Παρουσίαση μελέτης: Πόσο θα κοστίσει το φυσικό αέριο στη θέρμανση στα νοικοκυριά της Πελοποννήσου;

Το φυσικό αέριο ωφελεί τα νοικοκυριά της Πελοποννήσου; Τι λέει η μελέτη που έχει γίνει για την Πελοπόννησο;Την γνωρίζουν Περιφέρεια και Δήμοι;

Στα πλαίσια δύο μεγάλων Ευρωπαϊκών έργων που συντονίζουμε σχετικά με την Ενεργειακή Πολιτική και την ενεργειακή ένδεια (www.ensmov.eu) και (www.enpor.eu) και από τη θέση μας σαν βασικοί σύμβουλοι της Ευρωπαϊκής επιτροπής στις νέες πολιτικές και στις αξιολογήσεις των κρατών μελών για ενεργειακά και κλιματικές πολιτικές και αξιολογήσεις Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 11:00 πμ στη διαδικτυακή παρουσίαση της μελέτης για το πραγματικό κόστος του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά στην Πελοπόννησο (μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας εδώ για εγγραφή https://forms.office.com/r/bX4pjnTC8H).

Έχει εκπονηθεί μια μεγάλη μελέτη για την Πελοπόννησο σχετικά με τα αποτελέσματα και την επιβάρυνση κόστους της εισόδου του φυσικού αερίου σαν μεταβατικό καύσιμο στη θέρμανση των νοικοκυριών. Για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου έχουν εξεταστεί όλα τα πιθανά σενάρια με βάση και τις νέες Ευρωπαϊκές πολιτικές (που ουσιαστικά απομακρύνουν το φυσικό αέριο από τη θέρμανση εντός 5ετίας) και το βασικό αποτέλεσμα είναι ότι εάν εφεξής το φυσικό αέριο αυξήσει τη συμμετοχή του στη θέρμανση θα αυξηθούν σημαντικά και τα ποσοστά ενεργειακής ένδειας στη δεκαετία. Είναι άραγε το καύσιμο που θα φέρει εξοικονόμηση στην τσέπη του καταναλωτή? Μήπως το αντίστροφο?

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα πρέπει να προσβλέπει σε εξοικονόμηση στα νοικοκυριά από το φυσικό αέριο στον ορίζοντα 10ετίας με βάση και τις νέες Ευρωπαϊκές πολιτικές και της επικείμενης αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Ενέργειας και Κλίματος (ΕΣΕΚ) αλλά αντιθέτως θα πρέπει να προωθήσει έγκαιρα τις ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων μέσω της συμμετοχής του σε Εθνικά προγράμματα (όπως το Εξοικονομώ) με πολύ χαμηλό κόστος.

Μήπως η Περιφέρεια και οι Δήμοι θα μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα και να επισπεύσουν την ενεργειακή μετάβαση ώστε να πάμε διαρθρωτικά σε φθηνότερο ρεύμα και θέρμανση αντί να επιδοτούν τα ορυκτά καύσιμα?

Μήπως έχει εγκλωβιστεί η Περιφέρεια σε αποφάσεις προ δεκαετίας που δεν έχουν νόημα πια με βάση τις Ευρωπαϊκές επιταγές?

Το βασικό λοιπόν είναι προτού υπογραφούν συμβάσεις με εταιρείες για αλλαγή θέρμανσης σε νέα ορυκτά καύσιμα, οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν αναλυτικές μελέτες για τη βιωσιμότητα και την τελική επιβάρυνση στον καταναλωτή, ώστε να συγκρίνουν και τις εναλλακτικές. Το κόστος των ορθών αποφάσεων τώρα θα είναι πολύ μικρότερο στο μέλλον (και διαχρονικά θα φέρει και όφελος) από το να πάρουμε την ορθή απόφαση μετά (που θα είναι πολύ υψηλότερο και με λιγότερες δυνατότητες χρηματοδότησης).

Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να εγγραφεί πρώτα εδώ https://forms.office.com/r/bX4pjnTC8H
και να παρακολουθήσει live στις 25/10 στις 11 πμ

από το ιστολόγιο jennysworld.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,692ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,316ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ