενού στο Καφενείο της Μεγαλόπολης που μπορείτε να βρείτε ότι αφορά τις Δημοτικές Εκλογές

 

Επίσης  υπάρχει και  η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν συζητήσεις στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι και τις οποίες μπορούμε να μεταδίδουμε  ζωντανά από το διαδίκτυο , έτσι ώστε να μπορεί να τις παρακολουθήσει και ο τελευταίος πολίτης , όπου και αν βρίσκεται.

Τις επόμενες ημέρες που θα ολοκληρωθεί και η κατάθεση των ψηφοδελτίων , το Καφενείο της Μεγαλόπολης θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με την υποβολή προτάσεων σε όλους τους υποψηφίους.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ