Περιφέρεια και Δήμος Μεγαλόπολης συστήνουν την “Πελοπόννησος Ενεργειακή Κοινότητα” – Τι ακριβώς θα γίνει;

Μπορεί αυτή η ενέργεια να είναι όντως κάτι πολύ καλό, μπορεί όμως και να εξελιχθεί σε μεγάλο λάθος για την περιοχή μας. Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι που θα πάνε στο συμβούλιο αύριο γνωρίζουν όλα τα στοιχεία για να ψηφίσουν (υπέρ η κατά);

0
387

Λίγες μόνο ημέρες από την ψήφιση του σχετικού νόμου στην Βουλή για τις Ενεργειακές Κοινότητες, ( το σχετικό νομοσχέδιο που μαζί του πέρασε η τροπολογία του μειωμένου τιμολογίου ρεύματος για την Μεγαλόπολη) η Περιφέρεια Πελοποννήσου πήρε ήδη απόφαση και συστήνει την Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητας με τίτλο: «Πελοπόννησος Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης».

Στην κοινότητα αυτή συμμετέχουν οι :Περιφέρεια Πελοποννήσου με ποσοστό 40%, η αναπτυξιακή «Πελοπόννησος Α.Ε.» με ποσοστό 25%, το Περιφερειακό Ταμείο με ποσοστό 25% και ο Δήμος Μεγαλόπολης με ποσοστό 10%.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης ακόμα δεν έχει πάρει σχετική απόφαση αλλά βλέπουμε ότι το σχετικό θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη (αύριο) την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Κανείς δεν πρέπει να έχει διαβάσει το σχετικό νομοσχέδιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες πήρε ΦΕΚ.
Μπορεί κάποιος να μας πει τι ακριβώς έχει σχεδιαστεί να γίνει; Που αποβλέπει αυτή η κίνηση; Γιατί τόση βιασύνη;

Υπάρχει κάποια σχέση με όλο αυτό το σχέδιο με την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ η την μεταλιγνιτκή περίοδο; Πότε θα αντιληφθούν οι άρχοντες μας ότι πρέπει να να μας ενημερώνουν και λίγο; Να ζητάνε τη γνώμη των πολιτών;

Από τον Δήμο Μεγαλόπολης αναμένουμε αύριο περισσότερες πληροφορίες, από την περιφέρεια δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και ανάλυση τι ακριβώς έχει σχεδιαστεί.

Μπορεί αυτή η ενέργεια να είναι όντως κάτι πολύ καλό, μπορεί όμως και να εξελιχθεί σε μεγάλο λάθος για την περιοχή μας. Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι που θα πάνε στο συμβούλιο αύριο γνωρίζουν όλα τα στοιχεία για να ψηφίσουν (υπέρ η κατά); Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης οι σύμβουλοι ανεξαρτήτως παρατάξεων ψηφίζουν θετικά η αρνητικά χωρίς να έχουν γνώση.

Θα αναμένουμε αύριο περισσότερες πληροφορίες κατά την συζήτηση του θέματος, θα το παρακαλουθήσουμε, θα το καταγράψουμε και θα σας μεταφέρουμε όλα θα συζητηθούν.

δείτε σχετική δήλωση του Πέτρου Τατούλη:
«Ανοίγουμε δρόμους για τη χώρα με την Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα Πελοποννήσου»

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here