Πελασγός: Πρωτάθλημα και για το παιδικό τμήμα

0
1080

Μια δύσκολη και ταυτόχρονα κουραστική χρόνιά που δείχνει να τελειώνει μαγικά για τους μικρούς του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ που ζηλεύοντας τη δόξα των εφήβων αποφάσισαν να κατακτήσουν και αυτοί το αντίστοιχο δικό τους πρωτάθλημα της ¨ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ¨ οδηγώντας μετά από πάρα πολλά χρόνια μια παιδική ομάδα της Μεγαλόπολης σε προκριματική φάση πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Παίζοντας την Κυριακή στο κλειστό της πόλη μας με αντίπαλο την Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ ,μια ομάδα που στην έναρξη του πρωταθλήματος και ειδικά της Β. Φάσης θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί οι μικροί του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ είχαν περισσότερες επιλογές από τον αντίπαλο τους .
Έχοντας κερδίσει στη Σπάρτη με έντεκα (11) πόντους διαφορά και παραμένοντας αήττητοι μέχρι σήμερα ήθελαν να κερδίσουν η τουλάχιστον να χάσουν με μικρότερη διαφορά για να κάνουν δικό τους το πρωτάθλημα.
Επιπλέον είχαν σαν ασφαλιστική δικλείδα ότι ακόμη και αν κάτι δεν πήγαινε καλά, κερδίζοντας τον τελευταίο αγώνα με τους Γαργαλλιάνους πάλι θα κατακτούσαν τον τίτλο. Και ίσως όλες αυτές οι επιλογές να έφεραν χαλάρωση και εφησυχασμό .Το παιχνίδι ξεκίνησε και το μυαλό των μικρών του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ ήταν αλλού και όχι στον αγώνα. Αυτό φαινόταν γιατί ενώ οι συναγωνιστές τους έπαιζαν αποφασιστικά και δυνατά παίρνοντας από την αρχή την πρωτοπορία αγγίζοντας μάλιστα και την διαφορά ,οι παίδες του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό κάνοντας συνεχώς λάθος επιλογές.

Το 8-17 του πρώτου δεκαλέπτου ξύπνησε κάπως την ομάδα που με το 16-12 του δευτέρου αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με σκορ 24-29 διατηρώντας τους τουλάχιστον μέσα σε μια από τις επιλογές. Ένα 6-10 έφερε στο τριάντα το σκορ και πάλι στο όριο της διαφοράς και κάπου εκεί οι μικροί του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ θυμήθηκαν ότι δεν μετράει μόνο η κατάκτηση ενός τροπαίου αλλά έχει μεγάλη σημασία η νοοτροπία και η αγωνιστικότητα ενός αθλητή .
Παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας προσεκτικές επιλογές στη επίθεση έφεραν το παιχνίδι στους τρεις πόντους και θα μπορούσαν μάλιστα να το κερδίσουν αν πρόσεχαν σε μια δυο τελικές προσπάθειες. Το τελικό 44-49 και γενικά η πρώτη ήττα έφερε ένα μούδιασμα αφήνοντας μια γλυκόξινη αίσθηση σε όλους αλλά με το πέρασμα λίγων λεπτών όλα άλλαξαν .

Τα παιδιά εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας τα μπλουζάκια του πρωταθλητή και ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς χορεύοντας το γνωστό κυκλικό χορό των πρωταθλητών. Συγκλονιστικός και σε αυτό το παιχνίδι ο μικρός Καντέλης που με τους 19 πόντους(3 τριπ.) και την εν συνόλω αγωνιστικότητα του κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου στον αγώνα. Συγχαρητήρια αξίζουν και τα παιδιά της Α.Ε. Σπάρτης γιατί αγωνίστηκαν μέχρι το τέλος για να επιτύχουν το στόχο τους. Κάπως έτσι ο εντυπωσιακός και φέτος ¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ Μεγαλόπολης έκανε το τρία στα τρία ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ κατακτώντας μετά το ΝΕΑΝΙΔΩΝ , των ΕΦΗΒΩΝ και το ΠΑΙΔΙΚΟ πρωτάθλημα γράφοντας πραγματικά ιστορία.

Με τον ¨ΠΕΛΑΣΓΟ¨ αγωνίστηκαν : ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.-ΚΑΝΤΕΛΗΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ-ΚΑΛΑΤΖΗΣ-ΜΙΧΟΛΙΑΣ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛ.-ΣΤΑΒΑΡΑΚΗΣ-ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΚΚΑΒΑΣ.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here