Πατούλης: Ιδού οι δύο προϋποθέσεις για τη μεταφορά των αποθεματικών – Στη Δημοκρατία δεν χωρούν πειθαρχικά μέτρα

0
182

Δύο προϋποθέσεις για να αποφασίσουν οι δήμαρχοι να βάλουν τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας θέτει με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Προσθέτει, δε, ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα «ισχύει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που υιοθετείται από τα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη τη χώρα» να μην μεταφερθούν τα αποθεματικά. Όσον αφορά τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την μη εφαρμογή του νόμου ο κ. Πατούλης τονίζει ότι «σε μια Δημοκρατία γίνεται διάλογος. Δεν χωρούν τέτοια μέτρα».

Κύριε Πατούλη ποια είναι τα αιτήματά σας προς την κυβέρνηση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ΠΝΠ;

Κοιτάξτε, εμείς ζητάμε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι να περιληφθεί στην ΠΝΠ απόλυτο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με την χρήση των διαθέσιμων των δήμων από την κεντρική κυβέρνηση. Το δεύτερο, η συνάντηση μας με τον Πρωθυπουργό για να μας εξηγήσει την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Είμαστε διατεθιμένοι να βοηθήσουμε την πατρίδα αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά.

Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως ο κ. Μάρδας και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ Κώστας Πουλάκης έχουν πει ότι η εφαρμογή της ΠΝΠ θα λήξει στις 30 Ιουνίου. Δεν σας ικανοποιεί αυτό;

Ακούμε αυτές τις διαβεβαιώσεις αλλά θέλουμε να διατυπωθούν γραπτώς στην ΠΝΠ.

Διαφορετικά;

Εμείς έχουμε πάρει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που είναι σε ισχύ. Και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια συντάσσονται σε αυτή την απόφαση. Αν δεν ικανοποιηθούν τα δύο αιτήματα μας δεν πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και άρα η απόφαση δεν αλλάζει μέχρι το τακτικό μας συνέδριο.

Και όσον αφορά τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την μη εφαρμογή του νόμου;

«Σε μια Δημοκρατία γίνεται διάλογος. Δεν χωρούν τέτοια μέτρα».

από το aftodioikisi.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here