ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΕΛΑΣΓΟΣ: Οι «νεοφώτιστοι» στο προσκήνιο του τοπικού μπάσκετ!

ΠΕΛΑΣΓΟΣ: Οι «νεοφώτιστοι» στο προσκήνιο του τοπικού μπάσκετ!

από το Κόντρα Επίθεση

Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ διαθέτει αρκετές έμπειρες και ιστορικές ομάδες στην περιοχή στο χώρο του μπάσκετ όπως για παράδειγμα ο Σπαρτιατικός, η Καλαμάτα 1980 ή ο ΓΣ Μεσσήνης. Διαθέτει ωστόσο και την πιο καινούργια ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα η οποία έρχεται στην μεγάλη τοπική κατηγορία για να βάλει και πάλι στο προσκήνιο του τοπικού μπάσκετ τη Μεγαλόπολη.

Η ομάδα του Πελασγού σε επίπεδο ανδρών έχει μόλις δύο και κάτι χρόνια ζωής, ωστόσο μέσα σ’ αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να ανέβει από το Γ’ τοπικό στην Α’ τοπική κατηγορία της φετινής αγωνιστικής περιόδου για την «παρθενική» παρουσία της εκεί. Μία ομάδα η οποία στηρίζεται σ’ ένα ιδιαίτερα νεανικό ρόστερ με παιδιά που έχουν καθιερωθεί μέσα από τις μικρές ηλικιακά ομάδες του Πελάσγού και φέτος μαζί με ένα ορισμένο αριθμό έμπειρων παικτών θα κληθούν να πέσουν στα «βαθιά» αποκτώντας τις πλέον ουσιαστικές εμπειρίες τους στο άθλημα.

Όπως προαναφέρθηκε έμπειροι παίκτες του μπάσκετ της Μεγαλόπολης ανέλαβαν στον Πελασγό να πλαισιώσουν τους νεαρούς παίκτες βοηθώντας τους και δίνοντας την απαραίτητη ώθηση σε αγωνιστικό επίπεδο ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του φετινού πρωταθλήματος. Η δουλειά που γίνεται στις τάξεις του Πελάσγου από τον ιδιαίτερα έμπειρο Γιώργο Τσατσουλή και τη στενή συνεργάτη του Γεωργία Μανιάτη είναι ουσιαστική. Πολλά νεαρά παιδιά έχουν αναδειχθεί από τις ακαδημίες και καλούνται τώρα να στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα αποκτώντας σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες.

Αν και νεοφώτιστος ο Πελασγός χωρίς άλλη χρονιά εμπειρίας στο Α’ τοπικό και παράλληλα με αρκετούς νεαρούς παίκτες, διαθέτει μια ανταγωνιστική ομάδα που μπορεί να αποτελέσει ρυθμιστής στην κατηγορία. Υπάρχει το ταλέντο από τη μία και η εμπειρία από την άλλη για να αποτελέσουν ένα συνδυασμό που μπορεί να οδηγήσει στις νίκες που χρειάζεται η ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Όποια ομάδα υποτιμήσει τον Πελασγο στο πρωτάθλημα θα το πληρώσει, αφού αποτελεί ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο μεταξύ άλλων στηρίζεται στην άμυνα.

pelasgos_afieroma_01

Τσατσουλής: «Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

Από την πλευρά του Πελάσγου μίλησε στο «Κόντρα Επίθεση» και στον Φώτη Αλεξόπουλο ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Τσατσουλής με αφορμή την πρεμιέρα της Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στο Σαββατοκυριακο. Ο έμπειρος κόουτς αναφερόμενος στην πιο νέα ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στο φετινό πρωτάθλημα τόνισε τα εξής:

Πρώτη παρουσία στην σύντομη ιστορία του Πελασγού σε επίπεδο Α’ τοπικής κατηγορίας για την ανδρική ομάδα. Τι να περιμένουμε από τη φετινή σεζόν;

Για εμάς είναι η πρώτη επίσκεψη στα μεγάλα σαλόνια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Είναι μια δύσκολη χρονιά για εμάς γιατί η ομάδα μας είναι ένα κράμα παλαιών και νέων παικτών και χρειαζόμαστε χρόνο για να μπορέσουμε να σταθούμε σ’ αυτό το επίπεδο. Σίγουρα θα φανούμε ανταγωνιστικοί σε αρκετά παιχνίδια με ομάδες που είναι στο πιο κάτω σκαλί της κατηγορίας. Περιμένουμε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε σταθεί επάξια σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Σε τι σημεία θα δώσει έμφαση η ομάδα του Πελασγού τη φετινή αγωνιστική περίοδο;

Πρώτα απ’ όλα θα ξεκινήσω από την καλή άμυνα γιατί νομίζω ότι είναι και η φιλοσοφία η δική μου αλλά και το καλύτερο γιατρικό για τα προβλήματα που έχεις στην επίθεση. Θα ξεκινήσουμε παίζοντας όσο πιο καλά μπορούμε στην άμυνα και από εκεί και μετά θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε στις αδυναμίες των άλλων ομάδων ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τις νίκες στα παιχνίδια που τουλάχιστον μπορούμε να διεκδικήσουμε.

Στόχος για τη φετινή ομάδα του Πελασγού ποιος είναι;

Βασικά πρέπει να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα, καθώς και την ταυτότητά μας στο χώρο του μπάσκετ, γιατί εμείς είμαστε καινούργια ομάδα. Δεν μπορούμε ξαφνικά να κάνουμε θαύματα. Ήδη νομίζω ότι τα παιδιά έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους τις δύο χρονιές με δύο ανόδους και με το πρωτάθλημα αγκαλιά. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρονιά αυτό. Είναι πολύ δύσκολη κατηγορία. Θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτή τη χρονιά να καθιερωθούμε και αν είμαστε καλοί στο τέλος της χρονιάς, η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη.

Προτεραιότητα θα δώσει στην ανδρική ομάδα ο Πελασγός στους νεαρούς αθλητές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου;

Νομίζω ότι αυτό είναι η πραγματικότητα, γιατί εμείς χωρίς τους μικρούς δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στο πρωτάθλημα. Είναι η δύναμή μας. Είναι τα παιδιά που θέλουμε να καθιερώσουμε αλλά έχουμε μπορώ να πω και την απαίτηση να μας καθιερώσουν και αυτά. Είναι μια ηλικία των 2000 γεννηθέντων που είναι αρκετά καλοί. Πέρασαν και στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος των εφήβων αλλά και των παίδων και θεωρώ ότι με αυτά τα παιδιά θα χτίσουμε την ομάδα μας και τη φετινή αλλά και την ομάδα του μέλλοντος.

Τελικά κόουτς οι αγώνες είναι αυτοί που εξελίσσουν έναν νεαρό ταλαντούχο αθλητή σε ικανό παίκτη και πόσο μάλλον οι αγώνες ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος όπως η Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ;

Υπάρχουν παραδείγματα στην περιοχή μας όπου καλοί αθλητές οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε τέτοια πρωταθλήματα, βλέπουμε ότι δεν έχουν την ανάλογη πορεία που θα είχαν, αλλά νομίζω ότι βάσει της προόδου ενός αθλητή είναι το «ευ αγωνίζεσθαι», γιατί το να παρακολουθείς προπονήσεις ή απλά το να βλέπεις τηλεόραση σίγουρα δεν γίνεσαι παίκτης, γιατί διαφορετικά θα είχαμε γίνει πάρα πολλοί άνθρωποι σ’ αυτό. Νομίζω ότι μέσα από την αγωνιστική δραστηριότητα και ειδικά σ’ αυτό το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας που είναι πάρα πολύ καλό, με καλές και μπασκετικές ομάδες μπορεί ένας αθλητής να βρει το δρόμο και τα πατήματά του, για κάτι καλύτερο που έχει στο μυαλό του για το μέλλον.

Σε δύο χρόνια από τη λειτουργία του ανδρικού τμήματος ο Πελασγός Μεγαλόπολης πραγματοποίησε δύο συνεχόμενες ανόδους για την Α’ τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Που φαντάζεστε τον Πελασγό σε δύο χρόνια από σήμερα;

Εντάξει, συνήθως δεν πετάω στα σύννεφα. Νομίζω ότι η πορεία της ομάδας είναι δύσκολο να πάει προς τα πάνω όπως η Γ’ Εθνική κατηγορία ή κάτι διαφορετικό, γιατί έχει δύο παραμέτρους. Το πρώτο είναι το οικονομικό το οποίο χωρίς αυτό δεν μπορείς να «χτίσεις» μια ομάδα για να πας κάπου ψηλότερα, με έξοδα και υψηλά μπάτζετ. Από την άλλη πρέπει να έχεις έμψυχο δυναμικό τοπικό για να πεις ότι είναι η βάση σου για να πας κάπου καλύτερα.

Το σχόλιό σας για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας;

Θεωρώ ότι το φετινό είναι ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι μέχρι τώρα. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε αφού τη δεδομένη στιγμή εικασίες κάνουμε. Μία ταχύτητα θα είναι ο Σπαρτιατικός με την Καλαμάτα ’80 που έχουν δουλέψει πάρα πολύ και από την αρχή έχουν βάλει στόχο. Η άλλη ταχύτητα θα περιλαμβάνει τρεις-τέσσερις ομάδες οι οποίες θα προσπαθούν να περάσουν στην τετράδα και οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθούν να παραμείνουν στην κατηγορία προσπαθώντας να «κλέψουν» τα παιχνίδια από τους αντίπαλους που χρειάζονται.

Τι θέλετε να έχει καταφέρει ο Πελασγός στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν;

Πρώτα απ’ όλα θα θέλω να έχουν Υγεία οι αθλητές μου. Βέβαια όπως και οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετέχουν. Το κυρίαρχο είναι να είμαστε καλά γιατί είναι το βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του αθλήματος. Από εκεί και πέρα θα θέλω στο τέλος της χρονιάς να είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας. Να έχουμε προσπαθήσει για όσο δυνατόν το καλύτερο ανεξάρτητα από το αν θα είμαστε ή δεν θα είμαστε στην κατηγορία, να ξέρουμε τουλάχιστον αυτή τη χρονιά κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και το αποτέλεσμα είναι ανάλογο της προσπάθειας που κάνουμε.

Είστε αισιόδοξος για το μπασκετικό μέλλον αρκετών από τα ταλαντούχα παιδιά του Πελάσγου;

Νομίζω ότι κάθε αθλητής πρέπει να βάζει και τις δικές του προτεραιότητες. Συνήθως τα μικρά παιδιά ενθουσιάζονται πάρα πολύ γρήγορα. Κάποιοι από εμάς τους λένε πάρα πολύ μεγάλα λόγια και ότι είναι οι αυριανοί μεγάλοι παίκτες και όλες αυτές τις φιλοσοφίες για να τους έχουμε με το μέρος μας. Θεωρώ όμως ότι κανένας αθλητής δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερος από αυτό που είναι αν δεν δουλέψει. Εμείς έχουμε τις βασικές μας δυνατότητες να το κάνουμε αυτό. Το θέμα είναι τα παιδιά να καταλάβουν ότι χρειάζονται συνεχώς δουλειά για να φτάσουν σ’ ένα καλύτερο επίπεδο. Εγώ λέω στους αθλητές μου ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι καλοί μαθητές και να έχουν πρώτα να αποδείξουν αυτό και όταν θα έχουν την ευτυχία να είναι φοιτητές θα μπορούν στην πόλη σπουδάζουν να κάνουν καλύτερα πράγματα πάνω στο άθλημά μας!

 

Χωρίς προϊστορία στην μεγάλη τοπική κατηγορία…

Η ομάδα του Πελασγού Μεγαλόπολης δεν έχει προϊστορία στο χώρο της Α’ τοπικής κατηγορίας στο μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Την σεζόν 2014-2015 ο Πελασγός σε επίπεδο Ανδρών έκανε τα πρώτα αγωνιστικά βήματα στο πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής κατηγορίας όπου και κατέκτησε την άνοδο για την Β’ τοπική κατηγορία. Την επόμενη σεζόν 2015-2016 η ομάδα της Μεγαλόπολης κατάφερε να κατακτήσει την άνοδο στην Α’ τοπική κατηγορία και φέτος να έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει στην μεγάλη κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ το μπάσκετ της Μεγαλόπολης.

 

Το φετινό πρόγραμμα του Πελάσγου Μεγαλόπολης στο Α’ τοπικό…

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Πελάσγου Μεγαλόπολης όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, έχει ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Καλαμάτα 1980 – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Απόλλωνας Τρίπολης – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ν.Ο. Πύλου – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Σπαρτιατικός Γ.Σ.

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Α.Ο. Θουρίας – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Σ.Α.Κ. Άτλας

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Δρομείς Qatar Gas – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Α.Π.Σ. Ακάδημος

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Γ.Σ. Μεσσήνης – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Α.Ε. Σπάρτης

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Καλαμάτα 1980

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Απόλλωνας Τρίπολης

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Ν.Ο. Πύλου

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Σπαρτιατικός Γ.Σ. – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Α.Ο. Θουρίας

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Σ.Α.Κ. Άτλας – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Δρομείς Qatar Gas

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Α.Π.Σ. Ακάδημος – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κ.Ο.Μ. Πελασγός – Γ.Σ. Μεσσήνης

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Α.Ε. Σπάρτης – Κ.Ο.Μ. Πελασγός

pelasgos_megalopolis_roster-fill-550x422

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ