ΑρχικήΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.

Περίεργη εμπλοκή παρουσιάστηκε με τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού Δ.Ε.Η. κατά την σύνταξη του προυπολογισμού του 2010 και εμφανίζει  τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ ως επιχορηγούμενο Ταμείο..
Μάλιστα σε μια στιγμή που η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να κάνει αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η εμπλοκή αυτή είναι σίγουρα ύποπτη και επικίνδυνη.
Μάλιστα η εξέλιξη αυτή ήταν και η αιτία που αναβλήθηκε για 1 εβδομάδα το συμβούλιο της ΓΕΝ.Ο.Π. Δ.Ε.Η. προκειμένου να γίνουν επαφές με τον υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου.
Διαβάστε το σχετικό γράμμα που έστειλε το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Υπουργείο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2009 13:54
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αριθ. Πρωτ.: 4136 11 Νοεμβρίου 2009

Προς: Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Θέμα: Προσχέδιο Προϋπολογισμού του έτους 2010

Κύριε Υπουργέ
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του έτους 2010, στο κεφάλαιο 3, Κατηγορία “Δαπάνες – Επιχορηγήσεις Ασφαλιστικών Ταμείων”, εμφανίζεται ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ ως επιχορηγούμενο Ταμείο, μαζί με τα Ταμεία ΟΓΑ – ΙΚΑ – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ – ΤΑΠ-ΟΤΕ, αγνοώντας το γεγονός ότι ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, πρώην ΟΑΠ-ΔΕΗ με βάση το άρθρο 34 του Ν.2773/99 έχει ενσωματωμένη περιουσία στην περιουσία της ΔΕΗ Α.Ε.
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Αποτελεί δε προϊόν κύρωσης σύμβασης μεταξύ κράτους – ΔΕΗ – Εργαζομένων – Συνταξιούχων.

Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να αλλάξει με καμία υπουργική απόφαση ούτε με άλλο νόμο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συμβαλλόμενων.

Κύριε Υπουργέ
Από την ψήφιση του νόμου έως σήμερα η εγγραφή στον εκάστοτε Κρατικό Προϋπολογισμό του ποσού των εσόδων – δαπανών για τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ γίνονταν με ξεκάθαρη εγγραφή στον ΚΑΕ, με τίτλο «έσοδα από περιουσία ΟΑΠ-ΔΕΗ, κατ’ άρθρο 34 Ν. 2773/99» και σε άλλον ΚΑΕ «Αντιπαροχή έναντι της ενσωματωμένης στη ΔΕΗ Α.Ε. περιουσίας του ΟΑΠ-ΔΕΗ, άρθρο 34 Ν.2773/99».

Είναι προφανές ότι ο όρος Επιχορήγηση (Ασφαλιστικών Ταμείων) δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον όρο Αντιπαροχή έναντι περιουσίας του ΟΑΠ-ΔΕΗ και η υιοθέτησή του στο προσχέδιο του προϋπολογισμού απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού μας Φορέα.

Κύριε Υπουργέ
Σας θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση – χωρίς αποτέλεσμα – γεγονός που ανάγκασε τους Εργαζόμενους να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις συνολικής διάρκειας 20 ημερών.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι ο Ν.2773/99 διασφαλίζει τα δικαιώματα των Εργαζομένων – Συνταξιούχων της ΔΕΗ Α.Ε. και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν την υπονόμευσή του.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,829ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια