ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαραχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης μίας θέσης περιπτέρου που βρίσκεται επί της κεντρικής πλατείας...

Παραχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης μίας θέσης περιπτέρου που βρίσκεται επί της κεντρικής πλατείας Μεγαλόπολης σε Α.Με.Α., πολυτέκνους και πολεμιστές Κύπρου

Βάσει της 419/2014 απόφασης ΔΣ
1. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που έχουν την ιδιότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), Πολυτέκνων ή Πολεμιστών Κύπρου να υποβάλουν στο Δήμο Μεγαλόπολης τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως αναλύονται παρακάτω για την παραχώρηση μίας (1) θέσης, του περιπτέρου που βρίσκεται επί της κεντρικής πλατείας της Μεγαλόπολης, έμπροσθεν του Δημαρχείου.

2. Δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών έχουν συγκεκριμένα οι εξής κατηγορίες:
α) άτομα με αναπηρία (Α.με.Α.),
β) πολύτεκνοι, και
γ) μόνιμοι αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί, δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες θητείας που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφινού και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου. Από την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης εξαιρούνται όσοι ενεπλάκησαν κατά τις παραπάνω περιόδους με οποιονδήποτε τρόπο σε παράνομες δραστηριότητες σε βάρος της νόμιμης λειτουργίας του πολιτεύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

3. Οι ανωτέρω θέση περιπτέρου θα διατεθεί σε ενδιαφερομένους Α.Με.Α., πολυτέκνους και πολεμιστές Κύπρου, με την καταβολή τέλους, βάσει του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του τελευταίου οικονομικού έτους (2014) και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο κατά το άρθρο 285 του Ν.3463/06, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών. Εάν την θέση καταλαμβάνουν περισσότεροι από ένας δικαιούχοι, προηγείται μεταξύ τους, δημόσια κλήρωση η οποία θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Μεγαλόπολης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., στις 21/01/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ.

4. Σύμφωνα με την απόφαση 321/2014 Δ.Σ., η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των περιπτέρων γίνεται για 6 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού παραχωρητηρίου, μη επιτρεπομένης οποιασδήποτε παράτασης μετά την καταβολή ετήσιου τέλους 1000€ ανά κεντρική μονάδα περιπτέρου – κουβούκλιο (μη συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντα χώρου που καταλαμβάνουν οι υπόλοιπες κατασκευές του, π.χ. ψυγεία, προθήκες κλπ). Σύζυγος ή ενήλικα τέκνα που καθίστανται κληρονόμοι των ανωτέρω προσώπων κατά το διάστημα αυτό υπεισέρχονται αυτοδίκαια στο ανωτέρω δικαίωμα, εφόσον δηλώσουν την επιθυμία τους στην αρμόδια αρχή. Σε περίπτωση πλειόνων του ενός διαδόχων κατά τα ανωτέρω, προσκομίζεται και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 με την οποία δηλώνεται η βούληση των λοιπών να παραχωρηθεί το δικαίωμα στον αιτούντα.

5. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν στα γραφεία του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Γραφείο Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Αδειοδοτήσεων Καταστημάτων, στο ισόγειο του Μεγάρου) από Δευτέρα 08/12/2014 μέχρι και τη Δευτέρα 05/01/2015 τα εξής δικαιολογητικά: :

– Άτομα με Αναπηρία,
α. Αίτηση.
β. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
γ. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.για το οικονομικό έτος 2014. Σε περίπτωση μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης, προσκομίζεται Υπ. Δήλωση του Ν. 1599/1986 θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
δ. Πιστοποιητικό της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του άρθρου 6 του ν. 2556/1997, όπως ισχύει σήμερα, από το οποίο να προκύπτει η πάθηση και το ποσοστό αναπηρίας.
ε. Βεβαίωση περί μη οφειλής προς το Δήμο

– Πολύτεκνοι
α. Αίτηση.
β. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
γ. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για το οικονομικό έτος 2014. Σε περίπτωση μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης, προσκομίζεται Υπ. Δήλωση του Ν. 1599/1986 θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
δ. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, που να πιστοποιεί την πολυτεκνική ιδιότητα.
ε. Βεβαίωση περί μη οφειλής προς το Δήμο

-Πολεμιστές Κύπρου
α. Αίτηση.
β. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
γ. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.για το οικονομικό έτος 2014. Σε περίπτωση μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης, προσκομίζεται Υπ. Δήλωση του Ν. 1599/1986 θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
δ. Πλήρες πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ και βεβαίωση του οικείου συνδέσμου ή συλλόγου πολεμιστών, αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
ε. Βεβαίωση περί μη οφειλής προς το Δήμο

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και πριν την έκδοση της πράξης παραχώρησης της άδειας, ο δικαιούχος υποβάλλει Υπ. Δήλωση του Ν. 1599/1986, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, περί μη αποκατάστασης του σε περίπτερο σε ολόκληρη τη χώρα.

– Η παρούσα να αναρτηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο και στην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες.

Ακολουθεί υπόδειγμα αίτησης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Παπαδόπουλος Διονύσιος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια