Παραχώρηση του Μύλου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών

0
256

Στις 4 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Κυριακή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας πραγματοποίησε συνεδρίαση με βασικό θέμα την  αποδοχή της παραχώρησης του Μύλου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στα Κάτω Γιανναίους του δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Οι κληρονόμοι του Θεοφιλόπουλου Βασιλείου, κάτοικοι του Οντάριου Καναδά, παραχωρούν το Μύλο του Κολοκοτρώνη στην Ε.Π.Σ.Φ.Α.  και δυο όμορα αγροτεμάχια  για σαράντα (40) έτη, με σκοπό την αναστήλωση και την ιστορική και πολιτιστική αξιοποίησή τους από την Ε.Π.Σ.Φ.Α.

Τα αδέλφια Θεοφιλόπουλοι Χρήστος, Αικατερίνη, Ηλίας Γεώργιος και Σταυρούλα θεωρούν ότι το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν στον Ελευθερωτή του Γένους μας και Γέρο του Μοριά είναι να αξιοποιηθεί η περιουσία του και να διαδοθεί η προσωπική του ζωή στις νεότερες γενεές.   

Σκοπός της Ένωσης είναι να εντάξει το Μύλο του Κολοκοτρώνη σε ενταξιακά προγράμματα αναστήλωσης ιστορικών μνημείων και να γίνει σημείο αναφοράς στο δημοτικό διαμέρισμα Φαλαισίας. 

Στην ανωτέρω συνεδρίαση, παρευρέθηκαν εκτός από τον κο Θεοφιλόπουλο Χρήστο και οι κ.κ. Λαγός Ιωάννης, συντονιστής της Mainalon Trail και Κουρούμαλος Σπυρίδων από την “ΕΟΕΣ Ευξείνη Πόλη” – Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας όπου θα καθοδηγήσουν την ΕΠΣΦΑ για την αξιοποίηση του Μύλου Κολοκοτρώνη.

Με εκτίμηση
Για την Ε.Π.Σ.Φ.Α.
Ο Πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης
Ο Γεν. Γραμματέας Παπαχρήστος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here