Πελασγός: Οι Νεανίδες δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση

0
649

Δυο παιχνίδια έγιναν χθες στο κλειστό της Μεγαλόπολης στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της Β. Φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων.
Το ζευγάρι ¨ΕΡΜΙΟΝΗ¨-¨ΣΥΛΛΑΣ¨ Αιδηψού για τις θέσεις 3-4 και το ζευγάρι ¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ Μεγαλόπολης -¨ΕΣΠΕΡΟΣ¨ Πατρών για τις θέσεις 1-2 .

Η ομάδα από την Ερμιόνη κέρδισε μετά από καλό παιχνίδι την Αιδηψό με 45-42 καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση, ενώ στο τελικό είχαμε την άνετη επικράτηση του ΕΣΠΕΡΟΥ.
Τα κορίτσια της Μεγαλόπολης εμφανίστηκαν υπέρ του δέοντος αγχωμένα χωρίς καθαρό μυαλό ειδικά στην επιθετική τους λειτουργία , αλλά και χωρίς την αγωνιστικότητα που συνήθως τις διακρίνει. Με πολύ κακές επιθετικά επιλογές έδωσαν την πρωτοπορία στα κορίτσια της Πάτρας και βρέθηκαν να κυνηγούν συνεχώς στο σκορ κάτι που είναι εξουθενωτικό απέναντι σε μια πιο πλήρη και έμπειρη ομάδα. Η άμυνα των αθλητριών του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ κρατούσε χαμηλά την αντίπαλη ομάδα, αλλά η κακή επιθετικά ημέρα έφερε το 12-2 στο πρώτο δεκάλεπτο και την απογοήτευση στην ομάδα της Μεγαλόπολης. Με το 12-7 του δεύτερου δεκάλεπτου και συνολικά 15 πόντους διαφορά στο ημίχρονο (24-9) τα πράγματα ήταν μάλλον δύσκολο να ανατραπούν. Και πραγματικά παρότι η εικόνα βελτιώθηκε στο δεύτερο δεν ήταν ικανή να στερήσει την πρώτη θέση από την πατρινή ομάδα .Το βάθος του πάγκου και οι ανάσες στις αθλήτριες από την πλευρά του ¨ΕΣΠΕΡΟΥ¨ έδινε την δυνατότητα να διατηρείται πιο φρέσκια η ομάδα και σίγουρα με καθαρότερο αγωνιστικό μυαλό . Το τελικό 40-22 έφερε πανηγυρισμούς από τις αθλήτριες του ¨ΕΣΠΕΡΟΥ¨ που πήραν την πρόκριση στην τελική εξάδα και μεγάλη στενοχώρια στις αθλήτριες του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ που μπροστά στο κόσμο τους δεν κατάφεραν να δείξουν έστω ένα μέρος από τον πραγματικό εαυτό τους.

Η προσπάθεια των αθλητριών του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ για τους γνωρίζοντες τις καταστάσεις στο χώρο του μπάσκετ είναι πράγματι συγκλονιστική αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των αθλητριών που ασχολούνται με το μπάσκετ στην Πάτρα είναι υπερπολλαπλάσιος των αντίστοιχων μιας μικρής πόλης σαν την Μεγαλόπολη. Οι επιτυχίες αλλά κυρίως η παρουσία των κοριτσιών του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ σε τέτοιου επιπέδου τουρνουά έχει έρθει με πολύ κόπο,πολύ δουλειά και είναι σίγουρα υπέρβαση των δυνατοτήτων τους.

Οι αθλήτριες ΣΕΦΕΡΟΥ ΣΤ.- ΧΡΑΝΙΩΤΗ-ΧΑΒΑΡΗ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΖΙΟΥΒΕΛΗ-ΤΣΙΝΤΩΝΗ-ΣΕΦΕΡΟΥ ΕΛ.-ΔΟΥΚΟΥΡΗ-ΜΙΧΟΛΙΑ-ΚΑΝΤΕΛΗ είναι άξιες συγχαρητηρίων για την πορεία και την εν γένει παρουσία τους
ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ -ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 40-22
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσολάκης-Μελισσάρης
«ΕΣΠΕΡΟΣ» : (Πέτροβιτς ) : Μιχαηλίδου-Ψυρρή-Ντάσκου-Μπαλάση-Τσιάκα-Γιαννοπούλου-Τραγουστή-Ρεκουνιώτη-ΜιχαηλιδουΚ.-Αργυροπούλου.
«ΠΕΛΑΣΓΟΣ» : (Τσατσουλής-Μανιάτη): Χρανιώτη, Καντέλη, Αγγελοπούλου, Παπαγγελή, Τσιντώνη, Τζιουβέλη, Δουκούρη, Σεφέρου, Μιχολιά, Χάβαρη, Τζανετοπούλου.
Το κλειστό γέμισε από τους κατοίκους της Μεγαλόπολης που παρακολούθησαν τον αγώνα και στήριξαν με πάθος την προσπάθεια των αθλητριών του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨.

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here