Οι άριστες εντυπώσεις και σχόλια προς το γιατρό Ηλία Αθανασίου Τζώρτζη ιατρό, αγγειοχειρουργό, αριστούχο πτυχιούχο της Ιατρικής του ΕΚΠΑ και αριστούχο κάτοχο master Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημίου Αγγλίας, με οδήγησαν να γράψω το κομμάτι αυτό για τον αείμνηστο πατέρα του, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Ο Αθανάσιος Ηλίας Τζώρτζης γεννήθηκε στο Σουλάρι Αρκαδίας το 1935, τελείωσε το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, είχε τρία πτυχία Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ
Το 1960 διορίστηκε δάσκαλος στην Ηλεία και το 1966 κατόπιν διαγωνισμού προσελήφθη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου επρώτευσε και εξελίχθηκε σε όλη την ιεραρχία μέχρι το βαθμό του Διευθυντού. Είχε άριστη συνεργασία με όλους τους υπουργούς όλων των Κυβερνήσεων, λόγω των γνώσεων του και του ωραίου του χαρακτήρα. Παντρεύτηκε τη Χρυσή Παπαδημητρίου από τον Πύργο που ήταν υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ηλία και τον Ιωάννη. Ο μεν Ηλίας Ιατρός Αγγειοχειρουργός υπηρετεί στη Καλαμάτα, ο δε Ιωάννης είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Αγγλία.
Συνταξιοδοτήθηκε το 1995. Συνεργάσθηκε με πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Απεβίωσε στις 18-3-2020 και ετάφη στο κοιμητήριο του Σουλαρίου. Είχε διατελέσει Γραμματέας Ένωσης Φαλαισιωτών, και Ένωσης Αρκάδων Σουλαρίου. Ασχολήθηκε με την μελέτη της Τοπικής μας Ιστορίας. Σπουδαίο του πόνημα είναι η Ιστορία του Σουλαρίου με βιβλίο 500 σελίδων: (Το Σουλάρι άλλοτε και τώρα). Άλλες δημοσιεύσεις: 1) Ιστορία της Φαλαισίας, 2) Ιστορικά Μοναστήρια της Φαλαισίας, 3) Ξένοι περιηγητές στο Βιλαέτι Λεονταρίου, 4) Ο Φιλοποίμην ο Μεγαλοπολίτης, 5) Ιστορικός Πολύβιος, 6) Αρκαδισμός, 7)Αναγνωσταράς, 8)Εκκλησιαστική κατάσταση στην Επαρχία Λεονταρίου επί Καποδίστρια, 9) Βραχύβια Επισκοπή Δυρραχίου, 10) Περί τη Μαλεάτιδα άδακρυ Μάχη, 11) Χρονική της Εθνικής Ανεξαρτησίας , 12)Πεσόντες Μεγαλοπολίτες στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1940-1945 (Νέα Μεγαλοπόλεως), 13) ο Ορέστης στη Μεγαλόπολη, 14) Εκκλησιαστική κατάσταση στην Επαρχία Λεονταρίου κατά την 3η Ενετοκρατία. Β: ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η συνταγματική αρχή της ισότητας των δύο φύλων στο συνταξιοδοτικό δίκαιο (Δελτίο Γ. Π. Κράτους)
Ο γιος συνεχίζει το έργο του πατέρα και μας κάνει να θυμόμαστε: «ο γαρ γεννήσας υιόν ουδέποτε αποθνήσκει» (ουκ απέθανε)
Ο δε παππούς ο μπαρμπαλιάς όπως τον αποκαλούσαν όλοι οι Σουλαραίοι ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος. Ακόμη θυμάμαι την αποφράδα ημέρα κατά την οποίαν με αγωνία περίμενε την σύζυγόν του στο μπαλκόνι της οικίας, ενώ είχε βασιλέψει ο ήλιος και είχαν επιστρέψει όλα τα ζώα που είχε πάει για βοσκή, τελικά με δικές του ενέργεια και μια ομάδας κατοίκων που συγκρότησα βρέθηκε νεκρή 3,5 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Από εγκεφαλικό επεισόδιο δίπλα στο ποτιστικό αυλάκι.
Επίσης ο μπαρμπαλιάς είχε διατελέσει γραμματέας και Πρόεδρος της Κοινότητας. Τα τέσσερα παιδιά του Βαγγέλης υποστράτηγος χωροφυλακής, Αθανάσιος περί ου εγένετο ο λόγο, βρίσκονται στη γειτονιά των Αγγέλων, ο Δήμος που ζει στην Αυστραλία και η Σωτηρία Τζώρτζη Ρέτσου παντρεμένη στου Σκορτσινού. Η μνήμη των κεκοιμημένων παραμένει αειθαλής στους τίμιους θύλακες μας που τους ζήσαμε και τους γνωρίσαμε διότι ετίμησαν το Σουλάρι , αιωνία η μνήμη στους κεκοιμημένους και ο Θεός να χαρίζει υγείαν και δύναμη στους επιζώντας.
Ο παπάς του χωριού
Πατ. Θεόδωρος Γκουμάσης