ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΗΛΙΑ ΣΟΡΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

14
793

Με επιστολή που έστειλε στο Καφενείο της Μεγαλόπολης , ο τέως Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Ηλίας Σορολής κάνει την δική του παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο και εκφράζει τις απόψεις του για το πως πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου Δημάρχου, περιγράφει ακόμα και ονόματα συμπολιτών μας σαν παράδειγμα και επίσης λέει την άποψη του και για τα προβλήματα της πόλης.

Η επιστολή του Ηλία Σορολή είναι η εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΙΟΥ 2014

Επειδή πολλοί μου θέτουν το ερώτημα πως βλέπω τα τεκταινόμενα στην Μεγαλόπολη , ΔΗΜΟΣΙΑ απαντώ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ¨ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ¨ ως πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης που τιμήθηκα επί 3 τετραετίες , αναγνωρίζω τις καλές υπηρεσίες όλων ανεξαιρέτως των πρώην Δημάρχων και του σημερινού , με τους οποίους έχω άριστες σχέσεις. Και με τον Τάκη τον Μπούρα , τον Κώστα Κακκαβά, τον Σπύρο Τσιριγώτη, τον Γιάννη Φουσέκη και τον Κώστα Μιχόπουλο.

Οι υποψηφιότητες που μέχρι τώρα ακούστηκαν, του Διονύση Παπαδόπουλου, του Γιάννη Γεωργακόπουλου, του Τάκη Μπούρα , του Παναγιώτη Βαλασόπουλου , ακόμη και του Δημήτρη Αλεξόπουλου πρέπει να είναι για όλους εμάς τους δημότες καλοδεχούμενες.

Επίσης καλοδεχούμενες θα ήταν και άλλες υποψηφιότητες αξιόλογων ανθρώπων που έχει ο Δήμος , που έχουν αναδειχθεί μέσα από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και την κοινωνική τους προσφορά. Κατά την άποψη μου αξιόλογοι είναι πάρα πολλοί , όπως π.χ. ο ιατρός Σταύρος Τσίχλης, ο κτηνίατρος Θέμης Σακελαριάδης , ο καθηγητής Θανάσης Χριστογιαννόπουλος , αν μπορούσαν να ασχοληθούν , ο Διευθυντής του ΤΕΛ Μεγαλόπολης Κώστας Γαλάνης που από ότι πληροφορούμαι είναι υπό σύνταξη , με μεγάλη επαγγελματική και κοινωνική προσφορά ακόμη και στην Φιλαρμονική του Δήμου όταν ήταν στα σπάργανα και πολλοί άλλοι από την πόλη και την γύρω περιοχή.
Επειδή όμως η συγκέντρωση άξιων συνεργατών – συμβούλων σε όλα τα ψηφοδέλτια είναι δύσκολη έως αδύνατη , θα πρέπει όλοι όσοι προαναφέρθηκαν αλλά και άλλοι που έχουν τα προσόντα , να θέσουν τους εαυτούς τους στην διάθεση του Δήμου από όποιο μετερίζι , αφού εκφράσουν τις απόψεις τους για τα προβλήματα του Δήμου και να γίνει μια προεπιλογή με δημοκρατικές καθαρές διαδικασίες που θα συμφωνήσουν όλοι μαζί.

Για μένα με την εμπειρία που έχω ο ιδανικός Δήμαρχος θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του καλού επαγγελματία η υπαλλήλου, του άριστου οικογενειάρχη, του κοινωνικού και ευαίσθητου ανθρώπου , να είναι εργατικός, τίμιος , ευγενικός, γελαστός, να διαθέτει πολύ χρόνο, να είναι σεμνός και δυναμικός έως τα όρια του επαναστάτη, να τον ακολουθεί κόσμος για διαμαρτυρίες όπου και όταν απαιτείται.

Χρήσιμο είναι το μείγμα παλαιών και νέων Δημάρχων και συμβούλων , διότι καλή είναι η διάθεση και ο ενθουσιασμός των νέων , απαραίτητη όμως είναι και η εμπειρία των παλαιών.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , αυτά είναι πάρα πολλά και μπορούμε να πούμε ότι η Μεγαλόπολη ενώ ήταν πρωτοπόρα με άλλες παρεμφερείς πόλεις , τώρα παρουσιάζει σημάδια υστέρησης.

Μερικά μόνο θα αναφέρω όπως είναι η αντικατάσταση των ραδιενεργών αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης με πλαστικούς σωλήνες στην πόλη και στις κοινότητες όπως έχει γίνει σε όλες τις πόλεις, η ολοκλήρωση της Τηλεθέρμανσης , η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου που καταρρέει, η σύνδεση της πόλης με 2 εισόδους βόρεια και νότια με την εθνική οδό, η απομάκρυνση των σκουπιδιών στην Παλιόχουνη πλησίον και ανάντι του Δήμου κ.α.

Για την λύση των προβλημάτων που υπάρχουν αλλά και νέων που συνεχώς παρουσιάζονται ο νέος Δήμαρχος που θα εκλεγεί δεν πρέπει να κάθεται ήσυχος στην αναπαυτική δημαρχική καρέκλα αλλά να είναι κινητικός , δυναμικός και εξωστρεφής τρέχοντας στην Τρίπολη στην Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της , στα Υπουργεία στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες για ένταξη έργων στα πάμπολλα προγράμματα που υπάρχουν.

Με αυτές τις σκέψεις , με αισιοδοξία, είμαι βέβαιος ότι ο Δήμος μας θα αποκτήσει Δήμαρχο άξιο και ικανό , αντάξιο της ιστορίας του.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να κατακρίνω – όπως κάνουν και πολλοί συνδημότες μας – τους επαίνους ή τις γελοίες και κατάπτυστες κατηγορίες όλων των ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ που στρέφονται εναντίον των υποψηφίων.

Με εκτίμηση
Ηλίας Ν. Σορολής

Facebook Comments

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σέβομαι τις απόψεις σου αλλά δεν είναι εύκολο ένας επαγγελματίας που έχει φτύσει αίμα για την επιχείρησή του να την εγκαταλείψει ειδικά αυτή την εποχή που όλα είναι εφήμερα.Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς!
  Παρόλα αυτά βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη τα πολιτικά ζυμώματα, που θα έλεγε κανείς οτι < τα παιδία παίζει >.Είναι γεγονός ότι το 80% περίπου των πολιτών του δήμου βιώνει την εγκατάλειψη,την ανυπαρξία,την αβεβαιότητα για το αύριο και πολλά ακόμη.Δεν πρέπει όμως να τα βλέπει όλα μαύρα διότι φάνηκε μια < αναλαμπή ανάπτυξης > η διαχείριση σκουπιδιών στην Παλαιόχουνη.Πρέπει λοιπόν εμείς οι πολίτες να είμαστε αισιόδοξοι γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας από το ΠΑΚΙΣΤΑΝ θα βρουν δουλειά, ο υδροφόρος ορίζοντας του λεκανοπεδίου θα καταστραφεί και θα πίνουμε νεράκι της τάδε εταιρίας, θα τρώμε < αγνό > λαδάκι,μοσχαράκι ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, αρνάκι ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ,κοκοράκι ΙΤΑΛΙΑΣ, ντοματούλα υδροπονικής καλλιέργειας,και μαρουλάκι απο τα ΊΡΙΑ, τα οποία θα είναι και ελεγμένα…Να ξεκουραστούμε κιόλας βρε αδελφέ!αλλά ποιός να τα καταλάβει αυτά;Να σας υπενθυμίσω οτι στη Μεγαλόπολη έχουμε την πιο ακριβή αγορά της Ελλάδος…

 2. Σέβομαι τις απόψεις σου αλλά δεν είναι εύκολο ένας επαγγελματίας που έχει φτύσει αίμα για την επιχείρησή του να την εγκαταλείψει ειδικά αυτή την εποχή που όλα είναι εφήμερα.Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς!
  Παρόλα αυτά βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη τα πολιτικά ζυμώματα, που θα έλεγε κανείς οτι < τα παιδία παίζει >.Είναι γεγονός ότι το 80% περίπου των πολιτών του δήμου βιώνει την εγκατάλειψη,την ανυπαρξία,την αβεβαιότητα για το αύριο και πολλά ακόμη.Δεν πρέπει όμως να τα βλέπει όλα μαύρα διότι φάνηκε μια < αναλαμπή ανάπτυξης > η διαχείριση σκουπιδιών στην Παλαιόχουνη.Πρέπει λοιπόν εμείς οι πολίτες να είμαστε αισιόδοξοι γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας από το ΠΑΚΙΣΤΑΝ θα βρουν δουλειά, ο υδροφόρος ορίζοντας του λεκανοπεδίου θα καταστραφεί και θα πίνουμε νεράκι της τάδε εταιρίας, θα τρώμε < αγνό > λαδάκι,μοσχαράκι ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, αρνάκι ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ,κοκοράκι ΙΤΑΛΙΑΣ, ντοματούλα υδροπονικής καλλιέργειας,και μαρουλάκι απο τα ΊΡΙΑ, τα οποία θα είναι και ελεγμένα…Να ξεκουραστούμε κιόλας βρε αδελφέ!αλλά ποιός να τα καταλάβει αυτά;Να σας υπενθυμίσω οτι στη Μεγαλόπολη έχουμε την πιο ακριβή αγορά της Ελλάδος…

 3. Κύριε Σορολή, ιδανικός Δήμαρχος μπορεί επίσης να είναι ο Δικηγόρος κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος και ο Οικονομολόγος-Λογιστής κ. Θέμης Σακελαριάδης που για πολλά χρόνια ασχολείται με τον αθλητισμό της πόλης μας.

 4. Κύριε Σορολή, ιδανικός Δήμαρχος μπορεί επίσης να είναι ο Δικηγόρος κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος και ο Οικονομολόγος-Λογιστής κ. Θέμης Σακελαριάδης που για πολλά χρόνια ασχολείται με τον αθλητισμό της πόλης μας.

 5. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΡΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ, ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ.

  ***********************************

  ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΕΠΘΙΣΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΑ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ. ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΣΟΡΟΛΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΧΕΣΤΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ….

  *** ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ******
  Στο παραπάνω σχόλιο έχει αφαιρεθεί ένα τμήμα του.Κάποια στιγμή θα πρέπει σε αυτή την κοινωνία που ζούμε να βρούμε την δύναμη να μπορούμε να δεχόμαστε την γνώμη όλων . Ακόμα και αν αυτή δεν μας αρέσει. Σε μια επώνυμη δημόσια τοποθέτηση , εμφανίζονται διαφορετικές απόψεις οι οποίες είναι και αυτές σεβαστές που όμως είναι ανώνυμες γιατί σε πολλούς συμπολίτες μας υπάρχει ο φόβος ότι θα τον κυνηγήσουν για τις απόψεις του.Σας διαβεβαιώνω όλους σας ότι αν η άποψη σας είναι γραμμένη δεοντολογικά και δεν έχει ύβρεις , κατηγορίες αναπόδεικτες, και δεν είναι ανάρμοστη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Πως γίνετε να μην έχετε την δύναμη να εκφράσετε δημόσια την γνώμη σας αλλά παρόλα αυτά έχετε την δύναμη να κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς . Τα σχόλια σας θα βγαίνουν πάντα στον αέρα αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω σε ανώνυμους να μπαίνουν σε προσωπικές επιθέσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όλων όσων γράφουν επώνυμα και χωρίς να έχουν ενοχλήσει κανέναν.
  Αυτή είναι η πολιτική του Καφενείου της Μεγαλόπολης , εμείς δίνουμε χώρο για διάλογο , για αντιπαράθεση , για προβληματισμό ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ , όχι όμως για να γίνονται προσωπικές επιθέσεις η οτιδήποτε άλλο που δεν έχει να συνεισφέρει τίποτα στους παραπάνω σκοπούς..

  • ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ… ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ ΑΥΤΗ. ΑΛΛΟ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝΝ ΑΠΟΨΗ. ΕΓΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ κ. ΣΟΡΑΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ ΤΡΕΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ) ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ; ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΡΟΛΗΣ; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΙΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ; ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΡΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ; ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΝΔ; ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. ΟΠΩΣ Ο ΚΑΚΑΒΑΣ ΗΤΑΝ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΒΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΚΑΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ…. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ… ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙΣ…

   • Φίλε μου είσαι εντελώς εκτός θέματος.
    1. Δεν έκανα λογοκρισία στην άποψη σου αλλά σε συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς. Στο παραπάνω σχόλιο σου ( που μου τα χώνεις και καλά κάνεις) γράφεις τα ίδια πράγματα με άλλες λέξεις και γι αυτό ανέβηκε αυτούσιο. Είναι τόσο απλό και αυτό συνέβη μόνο.
    2.Δεν σου ζήτησε κανείς να ασπαστείς καμία άποψη , απλά εγώ μίλησα για σεβασμό, οπότε συμφωνούμε.
    3.Δεν με προσέλαβε κανείς για προστάτη, δεν μπορώ να επιτρέψω όμως να δημοσιοποιούνται σχόλια τα οποία έχουν μέσα ανάρμοστα κομμάτια. Το ίδιο θα κάνω και αν κάποιος γράψει κάτι για σένα και ας μην σε ξέρω. Πάλι τότε κάποιοι μπορεί να βρεθούν και να με πουν προστάτη δικό σου.
    4.ΝΑΙ Φόραγα κάποτε τα γαλάζια γυαλιά και έχω βάλει και μάσκα μπλε , κάποτε και εγώ σαν παιδί είχα βάλει και στολή. Όποιος με ξέρει μπορεί να έχει πλήρη εικόνα τι πιστεύω και τι κάνω , δεν υπάρχει καμία συσχέτιση όμως με όσα λες εσύ και όσα γράφω εγώ κάθε μέρα. Κατανοώ ότι έπρεπε κάτι να βρεις να μου πετάξεις αλλά δυστυχώς απέτυχες.
    5. Δεν είμαι δημοσιογράφος, ότι κάνω το κάνω γιατί μου αρέσει, είμαι ακριβώς όπως και εσύ , έχω την τρέλα μου , τα πιστεύω μου , με χαλάνε πολλά πράγματα, η μόνη διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω ξεπεράσει τον φόβο του να με κυνηγήσουν και βγαίνω και γράφω επώνυμα όλα όσα θέλω .
    6. Τέλος πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι έχουμε ανάγκη σε αυτή την πόλη να μπορούμε να μιλάμε, να λέμε την γνώμη μας, να διαφωνούμε η να συμφωνούμε , όλα αυτά πάντα δημόσια , πάντα επώνυμα. Δεν είναι εύκολο αυτό το ξέρουμε όλοι αλλά ας κρατήσουμε έστω τον δημόσιο διάλογο – ακόμα και ανώνυμο – σε ένα επίπεδο τέτοιο που με τον τρόπο μας θα κάνουμε και άλλους να συμμετέχουν. Το έχουμε ανάγκη.
    Με αυτά τα πράγματα στο μυαλό μου κινούμαι φίλε – φίλη μου , γι αυτό σου έκοψα το κομμάτι από το σχόλιο , τίποτα άλλο.
    Αν μπορούμε να ανταλάσουμε απόψεις εδώ μέσα , κρατώντας ένα κάποιο επίπεδο θα προσφέρουμε πολλά πράγματα. Δεν με νοιάζει αν συμφωνείς μαζί μου η αν διαφωνείς, με νοιάζει να συζητάμε και γι αυτό έχουν γίνει όλα!!

    Ελπίζω να κατάφερα να σου δώσω να καταλάβεις γιατί έκοψα ένα τμήμα από το σχόλιο σου και γιατί σήμερα το πέρασα όλο. Και πάλι για οτιδήποτε θελήσεις είμαι στην διάθεση σου.

    • ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ. ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΘΗΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΡΟΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΚΡΙΤΙΚΑΡΙΣΑ, ΣΚΛΗΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ “ΜΑΛΑΚΙΟ” ΚΑΙ ΑΛΛΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΛΑΚΙΟ”. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.
     ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΠΟΥ ΕΣΑΣΤΕ Ή ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΣΤΗ ΝΔ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ. Η ΦΡΑΣΗ “ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΟΥ” ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ (ΕΣΤΩ ΣΚΛΗΡΗ) ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΡΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΕΠΕΙΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΕΣ.
     ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ….

 6. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΡΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ, ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ.

  ***********************************

  ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΟΥ ΟΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΕΠΘΙΣΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΑ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ. ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΣΟΡΟΛΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΧΕΣΤΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ….

  *** ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ******
  Στο παραπάνω σχόλιο έχει αφαιρεθεί ένα τμήμα του.Κάποια στιγμή θα πρέπει σε αυτή την κοινωνία που ζούμε να βρούμε την δύναμη να μπορούμε να δεχόμαστε την γνώμη όλων . Ακόμα και αν αυτή δεν μας αρέσει. Σε μια επώνυμη δημόσια τοποθέτηση , εμφανίζονται διαφορετικές απόψεις οι οποίες είναι και αυτές σεβαστές που όμως είναι ανώνυμες γιατί σε πολλούς συμπολίτες μας υπάρχει ο φόβος ότι θα τον κυνηγήσουν για τις απόψεις του.Σας διαβεβαιώνω όλους σας ότι αν η άποψη σας είναι γραμμένη δεοντολογικά και δεν έχει ύβρεις , κατηγορίες αναπόδεικτες, και δεν είναι ανάρμοστη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Πως γίνετε να μην έχετε την δύναμη να εκφράσετε δημόσια την γνώμη σας αλλά παρόλα αυτά έχετε την δύναμη να κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς . Τα σχόλια σας θα βγαίνουν πάντα στον αέρα αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω σε ανώνυμους να μπαίνουν σε προσωπικές επιθέσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όλων όσων γράφουν επώνυμα και χωρίς να έχουν ενοχλήσει κανέναν.
  Αυτή είναι η πολιτική του Καφενείου της Μεγαλόπολης , εμείς δίνουμε χώρο για διάλογο , για αντιπαράθεση , για προβληματισμό ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ , όχι όμως για να γίνονται προσωπικές επιθέσεις η οτιδήποτε άλλο που δεν έχει να συνεισφέρει τίποτα στους παραπάνω σκοπούς..

  • ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ… ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ ΑΥΤΗ. ΑΛΛΟ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝΝ ΑΠΟΨΗ. ΕΓΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ κ. ΣΟΡΑΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ ΤΡΕΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ) ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ; ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΡΟΛΗΣ; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΙΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ; ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΡΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ; ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΝΔ; ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. ΟΠΩΣ Ο ΚΑΚΑΒΑΣ ΗΤΑΝ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΒΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΚΑΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ…. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ… ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙΣ…

   • Φίλε μου είσαι εντελώς εκτός θέματος.
    1. Δεν έκανα λογοκρισία στην άποψη σου αλλά σε συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς. Στο παραπάνω σχόλιο σου ( που μου τα χώνεις και καλά κάνεις) γράφεις τα ίδια πράγματα με άλλες λέξεις και γι αυτό ανέβηκε αυτούσιο. Είναι τόσο απλό και αυτό συνέβη μόνο.
    2.Δεν σου ζήτησε κανείς να ασπαστείς καμία άποψη , απλά εγώ μίλησα για σεβασμό, οπότε συμφωνούμε.
    3.Δεν με προσέλαβε κανείς για προστάτη, δεν μπορώ να επιτρέψω όμως να δημοσιοποιούνται σχόλια τα οποία έχουν μέσα ανάρμοστα κομμάτια. Το ίδιο θα κάνω και αν κάποιος γράψει κάτι για σένα και ας μην σε ξέρω. Πάλι τότε κάποιοι μπορεί να βρεθούν και να με πουν προστάτη δικό σου.
    4.ΝΑΙ Φόραγα κάποτε τα γαλάζια γυαλιά και έχω βάλει και μάσκα μπλε , κάποτε και εγώ σαν παιδί είχα βάλει και στολή. Όποιος με ξέρει μπορεί να έχει πλήρη εικόνα τι πιστεύω και τι κάνω , δεν υπάρχει καμία συσχέτιση όμως με όσα λες εσύ και όσα γράφω εγώ κάθε μέρα. Κατανοώ ότι έπρεπε κάτι να βρεις να μου πετάξεις αλλά δυστυχώς απέτυχες.
    5. Δεν είμαι δημοσιογράφος, ότι κάνω το κάνω γιατί μου αρέσει, είμαι ακριβώς όπως και εσύ , έχω την τρέλα μου , τα πιστεύω μου , με χαλάνε πολλά πράγματα, η μόνη διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω ξεπεράσει τον φόβο του να με κυνηγήσουν και βγαίνω και γράφω επώνυμα όλα όσα θέλω .
    6. Τέλος πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι έχουμε ανάγκη σε αυτή την πόλη να μπορούμε να μιλάμε, να λέμε την γνώμη μας, να διαφωνούμε η να συμφωνούμε , όλα αυτά πάντα δημόσια , πάντα επώνυμα. Δεν είναι εύκολο αυτό το ξέρουμε όλοι αλλά ας κρατήσουμε έστω τον δημόσιο διάλογο – ακόμα και ανώνυμο – σε ένα επίπεδο τέτοιο που με τον τρόπο μας θα κάνουμε και άλλους να συμμετέχουν. Το έχουμε ανάγκη.
    Με αυτά τα πράγματα στο μυαλό μου κινούμαι φίλε – φίλη μου , γι αυτό σου έκοψα το κομμάτι από το σχόλιο , τίποτα άλλο.
    Αν μπορούμε να ανταλάσουμε απόψεις εδώ μέσα , κρατώντας ένα κάποιο επίπεδο θα προσφέρουμε πολλά πράγματα. Δεν με νοιάζει αν συμφωνείς μαζί μου η αν διαφωνείς, με νοιάζει να συζητάμε και γι αυτό έχουν γίνει όλα!!

    Ελπίζω να κατάφερα να σου δώσω να καταλάβεις γιατί έκοψα ένα τμήμα από το σχόλιο σου και γιατί σήμερα το πέρασα όλο. Και πάλι για οτιδήποτε θελήσεις είμαι στην διάθεση σου.

    • ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ. ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΘΗΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΡΟΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΚΡΙΤΙΚΑΡΙΣΑ, ΣΚΛΗΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ “ΜΑΛΑΚΙΟ” ΚΑΙ ΑΛΛΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΛΑΚΙΟ”. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.
     ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΠΟΥ ΕΣΑΣΤΕ Ή ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΣΤΗ ΝΔ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ. Η ΦΡΑΣΗ “ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΟΥ” ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ (ΕΣΤΩ ΣΚΛΗΡΗ) ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΡΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΕΠΕΙΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΕΣ.
     ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ….

 7. Κύριε Σορολή
  Δεν θα σχολιάσω τις αποψεις σας γιατι δεν τις θεωρω σοβαρες αφου εσεις οταν κανατε τον κυκλο σας σαν δημαρχος μετοικισατε αλλαχού αφήνοντας πίσω σας καμμενη γη κι εναν κοσμο να βραζει στα προβλήματα που δεν λυσατε και ουτε καταπιαστηκατε να λυσετε ως δήμαρχος. Θα σχολιάσω μόνο την προτασή σας για τα χαρακτηριστικά του ιδανικού δημάρχου.
  Κύριε Σορολή
  ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα του εκλεγειν και του εκλεγεσθαι. Όσο σοβαρο είναι το ένα (εκλέγειν) το ίδιο σοβαρό είναι και το άλλο (εκλεγεσθαι). Επομένως δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως σοβαρο ικανό και αξιο εναν πολιτη να μας δωσει τη ψηφο του και τον ίδιο πολίτη να τον θεωρούμε ανικανο να εκλεγεί για να κυβερνησει. Δηλαδη ο πολίτης έχει όλα τα χαρακτηριστικά του καλού, ενημερωμένου, χρηστού, ικανού, δίκαιου, εντιμου κλπ πολιτη για να δωσει την ψήφο του και να εκλεξει για παραδειγμα τον κ. Σορολή, αλλα δεν ειναι ικανός, δικαιος κλπ να κυβερνησει τον κ. Σορολή και όλους οσους κατοικουν στο δήμο Μεγαλόπολης. Δεν σας φαίνεται κομματι αντιδημοκρατικό και παράλογο; Υπάρχουν λοιπον δύο λύσεις. Η μία να αποδεχτούμε ότι όλοι όσοι μπορουν να εκλέξουν μπορούν και να κυβερνησουν. Η άλλη είναι να να αφαιρεσουμε το δικαιωμα του εκλεγειν από όλους όσους εκτιμούμε ότι δεν μπορουν να κυβερνήσουν. Ε; Θα σας άρεσε; φανταζομαι όχι!
  Θα σας θυμίσω ότι στην αρχαια δημοκρατια επειδή οι πολίτες θεωρούνταν ισοι, οι οι αντιπρόσωποι του λαου δεν εκλεγονταν αλλά κληρόνονταν, εκτος φυσικά ελαχιστων εξαιρεσεων όπως οι στρατιωτικοι.
  Δεν μπορεί λοιπόν ο υποψήφιος δήμαρχος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι να μπαινουν στα κοτετσια και στις στανες ζητώντας την ψήφο της γριούλας, του χωρικου κλπ ταζοντας τους λαγούς με πετραχίλια, αλλά να τον θεωρούν κατωτερης σταθμης και ικανοτήτων να κυβερνίσει…
  Με τον τρόπο που εσεις ευαγγελίζεστε δημιουργούνται τα πολιτικά τζακια, η ελιτ της εξουσίας και διαφθορά, που στο τελος καταντάνε δυνάστες του λαού, κοινοι κλεφτες και λωποδύτες… Και έχουμε τη σχετική εμπειρία με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην πατριδα μας…
  Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις προτάσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά… Όσοι από τους συμπολίτες μας αισθάνονται ότι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους ας μπουν στην κριση του λαού και αυτός θα κρινει, έστω και με την ψήφο, αφού έτσι προβλέπεται απο τη νομοθεσία. Ας σεβαστούμε λοιπόν τους κανόνες της δημοκρατίας έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στην εποχή μας…

 8. Κύριε Σορολή
  Δεν θα σχολιάσω τις αποψεις σας γιατι δεν τις θεωρω σοβαρες αφου εσεις οταν κανατε τον κυκλο σας σαν δημαρχος μετοικισατε αλλαχού αφήνοντας πίσω σας καμμενη γη κι εναν κοσμο να βραζει στα προβλήματα που δεν λυσατε και ουτε καταπιαστηκατε να λυσετε ως δήμαρχος. Θα σχολιάσω μόνο την προτασή σας για τα χαρακτηριστικά του ιδανικού δημάρχου.
  Κύριε Σορολή
  ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα του εκλεγειν και του εκλεγεσθαι. Όσο σοβαρο είναι το ένα (εκλέγειν) το ίδιο σοβαρό είναι και το άλλο (εκλεγεσθαι). Επομένως δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως σοβαρο ικανό και αξιο εναν πολιτη να μας δωσει τη ψηφο του και τον ίδιο πολίτη να τον θεωρούμε ανικανο να εκλεγεί για να κυβερνησει. Δηλαδη ο πολίτης έχει όλα τα χαρακτηριστικά του καλού, ενημερωμένου, χρηστού, ικανού, δίκαιου, εντιμου κλπ πολιτη για να δωσει την ψήφο του και να εκλεξει για παραδειγμα τον κ. Σορολή, αλλα δεν ειναι ικανός, δικαιος κλπ να κυβερνησει τον κ. Σορολή και όλους οσους κατοικουν στο δήμο Μεγαλόπολης. Δεν σας φαίνεται κομματι αντιδημοκρατικό και παράλογο; Υπάρχουν λοιπον δύο λύσεις. Η μία να αποδεχτούμε ότι όλοι όσοι μπορουν να εκλέξουν μπορούν και να κυβερνησουν. Η άλλη είναι να να αφαιρεσουμε το δικαιωμα του εκλεγειν από όλους όσους εκτιμούμε ότι δεν μπορουν να κυβερνήσουν. Ε; Θα σας άρεσε; φανταζομαι όχι!
  Θα σας θυμίσω ότι στην αρχαια δημοκρατια επειδή οι πολίτες θεωρούνταν ισοι, οι οι αντιπρόσωποι του λαου δεν εκλεγονταν αλλά κληρόνονταν, εκτος φυσικά ελαχιστων εξαιρεσεων όπως οι στρατιωτικοι.
  Δεν μπορεί λοιπόν ο υποψήφιος δήμαρχος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι να μπαινουν στα κοτετσια και στις στανες ζητώντας την ψήφο της γριούλας, του χωρικου κλπ ταζοντας τους λαγούς με πετραχίλια, αλλά να τον θεωρούν κατωτερης σταθμης και ικανοτήτων να κυβερνίσει…
  Με τον τρόπο που εσεις ευαγγελίζεστε δημιουργούνται τα πολιτικά τζακια, η ελιτ της εξουσίας και διαφθορά, που στο τελος καταντάνε δυνάστες του λαού, κοινοι κλεφτες και λωποδύτες… Και έχουμε τη σχετική εμπειρία με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην πατριδα μας…
  Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις προτάσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά… Όσοι από τους συμπολίτες μας αισθάνονται ότι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους ας μπουν στην κριση του λαού και αυτός θα κρινει, έστω και με την ψήφο, αφού έτσι προβλέπεται απο τη νομοθεσία. Ας σεβαστούμε λοιπόν τους κανόνες της δημοκρατίας έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στην εποχή μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here