ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ: Καθαρισμός του μονοπατιού ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ,

0
580

Το Σωματείο ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον καθαρισμό του μονοπατιού ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου , ξεκινώντας το Σάββατο στις 8.00 π.μ. από την πλατεία της Ανδρίτσαινας.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής
Φώτης Ζώης 6977266859

monopatia

Το Μονοπάτι Ανδρίτσαινα–Επικούριος Απόλλων αποτελεί μέρος ενός δικτύου μονοπατιών μέσα στο Παρράσιο Πάρκο με κέντρο το Λύκαιο Όρος και μια διαδρομή μέσα από τα χωριά και τους κυριότερους αρχαιολογικούς και άλλους ενδιαφέροντες και αξιόλογους τόπους.

Η τελική διαδρομή αυτή προβλέπεται αρχικά να ξεκινάει από την Καρίταινα, και να διέρχεται από Μαυριά, Αρχ. Τραπεζούντα, Κυπαρίσσια, Ίσιωμα, Καρυές, Αρχ. Λυκόσουρα, Πετροβούνι, Ίσαρη, Σ.Σ. Ίσαρη, Αγ. Θεοδώρα, Βάστα, Τετράζι, Κακαλέτρι, Μαρίνα, Σκληρό, Επιικούριο Απόλλωνα, Ανδρίτσαινα, Ρόβια, Παλάτου, Κοτύλιο, Στρόγγυλο καταλήγοντας πάλι Καρίταινα.

Μετά από συνεννόηση με το Σύλλογο Ανδριτσάνων και κατοίκους της Ανδρίτσαιινας και των γύρω χωριών, σκεφθήκαμε να ξεκινήσουμε ένα παλιό όνειρο, τον καθαρισμό και διάνοιξη του παλιού Μονοπατιού από την Ανδρίτσαινα μέχρι τον Επικούριο Απόλλωνα. Με δεδομένο μάλιστα ότι φέτος το καλοκαίρι με πρωτοβουλία του Σωματείου μας και του
Συλλόγου των Αμπελιωνιτών, με αρκετούς εθελοντές κυρίως από την Πάτρα και με κύριο χορηγό τον Σπύρο Αγγελόπουλο από την Αμπελιώνα, διανοίξαμε το μονοπάτι Νέδα, Αμπελιώνα, Σκληρός, Επικούριος Απόλλων, έφτασε η ώρα να ενωθούμε μαζί τους.

Το παλιό Μονοπάτι ξεκινάει από την Ανδρίτσαινα, ανηφορίζει μέχρι τον επαρχιακό δρόμο, κατευθύνεται δυτικά προς
Λυνίσταινα, και αφού διανύει μια διαδρομή δίπλα από ένα ρέμα, ανηφορίζει ξανά στη θέση Καλαμιώνα στη Βόρεια πλαγιά του όρους Μαλεβού και μετά από μια συνολική διαδρομή 12 χλμ. φθάνει στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα.

Η θέα σε όλη τη διαδρομή είναι ανεπανάληπτη, το ανάγλυφο και η βλάστηση σε καθηλώνουν, και δύο πηγές κόβουν τη δίψα μας.
Το Μονοπάτι έχει καταστραφεί εκεί που ανοίχθηκαν δρόμοι, αλλού είναι αδιάβατο και συχνά χάνονται τα ίχνη του από νεροφαγώματα, κατολισθήσεις και κάθε λογής βλάστησης. Αυτά καλούμαστε να ξεπεράσουμε στην πρώτη μας προσπάθεια καθαριισμού.
Στις προσπάθειές μας ακολουθούμε τις προδιαγραφές της Ένωσης Ευρωπαίων Πεζοπόρων((Βestt off Europe)), με τους οποίους βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή συνεργασία.

Είναι στο χέρι μας να βρούμε κουράγιο και τον τρόπο να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδρομή που πιστεύουμε ότι μπορεί να προσθέσει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της Ανδρίτσαινας και της άγονης περιοχής του Παρράσιου Πάρκου.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here