ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014 ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

0
195

Τεχνικά εφικτή η επέκταση προς την Μεσσηνία- Απαιτούνται δευτερεύοντα έργα για τη σύνδεση με τα σπίτια

Έργο αιχμής για την εταιρεία και έργο πνοής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε το έργο διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου, ο επικεφαλής δραστηριότητας έργων του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Γιάννης Χωματάς κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ασέα, όπου εγκαινιάστηκε το καφενείο που έγινε με χρήματα του ΔΕΣΦΑ.

Ο κ. Χωματάς σημείωσε πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα τροφοδοτήσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη αλλά όπως σημείωσε θα δώσει τη δυνατότητα σε μελλοντική ανάπτυξη και προτίμηση του φυσικού αερίου σε όλες τις πόλεις από τις οποίες διέρχεται. Βέβαια για να γίνει αυτό απαιτούνται δευτερεύοντα έργα που θα πρέπει να τα διαχειριστεί η ΕΠΑ Πελοποννήσου.

Ο κ. Χωματάς ανέφερε ακόμα πως τεχνικά η επέκταση του δικτύου προς την Μεσσηνία είναι εφικτή αλλά και αυτό θα πρέπει να το δει η ΕΠΑ Πελοποννήσου.

Τέλος σημείωσε πως έχουν κατατεθεί χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αποζημιώσεις για τους δικαιούχους των περιοχών από τις οποίες περνά ο αγωγός…

Δείτε στο βίντεο το σύνολο των δηλώσεων του κ. Χωματά..

ε.τ. από το ArcadiaPortal

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here