ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΠερ. Πελοποννήσου και Δήμος Μεγαλόπολης έχουν διαφορετικές θέσεις για την χωροθέτηση του...

Περ. Πελοποννήσου και Δήμος Μεγαλόπολης έχουν διαφορετικές θέσεις για την χωροθέτηση του Βιομηχανικού Πάρκου!!

Καθισμένοι σε ένα τηλεοπτικό πάνελ, δίπλα-δίπλα οι δυο εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί , ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος Αθανάσιος , συζητούν για το βιομηχανικό πάρκο Μεγαλόπολης. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Ο κ. Λαμπρόπουλος μιλάει για τις ενέργειες που κάνει η Περιφέρεια για να αδειοδοτηθεί ο χώρος που έχει παραχωρηθεί από την ΔΕΗ στο ορυχείο στο Ψαθί. Ο χώρος αυτός είναι ήδη επιλεγμένος έχουν ήδη γίνει κάποιες μελέτες και τώρα απομένει μόνο η επικαιροποίηση τους.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος δίπλα του ακριβώς, μιλάει για τον νέο χώρο που ο ίδιος έχει βρει, ο οποίος βρίσκεται πλησίον της εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας και ότι πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει γρήγορη λύση με τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων.

Και οι δυο τους τονίζουν ότι η ύπαρξη του βιομηχανικού πάρκου, είναι η πιο σημαντική παράμετρος για να γίνουν επενδύσεις στην Μεγαλόπολη. Αυτό είναι η μεγάλη αλήθεια. Χωρίς βιομηχανικό πάρκο, υπάρχει η δικαιολογία να πηγαίνουν οι επενδύσεις σε διπλανές περιοχής.

Αυτοί οι δυο λοιπόν αιρετοί, κάθονται δίπλα – δίπλα και μιλάνε για 2 διαφορετικούς χώρους!! Κανείς όμως δεν είπε την παραμικρή κουβέντα στον άλλον, η συμπεριφορά τους ήταν σαν να μίλαγαν για την ίδια θέση!!

Η Περιφέρεια έχει πάρει αποφάσεις και θα πληρωθούν 272.000 για την θέση στο Ψαθί. Επίσης έχει καταθέσει πρόσκληση στο Πράσινο Ταμείο για άλλα 80.000 ευρώ. Είναι ήδη σε εξέλιξη και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η εκπόνηση μελέτης για την χωροθέτηση του Βιομηχανικού Πάρκου. Την επόμενη μέρα της συνέντευξης έγινε και σύσκεψη με τον κ. Νίκα με την εταιρία που έχει αναλάβει την μελέτη. Η εργασία αυτή αφορά την επικαιροποίηση των μελετών που έγιναν από τον Παναγιώτη Μπούρα το 2014.

Η τωρινή Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης ενώ έχει συμφωνήσει και ψηφίσει τις αποφάσεις της Περιφέρειας , δεν ασχολείται καν με την θέση στο Ψαθί, έχει ήδη βρει νέα θέση δίπλα στην Εθνική Οδό και εδώ και μήνες προσπαθεί να προχωρήσει την νέα θέση. Είναι η θέση που ο κ. Χριστογιαννόπουλος αναφέρει ότι έχει μεγάλο πρόβλημα και χρειάζεται αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων. Εν τω μεταξύ οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου από το 2011 έχουν πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μελέτες για την θέση στο Ψαθί.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης έχει ήδη δημοσιεύσει 2 άρθρα με συγκεκριμένα ερωτήματα για το θέμα.

Σημαντικά ερωτήματα για το Βιομηχανικό Πάρκο Μεγαλόπολης – Θα απαντήσει κανείς;

Κανείς δεν δίνει απαντήσεις για το Βιομηχανικό Πάρκο Μεγαλόπολης !!

Είναι απίστευτο αλλά κανένας, ούτε από τον Δήμο Μεγαλόπολης, ούτε από την Περιφέρεια δεν απαντάει. Κανένας δεν βγαίνει δημόσια και να πει τι ακριβώς γίνεται.

Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει, την πιο κρίσιμη ώρα, ακολουθούνται 2 διαφορετικές επιλογές με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος καθυστέρησης δημιουργίας του βιομηχανικού πάρκου Μεγαλόπολης. Ένα πάρκο που έπρεπε να έχει γίνει αρκετά χρόνια. Λες και δεν μας έφτανε η καθυστέρηση τόσων χρόνων, ακόμα και τώρα δημιουργούνται νέα προβλήματα!

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και θα συνεχίσω να τα βάζω , μέχρι κάποιος να αποφασίσει να απαντήσει.

Τι άλλαξε από τον Ιούνιο του 2020 που ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ψήφιζε για τα 272.000 των μελετών στο Ψαθί και τώρα προτείνει νέα θέση; Που έχει και τόσο μεγάλα προβλήματα και χρειάζεται αποχαρακτηρισμούς; Ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα;

Γνωρίζει ο κ. Νίκας τους λόγους που ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δεν θέλει την υπάρχουσα θέση και έχει βρει καινούργια; Αν τους γνωρίζει, γιατί συνεχίζει τις ενέργειες του για την υπάρχουσα θέση στο Ψαθί; Ποιες ενέργειες και ποιες προσπάθειες έχουν κάνει οι δυο αιρετοί για να μην υπάρχει αυτή η σοβαρή διάσταση απόψεων , που τους οδηγεί να εργάζονται για 2 διαφορετικές χωροθετήσεις;

Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να απαντηθεί επίσημα και οριστικά αν ο χώρος στο Ψαθί είναι κατάλληλος ή όχι. Αν είναι , να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή και την αδειοδότηση του. Αν ο χώρος δεν είναι κατάλληλος , τότε θα πρέπει να απαντηθεί γιατί έχουν δοθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από χρήματα του λιγνιτόσημου και του πράσινου ταμείου και άλλους πόρους , για ένα χώρο που δεν μας κάνει !!

Μελέτες λοιπόν ακούμε και δεν βλέπουμε, προβλήματα ακούμε αλλά και πάλι μελέτες που να τα παρουσιάζουν δεν βλέπουμε. Όποιος έχει μελέτες να βγει και να τις παρουσιάσει, να μάθουμε επιτέλους και εμείς τι ακριβώς συμβαίνει. Όσο οι αρμόδιοι δεν βγαίνουν επίσημα να απαντήσουν και αφήνουν να υπάρχουν μόνο φήμες και δεν παρουσιάζονται στοιχεία, δείχνει ότι παίζονται παρασκηνιακά παιχνίδια εις βάρος της Μεγαλόπολης!

Αλεβίζος Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,829ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια