ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ Ε.Α.Π. ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ!

0
152

Παρέμβαση έκανε σήμερα το πρωί στον Μεγαλόπολη FM ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και δήλωσε πως έχει αποφασίσει να κατανεμηθεί το Ε.Α.Π. της ΔΕΗ εξ ολοκλήρου στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Επίσης δήλωσε πως για το θέμα αυτό θα γίνει συνεργασία με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και απο κοινού θα ανακοινωθούν τα μεγάλα έργα που θα γίνουν.Η δήλωση του αυτή αποτελεί μια αλλαγή πλεύσης αφού όπως όλοι θυμόμαστε δεν πάει πολύ καιρός που είχε αποκαλέσει “ανισσόροπο” τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και οι σχέσεις των 2 ανδρών είχαν χτυπήσει κόκκινο!

Η διαφωνία που υπάρχει μεταξύ περιφέρειας και δήμου Μεγαλόπολης έχει να κάνει με το ποιός θα διαχειριστεί τα χρήματα και τα έργα του Ε.Α.Π..και όχι που θα κατανεμηθούν!
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης δήλωσε ικανοποιημένος από την στάση του Πέτρου Τατούλη αλλά ίσως δεν έχει κατανοήσει καλά ότι ο περιφερειάρχης δεν δήλωσε τίποτα για την διαχείριση , απλά τόνισε το αυτονόητο…ότι δηλαδή τα χρήματα πρέπει να πάνε στην Μεγαλόπολη.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μεγαλόπολης έχει πάρει απόφαση να διεκδικήσει την πλήρη διαχείριση του Ε.Α.Π. και σίγουρα η σημερινή εικόνα που δημιουργήθηκε με το καλό κλίμα , σύντομα θα αλλάξει πάλι, εκτός και αν κάποια από τις 2 πλευρές κάνει στροφή 180 μοιρών στις αποφάσεις της!
Απορίας άξιον είναι επίσης ότι ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δεν γνώριζε τίποτα για τις δηλώσεις Τατούλη και το πληροφορήθηκε όπως ανέφερε, από το ραδιόφωνο.

Άν πράγματι υπήρχε αναθέρμανση των σχέσεων των 2 αντρών και υπήρχε μια κάποια μορφή συνεργασίας , σίγουρα θα υπήρχε και επικοινωνία μεταξύ τους και δεν θα μίλαγαν μέσω τρίτων η μέσω ραδιοφώνου!

Επίσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε παρέμβαση και για το ζήτημα της μόλυνσης του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης. Σε μια στιγμή της ομιλίας του στο περιφερειακό συμβούλιο αναρωτήθηκε… γιατί επί χρόνια δεν λειτουργεί σταθμός μέτρησης της ρύπανσης στη Μεγαλόπολη! Αυτό είναι ένα πολύ συγκεκριμένο καρφί στους δημάρχους της Μεγαλόπολης και εδώ που τα λέμε ο περιφερειάρχης έχει απόλυτο δίκιο!

Από το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ διαβάζουμε….

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Θέλουμε αντικειμενικότητα στις μετρήσεις για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων και ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών» δήλωσε ο κ. Τατούλης κατά την συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης του θέματος για την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για εγκατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθμού παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την οποία αποφασίστηκε από το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου η εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία, όλους τους βαθμούς διοίκησης και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δήλωσε ότι πρόκειται για θέμα αρμοδιότητας της αιρετής Περιφέρειας και όχι του ΥΠΕΚΑ, το οποίο προβαίνει σε παράνομες ενέργειες. Ο κ. Τατούλης ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του νόμου και αναρωτήθηκε γιατί δε λειτουργεί ο σταθμός αυτός για τόσα χρόνια σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, όπως η Μεγαλόπολη.
Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι “οι απόψεις και οι πρωτοβουλίες μας διευρύνουν τις πολιτικές δυνάμεις που τις υποστηρίζουν” και αναφέρθηκε στις σημερινές δηλώσεις του νέου Ευρωβουλευτή των οικολόγων πρασίνων Νίκου Χρυσόγελου που έγιναν παρουσία του παλαιού ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου με τις οποίες υπογράμμισε ότι “υπό συγκεκριμένες οικολογικές προϋποθέσεις τα ΣΔΙΤ είναι δόκιμες λύσεις υλοποίησης ενός έργου”.
Ο κ. Τατούλης παράλληλα, μετά την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ για ομόφωνη απόφαση αποδοχής του μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα αποτελέσει φερέγγυο και αξιόπιστο εταίρο στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων.
Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here